Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Muziekindustrie houdt stille dinsdag na dood George Floyd

Muziekindustrie houdt stille dinsdag na dood George Floyd

LOS ANGELES (ANP) - Na artiesten hebben ook grote platenlabels vol afschuw gereageerd op de dood van George Floyd, de 46-jarige zwarte verdachte die een week geleden in Minneapolis na hardhandig politieoptreden is overleden. Maatschappijen als Sony Music, Universal Music, Columbia Records en Warner Music Group laten weten 'Black Out Tuesday' te steunen en dus ook dinsdag een dag stil te blijven op de sociale media.

Naast het steunen van de actie om 'een dag afstand te nemen van werk' en samen te komen als gemeenschap, nemen labels ook andere maatregelen. Zo brengt Interscope Records deze week helemaal geen muziek uit. Bij Universal Music komt een speciale projectgroep om meer te doen voor "inclusiviteit en sociale gerechtigheid". Bij Apple Music gaan meerdere radioshows dinsdag niet door.

De dood van Floyd leidde tot grote protesten en talrijke onlusten en plunderingen in heel de VS. Ook verschillende sterren gingen de straat op om te protesteren.

Velen deelden hun boosheid op social media. Zo schreef Beyoncé op Instagram er kapot van te zijn en riep ze haar volgers op een petitie te ondertekenen tegen politiegeweld. "We kunnen deze pijn niet normaliseren." Ook sterren als Dr Dre, Billie Eilish, Rihanna, Oprah, Ariana Grande, Taylor Swift en Harry Styles plaatsten berichten.

Meer uit Buitenland

Erdogan opnieuw beëdigd als Turkse president

ANKARA (ANP) - Recep Tayyip Erdogan is opnieuw beëdigd als de president van Turkije. De 69-jarige politicus, die vorige week de verkiezingen won, begint aan zijn derde termijn.

2 uur geleden
Israëlische soldaten doodgeschoten bij grens met Egypte

JERUZALEM (ANP/AFP) - Drie Israëlische soldaten zijn doodgeschoten bij de Egyptische grens in het zuiden, volgens Israël door een Egyptische agent. Na een klopjacht kon de "terrorist" op Israëlisch grondgebied worden gedood, meldt het Israëlische leger. Waarnemers noemen het incident aan de grens met Egypte, dat eind jaren 70 vrede sloot met Israël, uitzonderlijk.

3 uur geleden
Voor het eerst bezoekt een paus Mongolië

VATICAANSTAD (ANP/AFP/RTR) - Voor het eerst gaat een paus naar Mongolië, het Aziatische land ingeklemd tussen China en Rusland. De 86-jarige paus Franciscus is er van 31 augustus tot 4 september op bezoek, kondigde het Vaticaan aan, zonder verdere details te geven over het programma.

4 uur geleden
Peru verplaatst Joran van der Sloot voor uitlevering aan VS

LIMA (ANP) - Joran van der Sloot is zaterdag verplaatst naar een andere gevangenis in Peru, meldt CNN. De 35-jarige Nederlandse hoofdverdachte van de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway in 2005 zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten en deze verplaatsing is een stap in dat proces.

6 uur geleden
Indiase premier Modi bezoekt plek van grote treinramp

BALASORE (ANP/RTR/AFP) - De Indiase premier Narendra Modi heeft bij de Oost-Indiase stad Balasore de plek bezocht waar vrijdag een groot treinongeluk is gebeurd. Hij sprak met reddingswerkers en zal volgens Indiase media ook het ziekenhuis bezoeken waar gewonden worden behandeld.

7 uur geleden
Bosbrandseizoen in Europa op weg naar piek

HOUTEN (ANP) - Komende weken neemt het aantal natuurbranden in Europa waarschijnlijk toe. Het aantal branden zal stijgen tot gemiddeld 27 per week, meldt Weeronline. In augustus is de piek, dan zijn er naar verwachting tachtig natuurbranden per week.

7 uur geleden
Europese gevangenen uit Iran aangekomen in België

BRUSSEL (ANP) - De drie Europese gevangenen die Iran heeft vrijgelaten zijn zaterdag omstreeks 02.45 plaatselijke tijd geland op de militaire luchthaven in Melsbroek. Daar werden ze ontvangen door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib, zo schrijft het Belgische dagblad De Morgen.

9 uur geleden