Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musk: totale personeelsbestand Tesla zal blijven toenemen

Musk: totale personeelsbestand Tesla zal blijven toenemen

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Elon Musk gaat er toch nog steeds vanuit dat het totale personeelsbestand van Tesla blijft oplopen. Enkele dagen terug wekte de bekende ondernemer nog alom verbazing toen hij aangaf af te willen van 10 procent van de medewerkers van de fabrikant van elektrische auto's. Maar hij lijkt die uitlatingen op Twitter inmiddels weer wat te nuanceren.

Eerder had Musk al aangegeven dat er geen sprake zou zijn van banenverlies voor medewerkers die auto's of accu's in elkaar zetten. Bij het autoconcern werken wereldwijd ongeveer 110.000 mensen, waarvan rond de 40 procent zich bezighoudt met de productie van auto's en accu's.

Het nieuws over een mogelijk ophanden zijnde ingreep bij Tesla zorgde vrijdag voor een schrikreactie van beleggers. De onderneming verloor op Wall Street ongeveer een tiende aan beurswaarde. Musk had in een e-mail aan andere leidinggevenden ook gezegd dat hij een "superslecht gevoel over de economie" had.

De topman stuurt de laatste tijd meer opvallende e-mails naar leidinggevenden van Tesla. Hij liet eerder deze week bijvoorbeeld weten dat werken op afstand niet langer acceptabel is. Iedereen die toch thuis wil werken, moet minstens veertig uur op kantoor aanwezig zijn of anders maar een andere baan zoeken.

Meer uit Financieel

Charlie Munger, de 'rechterhand' van Warren Buffett, overleden

OMAHA (ANP) - Charlie Munger, de vicevoorzitter van beleggingsbedrijf Berkshire Hathaway, is op 99-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan werd bekend als rechterhand van Warren Buffett, die als oprichter van Berkshire Hathaway de reputatie van superbelegger kreeg.

2 uur geleden
Charlie Munger, de 'rechterhand' van Warren Buffett, overleden

OMAHA (ANP) - Charlie Munger, de vicevoorzitter van beleggingsbedrijf Berkshire Hathaway, is op 99-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan werd bekend als rechterhand van Warren Buffett, die als oprichter van Berkshire Hathaway de reputatie van superbelegger kreeg.

4 uur geleden
Aandelenbeurzen New York op winst na uitlatingen Fed-bestuurders

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine winsten de handel uitgegaan. De financiƫle markten schatten de kans op nog een rentepauze door de Federal Reserve groter in na uitspraken van twee beleidsmakers bij de centralebankenkoepel.

5 uur geleden
Cacao voor hoogste prijs sinds 1977 verhandeld

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Liefhebbers van chocolade zijn binnenkort waarschijnlijk meer geld kwijt aan de lekkernij. De prijs voor cacao heeft het hoogste niveau van de afgelopen 46 jaar bereikt. Het belangrijke ingrediƫnt voor chocolade is duurder geworden doordat slechte weersomstandigheden de oogst in Ivoorkust en Ghana dwarszitten. Hevige regenval zorgt voor de verspreiding van ziektes onder de gewassen en hindert het werk op de plantages.

5 uur geleden
Komst eerste nieuwe Airbus voor Transavia vertraagd door schade

SCHIPHOL (ANP) - De komst van de eerste Airbus van Transavia heeft vertraging opgelopen. De luchtvaartmaatschappij meldt dat het nieuwe toestel door een nog onbekende oorzaak beschadigd is geraakt. Transavia zou de Airbus A321neo, die al gereed was voor gebruik, begin december ophalen uit Hamburg.

6 uur geleden
Amazon mengt zich in AI-chatbotstrijd met werkhulp Q

SEATTLE (ANP) - Amazon introduceert zijn eigen chatbot die werkt met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Het AI-programma, dat Q heet, is vooral bedoeld voor hulp op het werk en kan volgens Amazon bijvoorbeeld helpen bij programmeren en het schrijven van teksten. Hiermee gaat het tech- en webwinkelbedrijf een concurrentiestrijd aan met Microsoft en Google, die al eigen zoek- en chatfuncties hebben met geavanceerde AI.

7 uur geleden
Beleggers op het Damrak terughoudend, DSM-Firmenich weer omlaag

AMSTERDAM (ANP) - De beleggers op het Damrak deden het dinsdag voorzichtiger aan, nadat er maandag een einde kwam aan de aandelenrally van vier weken op Wall Street. De stijgende lijn werd dinsdag echter weer hervat in New York en dat bood steun aan de beurshandel in Europa.

9 uur geleden