Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

MVV laat supporters gratis toe voor thuiswedstrijd tegen VVV

MVV laat supporters gratis toe voor thuiswedstrijd tegen VVV

MAASTRICHT (ANP) - MVV doet 4 februari het stadion open voor de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Dat gebeurt ongeacht of de huidige coronamaatregelen voor de sportwereld door het kabinet worden verlengd, meldt de Maastrichtse voetbalvereniging.

MVV speelt komende vrijdag eerst in een leeg stadion tegen FC Volendam, waarna een week later het uitduel met FC Eindhoven volgt. Tegen VVV moet het stadion dan begin februari weer voor het eerst opengaan.

"Niet om recalcitrant te zijn, maar het is bittere noodzaak", aldus MVV. "Niet alleen uit sportief oogpunt, maar ook uit financiële urgentie. De spaarpotjes bij de voetbalclubs raken langzaam maar zeker leeg, Ook bij MVV."

Statement

Supporters van MVV die een kaartje hadden voor de eerder gespeelde wedstrijd tegen Roda JC, mogen nu gratis naar binnen bij de wedstrijd tegen VVV.

In een gezamenlijk statement lieten de clubs uit de Eredivisie en eerste divisie vorige week al weten bezig te zijn met een plan "demonstratief" hun stadions te openen als het kabinet op de volgende persconferentie, op 25 januari, vasthoudt aan het verbod op publiek bij sportwedstrijden. MVV wacht die persconferentie niet af en zet nu alles al in gang.

Protest

"We gaan, wat de uitkomst van de volgende persconferentie ook moge zijn, hoe dan ook uit protest de poorten van De Geusselt op 4 februari tegen VVV openen", meldt MVV. "Uit de Fieldlab-experimenten blijkt immers dat tijdens voetbalwedstrijden de besmettingen nihil en dus verwaarloosbaar zijn. We zullen natuurlijk, zoals we in het verleden ook al naar ieders tevredenheid gedaan hebben, de veiligheid van een ieder in de gaten houden en de RIVM-maatregelen toepassen."

MVV neemt de plannen voor het duel met VVV vrijdag mee in het overleg tussen clubs en burgemeesters van de steden met een club uit het betaald voetbal.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Voetbal

Real Madrid beslist met spaarzame uitval finale tegen Liverpool

PARIJS (ANP) - Real Madrid heeft in het Stade de France van Parijs de Champions League gewonnen. De formatie van trainer Carlo Ancelotti won in de finale van Liverpool, 1-0. De Engelsen waren verreweg het grootste deel van het duel in de aanval, bij een van de spaarzame Madrileense uitvallen besliste Vinícius Júnior de wedstrijd.

2 uur geleden
Real Madrid verslaat Liverpool in finale Champions League

PARIJS (ANP) - Real Madrid heeft Liverpool verslagen in de finale van de Champions League. In Parijs won de Spaanse kampioen met 1-0 van de Engelse nummer 2 van de Premier League.

2 uur geleden
Oud-doelman Westerveld: waardeloze organisatie finale in Parijs

PARIJS (ANP) - Oud-doelman Sander Westerveld is zaterdag geschrokken van de taferelen in aanloop naar de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Liverpool in Parijs. De wedstrijd begon 36 minuten later vanwege chaotische taferelen buiten het stadion. Op beelden was te zien hoe fans over hekken klommen en daarna het stadion in renden. De politie gebruikte traangas.

2 uur geleden
Finale Champions League later begonnen om veiligheidsredenen

PARIJS (ANP) - De finale van de Champions League tussen Liverpool en Real Madrid in Parijs is met een vertraging van 36 minuten alsnog begonnen. De autoriteiten rond het duel lieten eerder weten dat een start op het oorspronkelijke tijdstip (21.00 uur) om veiligheidsredenen niet mogelijk was.

5 uur geleden
Liverpool met Van Dijk, Fabinho en Thiago in finale tegen Real

PARIJS (ANP) - Liverpool speelt zaterdagavond (21.00 uur) in Parijs in de finale van de Champions League tegen Real Madrid met Virgil van Dijk, Fabinho en Thiago Alcantara in de beginopstelling. De drie zijn voldoende hersteld van hun blessures. Van Dijk viel eerder geblesseerd uit in de finale van de FA Cup, waarin Liverpool na strafschoppen won van Chelsea.

5 uur geleden
Abramovitsj bedankt Chelsea en wenst opvolgers succes

LONDEN (ANP) - Roman Abramovitsj heeft in een verklaring op de website van Chelsea afscheid genomen van de Engelse voetbalclub. De Russische zakenman verkoopt Chelsea na bijna twintig jaar aan een consortium rond de Amerikaanse miljardair Todd Boehly, als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De betrokken partijen bereikten vrijdagavond een akkoord, maandag wordt de overname afgerond.

12 uur geleden
Trainer Tudor verlaat Italiaanse voetbalclub Hellas Verona

VERONA (ANP) - De Italiaanse voetbalclub Hellas Verona heeft afscheid genomen van trainer Igor Tudor. Onder leiding van de Kroatische oud-international eindigde Hellas Verona dit seizoen op de negende plaats in de Serie A. Na een evaluatie besloten de clubleiding en Tudor "in gezamenlijk overleg" uit elkaar te gaan.

13 uur geleden