Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musk: Twitter bijna breakeven, adverteerders terug

Musk: Twitter bijna breakeven, adverteerders terug

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Twitter draait bijna geen verlies meer en zou mogelijk dit kwartaal alweer winstgevend kunnen zijn. Dat heeft topman Elon Musk woensdag gezegd in een live-interview met de Britse omroep BBC op Twitter Spaces, de audiodienst van het socialemediabedrijf. Volgens Musk zijn vrijwel alle adverteerders op zijn platform teruggekeerd.

Sinds Musk Twitter in oktober kocht voor 44 miljard dollar is er de nodige chaos op het platform. De regels veranderen regelmatig, soms ook onaangekondigd, en met name een periode waarin het heel makkelijk was voor Twitteraars om zich voor te doen als bekendheden of bedrijven zorgde voor huiverigheid bij adverteerders. Ook de vermeende toename van extreme meningen op het platform zou adverteerders afschrikken omdat ze met hun merken niet in verband willen worden gebracht met controverse.

Dat wisselvallige beleid werd eens te meer duidelijk toen Musk beloofde dat alle origineel uitgedeelde blauwe vinkjes, die destijds bedoeld waren om te laten zien dat Twitter had gecontroleerd dat een account echt van een bepaalde bekende persoon of bedrijf was, per 1 april zouden verdwijnen. Musk meent namelijk dat het 'democratischer is' als iedereen die daarvoor wil betalen een blauw vinkje kan krijgen. Maar de deadline van 1 april werd niet gehaald en bij de BBC beloofde Musk nu dat alle bestaande vinkjes op 20 april zijn verwijderd.

Aftreden en fusie

Verder claimde Musk bij de BBC dat hij gehoor heeft gegeven aan een peiling of hij zou moeten aftreden als topman van Twitter. Die peiling wees uit dat de meeste Twitter-gebruikers daar voorstander van waren, maar de miljardair zit er nog steeds. In het interview beweerde hij echter dat zijn hond nu de leider is van het bedrijf.

Daarnaast werd via juridische documenten duidelijk dat Twitter als bedrijf niet meer bestaat. Na de aankoop heeft Musk het laten fuseren met het in Nevada gevestigde bedrijf X, maar het is onduidelijk waarom. Eerder sprak Musk erover om van Twitter een alles-app te willen maken waar gebruikers betalingen kunnen verrichten, chatten, nieuws lezen, spelletjes spelen en shoppen. Daarbij noemde hij ook de naam X. Maar Musk heeft op Twitter ook eens positief gereageerd op een idee om al zijn bedrijven als Tesla, SpaceX, Boring Company en Twitter onderdeel te maken van één nieuw bedrijf met de naam X.

Meer uit Financieel

Topman: Philips laat grootste rechtszaken in affaire achter zich

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Met de schikking van claims over gezondheidsschade door Philips' slaapapneu-apparaten laat het zorgtechnologieconcern de grootste rechtszaken in de affaire achter zich. Dat heeft topman Roy Jakobs gezegd. Het geeft Philips volgens hem de mogelijkheid om zich weer meer op de daadwerkelijke bedrijfsvoering te richten, waaronder investeringen in kunstmatige intelligentie (AI) voor het verbeteren van zorg.

6 minuten geleden
Oostenrijkse groep klaagt OpenAI aan om foute informatie ChatGPT

WENEN (ANP) - Privacyactivisten van het Oostenrijkse Noyb hebben een klacht ingediend in dat land tegen OpenAI, het bedrijf achter chatbot ChatGPT. Dat meldt de activistengroep maandag. OpenAI kan gebruikers niet garanderen dat de informatie klopt die ChatGPT geeft over bijvoorbeeld personen en kan verkeerde antwoorden ook niet corrigeren. Dat mag niet volgens de Europese wet, zegt Noyb.

49 minuten geleden
Philips centraal op Damrak na schikking slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag uit naar Philips. Het zorgtechnologieconcern heeft een schikking getroffen voor 1,1 miljard dollar (zo'n 1 miljard euro) aan claims in verband met de slaapapneu-affaire bij het bedrijf. Het gaat om claims over onder meer letselschade als gevolg van Philips' apparaten tegen slaapapneu. Eerder bereikte Philips al een overeenkomst om Amerikaanse patiënten te compenseren voor zogenoemde economische schade door problemen met de apparaten.

58 minuten geleden
Start-up Huawei onderzoekt dodelijk ongeluk met elektrische auto

BEIJING (ANP/RTR) - Het Chinese Aito Automobile, mede opgericht door Huawei, is een onderzoek begonnen naar een dodelijk ongeluk met een van zijn elektrische auto's. Drie mensen, waaronder een jongetje van twee, stierven nadat de auto na een botsing met een vrachtwagen in vlammen opging. Dit gebeurde op een snelweg in de Chinese stad Yuncheng in de noordelijke provincie Shanxi, volgens staatsmedia.

1 uur geleden
Philips schikt voor 1,1 miljard aan claims in slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Philips schikt voor 1,1 miljard dollar aan claims in verband met de slaapapneu-affaire bij het zorgtechnologieconcern. Het geld is bedoeld voor Amerikaanse patiënten die zeggen letselschade te hebben gekregen door Philips' apparaten tegen slaapapneu. Ook is het geld bedoeld voor Amerikanen die nu nog geen gezondheidsschade merken, maar vrezen dat dit in de toekomst wel het geval kan zijn.

1 uur geleden
Nederlandse producenten iets minder negatief in april

DEN HAAG (ANP) - Producenten in de Nederlandse industrie waren in april iets minder negatief gestemd dan een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Fabrikanten waren volgens het CBS vooral positiever over de verwachte productie in de komende drie maanden. Daarnaast waren ze minder negatief over de orderpositie en over de voorraden gereed product.

2 uur geleden
FNV: winsten bedrijven groeien twee keer zo hard als lonen

UTRECHT (ANP) - De winst voor belasting van bedrijven is in 2023 met 11 procent gestegen. Daarmee groeide de winst twee keer zo hard als de personeelskosten, die met slechts 5 procent toenamen. Dat meldt vakbond FNV in het onderzoeksrapport 'Jaarverslag van de BV Nederland 2023" dat is gebaseerd op de jaarverslagen van 70 beursgenoteerde bedrijven.

2 uur geleden