Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musk probeerde korting te bedingen op koopprijs Twitter

Musk probeerde korting te bedingen op koopprijs Twitter

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk heeft eerst geprobeerd een lagere prijs te bedingen voor Twitter voordat hij aangaf het socialemediabedrijf toch voor de prijs van zijn originele bod te willen kopen. Er liepen de afgelopen week gesprekken over een korting tot 30 procent, meldden Amerikaanse media op basis van ingewijden. Tot een akkoord kwamen Musk en Twitter echter niet.

Musk kondigde in april aan Twitter te willen kopen voor 44 miljard euro. In juli zei hij dat de deal niet meer doorging. Volgens hem zijn er veel meer geautomatiseerde accounts op Twitter dan het bedrijf zegt. Twitter zei echter dat de rijkste man ter wereld niet zomaar onder zijn bod uit kon en sleepte Musk voor de rechter. In de voorbereiding op de rechtszaak kwam onder meer naar voren dat Musk in mei tegen de achtergrond van de Russische oorlog in Oekraïne had gezegd "dat het geen zin had om Twitter te kopen als de Derde Wereldoorlog uitbreekt".

Die rechtszaak gaat vooralsnog gewoon door, gaf de rechter in de Amerikaanse staat Delaware inmiddels aan. Zowel van de kant van Twitter als van Musk had zij geen verzoek gekregen de behandeling te pauzeren. De geplande ondervraging van Musk donderdag door de advocaten van Twitter is wel uitgesteld, volgens ingewijden tegen Bloomberg. De eerste zittingsdag van het proces is 17 oktober.

Nieuw akkoord

Voor die tijd zou er een nieuw akkoord kunnen liggen over de overname, meldt persbureau Reuters op basis van bronnen. Er wordt momenteel druk onderhandeld en dat zou "binnen enkele dagen" tot resultaat kunnen leiden. Daarmee zou de rechtszaak alsnog van de baan zijn.

In Amerikaanse en financiële media werd al gespeculeerd dat Musks draai te maken heeft met de zwakke zaak die hij heeft en de vervelende details die naar buiten zouden kunnen komen. Zo zijn al berichtjes van Musk aan verschillende andere figuren uit Silicon Valley boven water gekomen. Ook verklaarde Musk de chatapp Signal niet te gebruiken, maar zouden er aanwijzingen zijn dat hij daar in een eerdere verklaring over gelogen heeft.

Meer uit Financieel

Drie aanhoudingen om mogelijke miljoenenfraude met coronasteun

DEN HAAG (ANP) - De Arbeidsinspectie heeft drie mensen aangehouden die ervan worden verdacht mogelijk voor miljoenen te hebben gefraudeerd met coronasteun. Het gaat om ruim 2 miljoen euro aan voorschotten voor de zogeheten NOW-subsidie. De inspectie vermoedt dat ze bij het aanvragen van de steun een "onjuiste voorstelling" hebben gegeven van de financiën van hun bedrijf.

40 minuten geleden
Farmareus Pfizer pompt 1,2 miljard euro in Belgische fabriek

PUURS (ANP/BELGA) - Farmareus Pfizer gaat meer dan 1,2 miljard euro in zijn fabriek in het Belgische Puurs investeren. De productiecapaciteit wordt uitgebreid, de koelopslag vergroot en het verpakkingsproces uitgebreid, gespreid over drie jaar. De uitbreiding levert 250 banen op, maakte het bedrijf bekend tijdens een bezoek aan de fabriek van premier Alexander De Croo en de Vlaams minister-president Jan Jambon.

1 uur geleden
Na acties alsnog cao-akkoord bij Rotterdamse olieraffinaderij BP

ROTTERDAM (ANP) - Verdere acties door personeel van een olieraffinaderij in Rotterdam lijken van de baan, nu vakbond CNV een cao-overeenkomst heeft bereikt met uitbater BP. Door dat akkoord krijgen de circa 700 medewerkers vanaf april volgend jaar onder meer een loonsverhoging. De leden van de bond moeten nog wel instemmen met de nieuwe cao.

1 uur geleden
Wall Street daalt door rentevrees na sterk banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen vrijdag omlaag. Beleggers reageerden op het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid waaruit naar voren kwam dat er vorige maand veel meer banen zijn bijgekomen in de Verenigde Staten dan alom was verwacht. Op de financiële markten voedt dat de vrees dat de Amerikaanse centrale bank langer kan doorgaan met het flink verhogen van de rente.

2 uur geleden
Aantal nieuwe banen in VS boven verwachting

WASHINGTON (ANP) - Het aantal banen dat er vorige maand bijkwam in de Verenigde Staten was veel hoger dan verwacht. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Arbeid in zijn maandelijkse banenrapport.

2 uur geleden
Staking bagageafhandelaars op Heathrow vlak voor kerstvakantie

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Bagageafhandelaars op de Londense luchthaven Heathrow zijn van plan om vlak voor de kerstvakantie drie dagen het werk neer te leggen. Daarmee willen de ongeveer 350 medewerkers een loonsverhoging afdwingen.

3 uur geleden
623 miljoen euro EU-steun voor Nederlandse klimaatmaatregelen

BRUSSEL (ANP) - Nederland krijgt 623 miljoen euro aan Europese subsidies voor klimaatmaatregelen in zes regio's. Het geld wordt onder meer gestoken in groene technologieën voor de chemische industrie en de staalproductie, in regionale netwerken voor hernieuwbare waterstof en in de omscholing van 49.000 werknemers die nu nog in de fossiele sector werken. Het gaat om de regio's Groningen en Emmen, IJmond, Groot-Rijnmond, Zeeuws-Vlaanderen, West-Noord-Brabant en Zuid-Limburg.

3 uur geleden