Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musk: Twitter accepteert eind november weer nieuwe abonnees

Musk: Twitter accepteert eind november weer nieuwe abonnees

SAN FRANCISCO (ANP) - Twittergebruikers kunnen zich eind deze maand weer aanmelden voor abonnementsdienst Twitter Blue. Dat heeft eigenaar Elon Musk van het socialemediabedrijf gezegd. Musk noemde de datum 29 november en gaf aan dat Twitter de tijd neemt om te zorgen dat de abonnementsdienst "staat als een huis". Eerder was de introductie van het nieuwe Twitter Blue waarbij betalende gebruikers een blauw vinkje kregen uitgelopen op een chaos.

Dat blauwe vinkje was tot voor kort voorbehouden aan gebruikers waarvan Twitter zeker wist dat zij het waren, zoals overheidsdiensten, politici, bedrijven, artiesten en journalisten. Twitter bepaalde wie zo'n symbool kreeg en deelde de vinkjes gratis uit. Na de overname van Twitter door Musk beloofde de miljardair dat iedereen een blauw vinkje kon krijgen als hij er maar voor betaalde. Dat zou de dienst democratiseren.

Na de introductie maakten veel mensen gebruik van het blauwe vinkje door hun naam aan te passen zodat die leek op die van een bedrijf of bekendheid. Zo tweette iemand van een account die leek op die van farmaceut Eli Lilly dat insuline voortaan gratis zou zijn in de Verenigde Staten. Ook deden mensen president Joe Biden en basketballer LeBron James na. Na enkele dagen sloot Twitter de aanmeldingen voor Twitter Blue.

Verliezen blauwe vinkje

Musk zegt nu dat mensen hun blauwe vinkje zullen verliezen als ze de naam van hun account veranderen. Pas als het gecontroleerd is, krijgen ze het symbool weer terug.

Volgens Amerikaanse media was Musk door het personeel van Twitter gewaarschuwd voor de mogelijkheid dat mensen bekendheden en bedrijven na zouden doen als ze het blauwe vinkje konden kopen. Een document van zeven pagina's met allerlei scenario's werd door Musk echter niet geloofd.

Ontslag kritisch personeel

Bovendien is de topman van Tesla, die Twitter eind oktober in handen kreeg nadat hij eerst maanden had geprobeerd de koop ongedaan te maken, niet geneigd kritische Twitter-medewerkers in dienst te houden. Zo schrijven media dat software-engineers van Twitter die hun nieuwe baas op de berichtendienst tegenspreken ontslagen worden. Ook mensen die in een interne berichtendienst kritisch zijn op de plannen van Musk raken hun baan kwijt. Die ontslagen komen nog bovenop het massa-ontslag van de helft van het Twitter-personeel die Musk al doorvoerde.

Meer uit Financieel

Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

1 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

2 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

4 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

4 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

5 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

14 uur geleden
Beurzen New York positief het weekend in na sterk banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met winsten het weekend ingegaan. Beleggers zagen in het nieuwe banenrapport van de Amerikaanse overheid nieuw bewijs dat de Verenigde Staten een recessie ontlopen, ondanks de reeks renteverhogingen waarmee de Federal Reserve de hoge inflatie bestrijdt.

15 uur geleden