Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musk voor even weer rijkste persoon op aarde

Musk voor even weer rijkste persoon op aarde

AMSTERDAM (ANP) - Elon Musk mag zich weer even de rijkste persoon op aarde noemen. Die eer heeft de topman van Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX te danken aan rivaal Jeff Bezos. De voormalige topman van techbedrijf Amazon maakt met een raket van zijn eigen ruimtevaartbedrijf Blue Origin een ruimtereis. Hij is dan nog altijd wel rijker dan Musk, maar bevindt zich niet meer op aarde.

Musk heeft 177,6 miljard dollar achter zijn naam staan, omgerekend meer dan 150 miljard euro. Daarvan zit het merendeel in aandelen van bedrijven als Tesla. Bezos is met 204,5 miljard dollar een stuk rijker. Bij hem zijn het vooral aandelen in Amazon die zijn rijkdom vormen.

De Fransman Bernard Arnault is de rijkste Europeaan met 164,2 miljard dollar. Arnault is de topman van luxeconcern LVMH dat eigenaar is van modemerken als Louis Vuitton en drankbedrijven als cognacmerk Hennessy en champagnemerk Moët en Chandon.

Gewichtsloos

Bezos uitstapje naar de ruimte, waarvan ook de 18-jarige Nederlander Oliver Daemen deel uitmaakt, duurt al met al 11 minuten. Daarvan zijn de passagiers enkele minuten gewichtloos op iets meer dan 100 kilometer boven het aardoppervlak. Dat is net boven de zogeheten Kármánlijn, die internationaal als het begin van de ruimte wordt gezien.

De Verenigde Staten hanteren een lijn van 50 mijl of 80 kilometer boven het aardoppervlak. Richard Branson, een andere miljardair, vloog eerder deze maand met een raketaangedreven vliegtuig van zijn bedrijf Virgin Galactic tot die hoogte. Branson is volgens de Bloomberg Billionaires Index goed voor een vermogen van 6,7 miljard dollar.

Meer uit Financieel

Amerikaanse beurswaakhond klaagt ook cryptobeurs Coinbase aan

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft cryptoplatform Coinbase aangeklaagd. Dat bedrijf zou de regels voor beurshandel hebben overtreden, door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie. Het nieuws komt een dag nadat de SEC cryptodienstverlener Binance had aangeklaagd.

32 minuten geleden
Vakbonden tevreden met loonbod nieuwe cao supermarktpersoneel

UTRECHT (ANP) - Als het aan supermarktwerkgevers ligt, krijgen medewerkers vanaf september 10 procent meer salaris. Dat is het loonbod dat werkgeversorganisaties voor de levensmiddelendetailhandel Vakcentrum en de VGL aan vakbonden hebben gedaan. FNV en CNV zijn tevreden en gaan het bod nu voorleggen aan hun leden.

1 uur geleden
Shell wil af van energieleverancier voor Nederlandse huishoudens

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Shell zoekt een koper voor een onderdeel dat huishoudens in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland van gas en licht voorziet. Nog geen twee jaar geleden kondigde het olie- en gasconcern aan de Nederlandse markt te betreden voor energielevering aan particulieren. Maar nu blijkt het te lastig om voldoende winst te behalen met die activiteiten.

1 uur geleden
Man (53) uit Aerdenhout aangehouden voor dividendstripping

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout is dinsdag aangehouden in een onderzoek van de FIOD. Hij wordt verdacht van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen, waardoor de belastingdienst ruim 4 miljoen euro onterecht zou hebben uitbetaald. Zijn woning en kantoor zijn doorzocht. Ook is er gezocht in het kantoor van zijn belastingadviseur, meldt het Openbaar Ministerie.

1 uur geleden
Sterke afname Duitse export plastic afval in afgelopen 10 jaar

WIESBADEN (ANP/DPA) - De export van plastic afval door Duitsland is in de afgelopen tien jaar sterk gedaald. Dat heeft volgens het Duitse federale statistiekbureau Destatis onder meer te maken met striktere regels in Aziatische landen als het gaat om de import van plastic afval uit andere landen voor verwerking.

1 uur geleden
Ryanair schrapt 400 vluchten om staking Franse luchtverkeersleiders

PARIJS (ANP/RTR) - Ryanair heeft vierhonderd vluchten geannuleerd vanwege stakingen door luchtverkeersleiders in Frankrijk. De meeste van deze vluchten gingen naar of kwamen uit Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij op Twitter.

2 uur geleden
Expert: materialentekort bedreigt waterstofproductie Europa

KARLSRUHE (ANP/DPA) - Een tekort aan grondstoffen en materialen die nodig zijn voor de productie van waterstof moet op korte termijn worden aangepakt. Anders kan het ertoe leiden dat waterstof in Europa te duur wordt om een belangrijke rol te spelen in de energietransitie, zegt onderzoekscentrum ZSW.

2 uur geleden