Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Mythische' Bugatti van koning Leopold III van België geveild

'Mythische' Bugatti van koning Leopold III van België geveild

LONDEN (ANP/BELGA) - Een zeldzame Bugatti die eerder in het bezit was van de Belgische koning Leopold III heeft op een veiling in Londen ruim 9,5 miljoen euro opgeleverd. Volgens het veilinghuis Gooding & Company is niet eerder zo'n groot bedrag voor een Bugatti neergelegd.

Het gaat om de Bugatti Type 59 Sports uit 1934. Volgens het veilinghuis wordt de "mythische type 59" beschouwd al een van de meest elegante racewagens van voor de Tweede Wereldoorlog. Het veilinghuis had vooraf dan ook gehoopt op een opbrengst van ruim 11 miljoen euro.

De auto maakte deel uit van het Grand Prix-team van Bugatti in het seizoen 1934-1935. Met de Franse coureur René Dreyfus werd destijds de derde plek gehaald bij de GP van Monaco en op het Belgische circuit in Spa zelfs gewonnen. De auto is daarna omgebouwd, met een nieuwe versnellingsbak, aangepast chassis en koetswerk. De auto werd zwart geschilderd en in 1937 verkocht aan de grootvader van koning Filip, die een fervent Bugatti-liefhebber was.

Meer uit Buitenland

Tientallen aanhoudingen bij Italiaanse actie tegen 'Ndrangheta

ROME (ANP) - In Italië zijn 52 mensen aangehouden bij een landelijke politie-actie tegen de misdaadorganisatie 'Ndrangheta. Ze worden volgens het Italiaanse persbureau ANSA beschuldigd van het vormen van een gewelddadige criminele organisatie die gericht is op drugshandel.

6 minuten geleden
Oud-president CAR Bozizé bij verstek veroordeeld tot levenslang

BANGUI (ANP/AFP) - De voormalige president van de Centraal-Afrikaanse Republiek François Bozizé is bij verstek veroordeeld tot levenslange dwangarbeid. Hij is schuldig bevonden aan samenspanning en rebellie. Zijn twee zoons en twintig medeverdachten kregen dezelfde straf. Ook zij waren daarvoor niet in de rechtbank aanwezig.

31 minuten geleden
Kremlin denkt dat ruzie tussen Polen en Oekraïne zal toenemen

MOSKOU (ANP/AFP) - De ruzie tussen Oekraïne en Polen over de handel in graan is ook in Rusland niet onopgemerkt gebleven. Het Kremlin denkt dat de spanningen tussen die twee bondgenoten alleen maar zullen toenemen. Sterker nog, Moskou verwacht ook ruzies tussen Kyiv en andere Europese landen. "Dat is onvermijdelijk", zei Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov.

1 uur geleden
Frans OM eist proces tegen Marine Le Pen voor fraude met EU-geld

PARIJS (ANP/BELGA/RTR) - Het Openbaar Ministerie in Parijs zegt dat er een proces moet komen tegen voormalig Rassemblement National-voorzitter Marine Le Pen en 26 anderen. De rechts-nationalistische politica wordt ervan verdacht tussen 2004 en 2016 Europese overheidsgelden te hebben verduisterd. De politieke partij heeft alle beschuldigingen ontkend.

1 uur geleden
Kyiv: Russische 'energieterreur' voor winter is nu al begonnen

KYIV (ANP/AFP) - De Oekraïense premier Denys Sjmyhal zegt dat Rusland weer is begonnen met het systematisch aanvallen van de Oekraïense energievoorzieningen. Maar volgens Sjmyhal is de Oekraïense luchtafweer dit jaar een stuk beter voorbereid op de "energieterreur" dan vorige winter.

2 uur geleden
Separatisten: Azerbeidzjan omsingelt stad in Nagorno-Karabach

STEPANAKERT (ANP/AFP) - Azerbeidzjaanse soldaten zouden aan de rand van Stepanakert, de regiohoofdstad van Nagorno-Karabach, staan. Dat beweren de Armeense separatisten die het daar voor het zeggen hebben. Volgens een woordvoerder verstoppen inwoners zich in kelders.

2 uur geleden
Syrië en China kondigen 'strategische samenwerking' aan

HANGZHOU (ANP/RTR) - De Syrische president Bashar al-Assad heeft in China een ontmoeting gehad met zijn ambtgenoot Xi Jinping. Assad hoopte in zijn eerste bezoek in bijna twintig jaar de banden aan te halen met Beijing en lijkt succes te hebben. Xi kondigde na het gesprek een nieuwe "strategische samenwerking" aan.

3 uur geleden