Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musk denkt na over investeringen in grondstofrijk Indonesië

Musk denkt na over investeringen in grondstofrijk Indonesië

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Elon Musk, de rijkste persoon op aarde, denkt na over investeringen in Indonesië. De topman van onder andere autoproducent Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX had zaterdag een ontmoeting met de Indonesische president Joko Widodo bij een rakettenfabriek in het Texaanse Boca Chica. Daarbij zou Musk door Widodo zijn uitgenodigd. Musk reist mogelijk in november naar het Zuidoost-Aziatische land af.

Indonesië bezit onder andere grote voorraden koper, nikkel en tin. Vanwege zijn overvloed aan natuurlijke hulpbronnen zou het land in potentie miljarden euro's van buitenlandse investeerders kunnen aantrekken.

De regering van Indonesië heeft de afgelopen jaren vaker gesprekken gevoerd over mogelijke partnerschappen met de teams van Musk. Dan ging het onder meer over de ontwikkeling van elektrische voertuigen met Tesla en over de mogelijkheid van een lanceerbasis voor SpaceX-raketten in het land. Tot overeenkomsten kwam het nog niet.

Musk is momenteel bezig met een overnamebod van omgerekend 42 miljard euro op socialmediaplatform Twitter. Of het tot een overname komt is evenwel onzeker. Vrijdag werd bekend dat de deal tijdelijk in de wacht staat. Musk zei daar wel bij dat hij "nog steeds gecommitteerd" is aan de overeenkomst.

Meer uit Financieel

Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

23 minuten geleden
Netbeheerders doen oproep aan bedrijven in drie provincies

ARNHEM (ANP) - Netbeheerders TenneT, Liander en Stedin willen dat meer bedrijven in Flevoland, Gelderland en Utrecht flexibeler worden in hun elektriciteitsverbruik. Zo moet er ruimte komen om nieuwe bedrijven aan te sluiten in die provincies. Anders kunnen op den duur zelfs nieuwe aansluitingen voor woningen in gevaar komen. Een eerdere oproep leverde weinig animo op.

23 minuten geleden
Frankrijk dwingt grote voedselproducenten prijzen te verlagen

PARIJS (ANP/RTR) - Enkele grote voedingsconcerns waaronder Unilever gaan in Frankrijk de prijzen van honderden producten verlagen. Dat meldt de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire, die met financiële sancties dreigt mochten de bedrijven daar van afzien.

1 uur geleden
Mars-reep, Whiskas-voeding en Maggi-blokjes keren terug bij Jumbo

VEGHEL (ANP) - Producten van Mars en Nestlé zoals Mars-repen, Whiskas-dierenvoeding en Maggi-blokjes keren terug in de schappen van supermarktketen Jumbo. Deze producten verdwenen er eerder dit jaar als gevolg van strubbelingen in de prijsonderhandelingen tussen Jumbo en de voedingsmiddelenconcerns. Maar deze week is Jumbo erin geslaagd om tot nieuwe prijsafspraken te komen.

1 uur geleden
Tesla en GM stijgen op Wall Street na deal over laadpunten

NEW YORK (ANP) - Tesla en General Motors (GM) behoorden vrijdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Eigenaren van een elektrische auto van GM kunnen daardoor vanaf volgend jaar in de Verenigde Staten terecht bij alle laadpunten van concurrent Tesla. Het aandeel GM won 4 procent.

1 uur geleden
FNV dreigt met staking bij afhandelaar Swissport Cargo op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Vakbond FNV dreigt met stakingen bij vrachtafhandelbedrijf Swissport Cargo op Schiphol. De directie van het bedrijf krijgt van de bond nog tot woensdag halverwege de dag de tijd om in te gaan op eisen voor een nieuwe cao, anders zullen medewerkers hun werk neerleggen.

3 uur geleden
Timmermans doet handreiking om natuurherstelwet te redden

BRUSSEL (ANP) - Eurocommissaris Frans Timmermans komt de tegenstanders van de natuurherstelwet tegemoet nu het erom spant of die het wel zal halen. Zo wil hij het verbod op verslechtering van de natuur afzwakken. Dat voorschrift is een van de belangrijkste bezwaren van critici als het Nederlandse kabinet, de christendemocraten en sommige liberalen in het Europees Parlement.

4 uur geleden