Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musk klaagt over Apple en beschuldigt bedrijf van censuur

Musk klaagt over Apple en beschuldigt bedrijf van censuur

SAN FRANCISCO (ANP) - Twitter-eigenaar Elon Musk klaagt op zijn eigen platform over Apple dat bijna niet meer op de berichtendienst adverteert. Ook zou de iPhonemaker zich schuldig maken aan censuur en Twitter gedreigd hebben de app uit de App Store te verwijderen. Volgens Musk wil Apple daarvoor geen reden geven.

Musk begon zijn reeks tweets over Apple met de mededeling dat het bedrijf nauwelijks meer adverteert op Twitter. Daar voegde hij pesterig de vraag aan toe of Apple niet van vrijheid van meningsuiting houdt. Musk verdedigt veel van zijn acties door te stellen dat Twitter onder zijn leiding meer vrijheid biedt voor verschillende meningen. Zo kondigde hij al aan dat alle eerder verbannen accounts mogen terugkeren op Twitter, waaronder die van de Amerikaanse oud-president Donald Trump.

Verder stelde Musk dat Apple had gedreigd de Twitter-app te verwijderen en retweette hij een bericht van een andere ontwikkelaar die klaagde dat zijn app alleen in de App Store mocht blijven als hij bepaalde zoektermen zou uitsluiten. Apple wil niet dat apps bepaalde zaken aanbieden, zoals seks en pornografie. Ook waren in coronatijd bepaalde standpunten uit den boze bijvoorbeeld als het gaat om de ontkenning van het coronavirus of complottheorie├źn rond de coronavaccins en het dragen van mondkapjes.

Abonnementen

Persbureau Bloomberg meldde eerder deze maand al dat de nieuwe tactiek van Musk, waarbij op Twitter veel meer gezegd mag worden en minder wordt gemodereerd, tot confrontaties kan leiden met Apple en Google. Die bedrijven maken de telefoons of de besturingssystemen van vrijwel alle smartphones ter wereld.

Musk lijkt nu de vlucht naar voren te hebben gekozen en besloot op Twitter ook de 30 procent provisie die bedrijven moeten betalen over de inkomsten van hun app onder de aandacht te brengen. Dat was tot nu toe voor Twitter nauwelijks een probleem, maar Musk wil dat Twitter veel meer geld gaat verdienen met abonnementen. Als mensen die via Apple of Google afsluiten, moet Twitter daar dus een provisie over betalen.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

1 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

3 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

4 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

6 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

6 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

7 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

16 uur geleden