Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musk probeerde korting te bedingen op koopprijs Twitter

Musk probeerde korting te bedingen op koopprijs Twitter

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk heeft eerst geprobeerd een lagere prijs te bedingen voor Twitter voordat hij aangaf het socialemediabedrijf toch voor de prijs van zijn originele bod te willen kopen. Er liepen de afgelopen week gesprekken over een korting tot 30 procent, meldden Amerikaanse media op basis van ingewijden. Tot een akkoord kwamen Musk en Twitter echter niet.

Musk kondigde in april aan Twitter te willen kopen voor 44 miljard euro. In juli zei hij dat de deal niet meer doorging. Volgens hem zijn er veel meer geautomatiseerde accounts op Twitter dan het bedrijf zegt. Twitter zei echter dat de rijkste man ter wereld niet zomaar onder zijn bod uit kon en sleepte Musk voor de rechter. In de voorbereiding op de rechtszaak kwam onder meer naar voren dat Musk in mei tegen de achtergrond van de Russische oorlog in Oekraïne had gezegd "dat het geen zin had om Twitter te kopen als de Derde Wereldoorlog uitbreekt".

Die rechtszaak gaat vooralsnog gewoon door, gaf de rechter in de Amerikaanse staat Delaware inmiddels aan. Zowel van de kant van Twitter als van Musk had zij geen verzoek gekregen de behandeling te pauzeren. De geplande ondervraging van Musk donderdag door de advocaten van Twitter is wel uitgesteld, volgens ingewijden tegen Bloomberg. De eerste zittingsdag van het proces is 17 oktober.

Nieuw akkoord

Voor die tijd zou er een nieuw akkoord kunnen liggen over de overname, meldt persbureau Reuters op basis van bronnen. Er wordt momenteel druk onderhandeld en dat zou "binnen enkele dagen" tot resultaat kunnen leiden. Daarmee zou de rechtszaak alsnog van de baan zijn.

In Amerikaanse en financiële media werd al gespeculeerd dat Musks draai te maken heeft met de zwakke zaak die hij heeft en de vervelende details die naar buiten zouden kunnen komen. Zo zijn al berichtjes van Musk aan verschillende andere figuren uit Silicon Valley boven water gekomen. Ook verklaarde Musk de chatapp Signal niet te gebruiken, maar zouden er aanwijzingen zijn dat hij daar in een eerdere verklaring over gelogen heeft.

Meer uit Financieel

Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

10 uur geleden
Maker ChatGPT is het 'categorisch oneens' met klachten Elon Musk

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, is het "categorisch oneens" met de klachten van Elon Musk die een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen. Dat staat volgens financieel persbureau Bloomberg in een interne memo die het bedrijf heeft gestuurd naar het eigen personeel.

12 uur geleden
Landen bij WTO slagen niet in akkoord over landbouw en visserij

ABU DHABI (ANP/BLOOMBERG/AFP/BELGA) - Een top van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) is zaterdag geëindigd met als enige resultaat een verlenging van afspraken over douanerechten rond onlinehandel. Het lukte de meer dan 150 aangesloten landen niet om in Abu Dhabi tot overeenkomsten te komen over landbouw en visserij, terwijl dit voor veel landen wel hele belangrijke onderwerpen zijn.

13 uur geleden
Nederlanders tanken volgens cijfers RTL Z steeds meer benzine

HILVERSUM (ANP) - Nederlanders tanken steeds meer benzine ondanks de hoge brandstofprijzen en opkomst van elektrische auto's. Dat heeft RTL Z uitgezocht. De zender gebruikte daarvoor gegevens van het ministerie van Financiën over de accijnsinkomsten en sloeg zelf aan het rekenen.

14 uur geleden
Kranten: EK zorgt voor kleine boost kwakkelende Duitse economie

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Europees kampioenschap voetbal dat dit jaar in Duitsland wordt gehouden geeft waarschijnlijk een beperkte boost aan de kwakkelende Duitse economie. Volgens onderzoeksinstituut IWH uit Halle, waarover verschillende Duitse kranten zaterdag schrijven, kan de toerismesector bij de oosterburen zo'n 250 miljoen euro aan extra inkomsten tegemoet zien dankzij het toernooi.

15 uur geleden
Advocaten achter schrappen megabeloning Musk willen zelf miljarden

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De advocaten achter de zaak tegen het megabeloningspakket voor Tesla-topman Elon Musk willen zelf een vergoeding van 6 miljard dollar voor hun bewezen diensten. Dat bedrag zou volgens hen niet contant overgemaakt moeten worden, maar zien ze het liefst in aandelen uitgekeerd.

16 uur geleden
Bronnen: KLM zette druk op Schiphol om rapport niet te publiceren

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft vorig jaar druk gezet op Schiphol om een rapport niet te publiceren waarin krimp van de luchthaven en verschillende milieumaatregelen werden doorgerekend. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Volkskrant. Volgens de studie zou een hogere vliegtaks voor verre vluchten en transferpassagiers een slim alternatief zijn voor Schiphol, een maatregel die het verdienmodel van KLM flink onderuit kan halen.

17 uur geleden