Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musk wil bewijs nepaccounts Twitter zien voor doorgang overname

Musk wil bewijs nepaccounts Twitter zien voor doorgang overname

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Miljardair Elon Musk gaat alleen door met zijn overname van Twitter als het socialemediaplatform zijn beweringen over het aandeel nepaccounts op de berichtendienst kan onderbouwen. De topman van autofabrikant Tesla had de overnamedeal eerder al tijdelijk in de wacht gezet omdat hij meer duidelijkheid wil over het aantal spamaccounts bij Twitter.

"Deze deal kan niet doorgaan, tenzij Twitter bewijs levert van beweringen dat minder dan 5 procent van zijn gebruikers spambots zijn", zei Musk in een tweet. Ook herhaalde hij zijn eigen lezing dat dit percentage "veel hoger" is.

Musk heeft al een akkoord met het bestuur van Twitter om het bedrijf voor 44 miljard dollar (ruim 42 miljard euro) te kopen en van de beurs te halen. Het hele overnameproces verloopt echter zeer chaotisch. Afgelopen vrijdag verklaarde Musk de deal te bevriezen vanwege de onduidelijkheid over de nepaccounts. Kort daarop liet hij weten wel vast te houden aan zijn plan om Twitter over te nemen.

Actieve gebruikers

Uit een officieel document van Twitter bleek eerder deze maand dat minder dan 5 procent van de dagelijkse gebruikers uit spamaccounts bestaat. Musk wil weten waar het bedrijf tot percentage op baseert. Het aantal actieve gebruikers is belangrijk voor de potentiƫle winstgevendheid omdat spambots niet reageren op advertenties.

Musk verklaarde dat zijn team "een willekeurige steekproef van 100 volgers" op Twitter zou testen om nepaccounts te identificeren. Hij koos naar eigen zeggen voor dat aantal omdat Twitter zijn berekeningen voor nepaccounts ook altijd baseert op deze steekproefgrootte. Met die laatste opmerking heeft Musk volgens Twitter bedrijfsgevoelige informatie naar buiten gebracht en de geheimhoudingsovereenkomst voor de deal geschonden.

Twitter is niet van plan iets te veranderen aan zijn afspraken met Musk over de overname van het bedrijf. In een bij beurswaakhond SEC ingediend document voor aandeelhouders zegt het bedrijf vast te houden aan de afgesproken prijs van 54,20 dollar per Twitter-aandeel. Als het aan de directie van Twitter ligt moet de deal met Musk "zo snel mogelijk" worden afgerond.

Meer uit Financieel

Theranos-oprichter Holmes begint aan celstraf om megafraude

BRYAN (ANP/AFP) - Elizabeth Holmes, de voormalig topvrouw van het Amerikaanse biotechbedrijf Theranos, heeft zich bij een gevangenis in Texas gemeld voor haar celstraf. Vorig jaar veroordeelde rechter haar tot een gevangenisstraf van elf jaar wegens grootschalige fraude bij het bloedtestbedrijf dat ze had opgericht. Ze hield beleggers lange tijd voor dat Theranos met een nieuwe testmethode snel en efficiƫnt diagnoses kon stellen, maar uiteindelijk kwam aan het licht dat het meeste werk met conventionele testapparatuur gebeurde.

1 uur geleden
Mexicanen verkopen voor 3,3 miljard euro Heineken-aandelen

MONTERREY (ANP) - Het Mexicaanse drankenbedrijf Femsa verkoopt voor 3,3 miljard euro aan aandelen in Heineken. De bierbrouwer zelf koopt een deel van die stukken.

3 uur geleden
Duitse hoofdrolspeler grote dividendfraude krijgt weer 8 jaar cel

WIESBADEN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Een Duitse spilfiguur in omvangrijke fraude met dividenden is opnieuw tot acht jaar cel veroordeeld. De rechtbank van Wiesbaden achtte de oud-belastingdienstmedewerker Hanno Berger schuldig aan verschillende vormen van belastingontwijking. Hij werd eind vorig jaar ook al in een andere belastingzaak veroordeeld tot acht jaar cel, maar ging daartegen in beroep.

3 uur geleden
Chipbedrijf ASML sterkste stijger in lagere AEX-index

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinefabrikant ASML was dinsdag koploper in de Amsterdamse AEX-index die in het rood is gesloten. ASML bleef profiteren van het optimisme in de chipsector over de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). De laatste tijd hebben de chipfondsen op Beursplein 5 daardoor stevige koersstijgingen laten zien.

4 uur geleden
Werkgevers willen harde doelstellingen voor lagere regeldruk

DEN HAAG (ANP) - Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland willen per departement harde doelstellingen om de regeldruk te verminderen. Dat zeggen ze in een reactie op het nieuws dat bedrijven door nieuwe wetgeving vorig jaar met meer regeldruk te maken kregen, wat ondernemers structureel 194 miljoen euro extra kostte.

4 uur geleden
Prijsvrij wil via hoger beroep toch rectificatie Consumentenbond

DEN HAAG (ANP) - Reisaanbieders Prijsvrij en D-Reizen gaan in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank Den Haag over een publicatie van de Consumentenbond rond vermeend misleidende advertenties. Ze probeerden de Consumentenbond via een kort geding te verplichten een artikel te rectificeren, maar kregen geen gelijk. De reisondernemingen, die onder dezelfde eigenaar vallen, denken dat het vonnis van vorige week voldoende aanknopingspunten biedt om toch een aanpassing af te dwingen.

5 uur geleden
Ook geen middagploeg aan de slag in autofabriek Nedcar

EINDHOVEN (ANP) - Het is industrieel concern VDL niet gelukt om de middagdienst in zijn autofabriek Nedcar in het Limburgse Born op te starten. Er waren te weinig mensen bereid om te werken om voldoende bezetting te hebben, meldt een woordvoerder van het bedrijf. Eerder op de dag legde een door vakbonden georganiseerde staking de productie al stil in de assemblagefabriek.

6 uur geleden