Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musk en Twitter bakkeleien opnieuw in rechtszaal

Musk en Twitter bakkeleien opnieuw in rechtszaal

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Elon Musk en Twitter hebben tijdens een hoorzitting in een rechtbank een nieuwe ronde uitgevochten in hun strijd rond de overname van het platform. Musk eiste meer informatie over geautomatiseerde Twitter-accounts of bots en stelde dat Twitter die informatie heeft achtergehouden. De topman van onder meer Tesla, SpaceX en Neuralink heeft zijn overname van Twitter voor 44 miljard dollar gestaakt omdat er volgens hem veel meer van die bots zijn dan Twitter zegt.

Musks advocaten betoogden opnieuw dat Twitter veel informatie van Musk achterhield. "We zitten in een situatie waarin ze over een belangrijk datapunt geen gegevens verschaffen", aldus de advocaten. "Dat zet ons enorm op achterstand terwijl wij de koper zijn."

Twitter reageerde dat de cijfers over het aantal bots die het bedrijf verschaft "nadrukkelijk schattingen zijn". Bovendien zou Musk, die eerder een boekenonderzoek achterwege liet voor hij zijn bod op Twitter deed, op deze manier het aankoopproces over willen doen om een andere uitkomst te krijgen. Zo zou zijn bod op Twitter lager uit kunnen vallen. Verder stelden de advocaten van Twitter dat aan het verzoek van Musk privacygevaren kleven.

Musk en Twitter hebben op meerdere momenten al vergelijkbare standpunten gewisseld. Een rechter besloot eerder dat Musk slechts zeer beperkt extra informatie moest krijgen.

Meer uit Financieel

Musk gaat voor financieringsronde van 1 miljard dollar voor xAI

NEW YORK (ANP) - Tesla-baas Elon Musk plant een financieringsronde die kan oplopen tot 1 miljard dollar (ongeveer 930 miljoen euro) voor xAI, de start-up die moet rivaliseren met OpenAI (bekend van ChatGTP) en Google. Dat blijkt uit gegevens van de Amerikaanse financiële waakhond SEC.

3 uur geleden
Chiptoeleverancier ASMI wil nieuwe hoofdkantoor in VS

SCOTTSDALE (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) is van plan 324 miljoen dollar (300 miljoen euro) te investeren in een nieuw hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Arizona. Het bedrijf wil vijfhonderd nieuwe mensen aannemen voor de nieuwe fabriek in Scottsdale, meldt Bloomberg. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat.

6 uur geleden
Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

7 uur geleden
Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

7 uur geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

8 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

10 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

11 uur geleden