Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musk: klokkenluider Twitter reden voor afzien van overname

Musk: klokkenluider Twitter reden voor afzien van overname

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Elon Musk, topman van Tesla, heeft gezegd dat de beschuldigingen door een klokkenluider aan het adres van socialemediaplatform Twitter de reden zijn geweest dat hij de overname van het bedrijf niet wilde doorzetten. Dat valt te lezen in rechtbankdocumenten die zijn ingediend door advocaten van Musk.

Daarin staat dat de beschuldigingen betekenden dat Twitter de voorwaarden voor de overname heeft geschonden. De advocaten schrijven onder meer over "flagrante tekortkomingen" in de beveiliging tegen hackers en andere privacykwesties van het platform.

De aantijgingen komen van Peiter Zatko, voormalig hoofd beveiliging van Twitter. Hij zei dat het platform niet goed omging met persoonlijke gegevens van gebruikers. Zo gebruikte het bedrijf onder meer software die niet meer up to date was en hielden leidinggevenden informatie achter over datalekken en gebrekkige bescherming van gebruikersgegevens. Volgens Zatko wisten de topmensen van Twitter ook niks van het aantal spam- of robotaccounts, of boeide het ze niet.

Vals verhaal

Twitter heeft gezegd dat de brief van Musk niet geldig is en dat Twitter de voorwaarden van de deal niet heeft geschonden. Twitter heeft de getuigenis van Zatko al afgedaan als "een vals verhaal, dat bol staat van de tegenstrijdigheden en onjuistheden".

De advocaten van Musk hebben Zatko opgeroepen om te komen getuigen in de zaak. Met deze getuigenis hoopt de Tesla-baas genoeg munitie te krijgen om van de deal af te komen.

Musk had in april zo'n 44 miljard dollar over voor de overname. Toen hij er in juli onderuit wilde, gaf hij in een brief als reden dat Twitter niet kon aangeven hoeveel bots en spamaccounts er op het platform waren. Daarop daagde Twitter hem voor de rechter. Intussen zijn beide partijen al een tijdje zoet met de rechtsgang. De zaak staat gepland voor 17 oktober.

Meer uit Financieel

CBS: huizenprijzen 'stabiliseren' na maanden van prijsdaling

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse huizenprijzen zijn in augustus voor de derde maand op rij licht gestegen, laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. Volgens CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen lijken de huizenprijzen daarmee te "stabiliseren" na maanden van prijsdaling.

2 uur geleden
Wall Street opnieuw omlaag door rentezorgen beleggers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag opnieuw met rode cijfers gesloten. De rentezorgen bleven boven de markt hangen in de nasleep van het rentebesluit van de Federal Reserve een dag eerder. De Amerikaanse centrale bank besloot toen om voor de tweede keer dit jaar een rentepauze te houden. Wel lieten de beleidsmakers van de Fed de deur open voor nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden en verwachten ze de rente volgend jaar minder snel te verlagen dan gehoopt.

4 uur geleden
Erdogan: met Israël werken aan gasprojecten in Middellandse Zee

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Turkije gaat samen met Israël werken aan projecten voor de ontdekking en winning van aardgas in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in New York. Dat gas kan volgens Erdogan ook geëxporteerd gaan worden naar Europa.

5 uur geleden
Grote Duitse oefening rond crisis bij acuut tekort aan aardgas

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland heeft donderdag een grote oefening gehouden rond de crisis die zou ontstaan bij een acuut tekort aan aardgas. In verschillende deelstaten werden simulaties georganiseerd door de Duitse toezichthouder voor de energievoorziening Bundesnetzagentur over wat kan worden gedaan in het geval van een tekort en hoe het gasverbruik dan verminderd zou moeten worden.

6 uur geleden
Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

7 uur geleden
Pomphoudersclub: blij dat verhoging brandstofaccijns niet doorgaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed nieuws dat de Tweede Kamer een streep zet door een verhoging van de brandstofaccijns per 1 januari. Dat zegt Ewout Klok, voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (BETA). Volgens hem is dit vooral erg belangrijk voor Nederlandse pomphouders in de grensstreek omdat het prijsverschil met Duitsland en België daardoor niet nog verder oploopt.

8 uur geleden
Rode cijfers op Europese beurzen na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omlaag, na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve een dag eerder. De centrale bank hield de rente in de Verenigde Staten onveranderd, maar een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed is echter wel voorstander van nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden. Daardoor laaide de rentevrees weer op.

8 uur geleden