Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

MVP Embiid helpt basketballers Sixers naar play-offs NBA

MVP Embiid helpt basketballers Sixers naar play-offs NBA

PHILADELPHIA (ANP) - Joel Embiid, vorig seizoen verkozen tot meest waardevolle speler van de NBA (MVP), heeft zijn club Philadelphia 76ers met een vleugje van zijn oude vorm aan een plek in de play-offs geholpen. De 30-jarige vedette maakte tegen Miami Heat 23 punten en was met name in de tweede helft op dreef, toen hij zijn ploeg hielp terugkomen van een achterstand van 13 punten. Uiteindelijk wonnen de 'Sixers' nipt met 105-104.

Embiid ontbrak begin dit jaar twee maanden na een knie-operatie en had daarna moeite om zijn gebruikelijke niveau te halen. Zijn trainer Nick Nurse zag dat Embiid daar tegen Miami Heat weer in de buurt kwam. "Vooral tegen het eind van de wedstrijd. Het is goed dat hij deze intense minuten heeft meegepakt." Embiid is een belangrijke troef voor in de play-offs, waarin New York Knicks zaterdag de eerste tegenstander is.

Meer uit Sport

Wielrenner Kämna verlaat ziekenhuis maand na trainingsongeluk

TENERIFE (ANP/DPA) - De Duitse wielrenner Lennard Kämna heeft een kleine maand na zijn zware trainingsongeval het ziekenhuis op Tenerife verlaten. De 27-jarige klimmer keert woensdag terug naar Duitsland voor zijn verdere herstel, dat hij met de begeleiding van teamartsen afwerkt in een revalidatiekliniek. "Het was geen makkelijke tijd, maar ik ben dolblij dat de eerste stap nu achter de rug is", staat in een reactie van Kämna via zijn ploeg Bora-hansgrohe.

1 uur geleden
Wielrenster Van Dijk toch niet verder in Vuelta na valpartij

MOLINA DE ARAGÓN (ANP) - Wielrenster Ellen van Dijk verlaat de Vuelta. De 37-jarige Nederlandse heeft nog te veel last van haar val in de ploegentijdrit van zondag, waarmee de Spaanse rittenkoers begon. Haar ploeg Lidl-Trek kiest met nog "vele doelen in het verschiet" voor het herstel van Van Dijk op de lange termijn, meldt het team op X.

1 uur geleden
Formule 1-team Red Bull bevestigt vertrek topontwerper Newey

MILTON KEYNES (ANP) - Topontwerper Adrian Newey vertrekt begin volgend jaar definitief bij het Formule 1-team van Red Bull. Dat bevestigt het team woensdag nadat het vorige week al was uitgelekt. De 65-jarige Newey was bijna twintig jaar verantwoordelijk voor het ontwerp van de auto's waarin Sebastian Vettel en Max Verstappen meermaals wereldkampioen werden.

2 uur geleden
Volleybalbondscoach Koslowski verlengt contract tot en met 2028

UTRECHT (ANP) - De volleybalbond heeft het aflopende contract van de Duitser Felix Koslowski, bondscoach van de Oranjevrouwen, al voor de Olympische Spelen met vier jaar verlengd. Technisch directeur Herman Meppelink wil hiermee de volleybalsters zekerheid bieden richting de volgende Olympische Spelen in 2028. Koslowski werd vorig jaar aangesteld en leidde Oranje maanden later naar EK-brons, de eerste medaille sinds 2017.

3 uur geleden
Alcaraz wil ook dubbel met Nadal op Spelen, maar 'wordt moeilijk'

MADRID (ANP/AFP) - Tennisser Carlos Alcaraz wil graag met Rafael Nadal dubbelen bij de Olympische Spelen in Parijs, maar ziet in dat het moeilijk wordt. Dat zei de 20-jarige Spanjaard in Madrid, waar hij momenteel het masterstoernooi speelt en in de kwartfinale staat.

4 uur geleden
Nadal hoopvol na uitschakeling in Madrid: twijfels weggenomen

MADRID (ANP/AFP) - Rafael Nadal verlaat het tennistoernooi van Madrid vol goede moed. De 22-voudig grandslamwinnaar zegt dat zijn optreden in eigen land hem in alle opzichten is meegevallen, ondanks zijn uitschakeling in de vierde ronde tegen de Tsjech Jiri Lehecka dinsdag (5-7 4-6). "Ik kwam hier met veel twijfels en ik ga weg met minder. Het ging veel beter dan ik had kunnen hopen", zei Nadal op een persconferentie.

5 uur geleden
Djokovic breekt na zeven jaar ook met fysieke trainer Panichi

BELGRADO (ANP/RTR) - Novak Djokovic gaat ook verder zonder zijn fysieke trainer Marco Panichi. De 24-voudig grandslamkampioen bedankte de Italiaan via Instagram voor de "geweldige jaren aan samenwerking", sinds 2017. Djokovic (36) nam in maart na zijn vroege uitschakeling in Indian Wells ook al na vijf jaar afscheid van zijn coach Goran Ivanisevic.

6 uur geleden