Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

MyWheels neemt kleinere deelautoaanbieder GreenMobility over

MyWheels neemt kleinere deelautoaanbieder GreenMobility over

AMSTERDAM (ANP) - Deelautoaanbieder MyWheels meldt dat het zijn kleinere concurrent GreenMobility overneemt. GreenMobility verdwijnt op 1 februari uit Nederland en klanten rijden dan deelauto's van MyWheels. De kleinere deelautoaanbieder wil uit Nederland vertrekken omdat het bedrijf wil uitbreiden in thuisland Denemarken, zegt manager Marco Boender van GreenMobility Nederland.

Bij GreenMobility werken drie vaste medewerkers en zij kunnen er volgens Boender voor kiezen om mee te gaan naar MyWheels. Daarnaast werken ook onder meer flexmedewerkers bij het bedrijf, maar zij krijgen dit aanbod niet. Boenders kan niet zeggen hoeveel mensen dit zijn.

GreenMobility heeft volgens de website in totaal zo'n 200.000 klanten en biedt elektrische deelauto's in zeven Europese steden, waaronder Amsterdam. Boender wil niet kwijt hoeveel klanten de deelautoaanbieder in Nederland heeft. GreenMobility wil ook uit Finland vertrekken. In dat land is het bedrijf actief in hoofdstad Helsinki.

Meer uit Financieel

Voor onder meer KLM en Air France dreigt boete om 'groenwassen'

BRUSSEL (ANP/RTR) - Onder meer KLM en zustermaatschappij Air France hebben een brief ontvangen van de Europese toezichthouders met een dreigende boete voor 'groenwassen'. Dat hebben de maatschappijen bevestigd na berichtgeving van de Belgische omroep RTBF. Europese toezichthouders als de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vinden dat de maatschappijen zich te groen voordoen en eisen dat ze deze claims binnen dertig dagen aanpassen.

41 minuten geleden
VodafoneZiggo hoopt met voetbalrechten meer klanten te behouden

UTRECHT (ANP) - VodafoneZiggo hoopt met het verwerven van de uitzendrechten van de UEFA-voetbalwedstrijden vanaf het najaar meer klanten met een vaste aansluiting aan zich te kunnen binden. Het telecombedrijf raakte de laatste tijd opnieuw veel van deze klanten kwijt.

54 minuten geleden
Opkomst Chinese webshops leidt tot omzetdaling in Europa

BRUSSEL (ANP) - De vijfhonderd grootste Europese webshops hebben vorig jaar een lagere omzet behaald dan het jaar daarvoor. Dit meldt Cross-Border Commerce Europe, een platform voor de Europese onlineretail, in zijn jaarlijkse onderzoek naar de grootste webwinkels van het continent. De omzetdaling komt volgens de studie onder meer door de instabiele economie wereldwijd en door stevige concurrentie van Amerikaanse en opkomende Chinese webshops als Shein en Temu.

1 uur geleden
Eneco stopt met 'sneller klimaatneutraal'-claim na aandringen ACM

DEN HAAG (ANP) - Energieleverancier Eneco stopt met het gebruik van de slogan "sneller klimaatneutraal" in hun reclames na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Die claim kan voor onduidelijkheid zorgen bij consumenten over de specifieke duurzaamheidsvoordelen van producten van Eneco, aldus de marktwaakhond. Daarmee is die mogelijk misleidend.

1 uur geleden
Bouwer BAM hard onderuit op Damrak na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - BAM ging donderdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs na tegenvallende resultaten. De grootste bouwer van Nederland zag de omzet en winst dalen in het eerste kwartaal. Ook blijven de marktomstandigheden volgens BAM op korte termijn uitdagend als gevolg van hogere rente en politieke onzekerheden. Het aandeel werd bijna 17 procent lager gezet.

2 uur geleden
Maersk verwacht verbetering wereldwijde containerhandel

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De vooruitzichten voor de wereldwijde containerhandel verbeteren, ondanks de verstoringen door de aanvallen van schepen door Houthi-rebellen in de Rode Zee. Het Deense Maersk, een van de grootste containerrederijen ter wereld, heeft donderdag bij zijn kwartaalcijfers de vooruitzichten voor de handel in positieve zin aangescherpt.

2 uur geleden
VodafoneZiggo verliest opnieuw veel klanten met vaste aansluiting

UTRECHT (ANP) - VodafoneZiggo is in het eerste kwartaal van dit jaar 26.600 consumenten met een vaste aansluiting als klant kwijtgeraakt. Dat komt onder meer door de sterke concurrentie op die markt. Het aantal zakelijke klanten met internetaansluitingen steeg met 3100.

2 uur geleden