Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musk beschuldigt Twitter van 'verstoppertje spelen' in tegenclaim

Musk beschuldigt Twitter van 'verstoppertje spelen' in tegenclaim

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Miljardair Elon Musk beschuldigt Twitter van maandenlang "verstoppertje spelen" nadat hij het socialemediabedrijf om meer informatie had gevraagd om de overnamedeal af te ronden. Ook zou Twitter de omvang van zijn gebruikersbestand verkeerd hebben voorgesteld om de waarde van het bedrijf te vergroten.

Musks argumenten om de overnamedeal af te breken werden onthuld in tegenvorderingen die onder verzegeling werden ingediend in een rechtbank in Delaware. Twitter heeft investeerders en de Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission misleid, zegt Musk. Het bedrijf sloot volgens hem "verwoed de poorten voor informatie in een wanhopige poging te voorkomen dat Musk de fraude zou ontdekken", meldde persbureau Bloomberg dat de documenten heeft ingezien.

Musk ging in april akkoord om Twitter voor 44 miljard dollar van de beurs te halen maar heeft zijn overnamebod ingetrokken. De topman van Tesla beschuldigde Twitter van misleidende verklaringen over het aantal nepaccounts. De rel is inmiddels uitgegroeid tot een groot juridisch gevecht. Twitter wil dat de rechter Musk dwingt alsnog de afspraken over de overname na te komen, terwijl Musk vindt dat het bedrijf contractbreuk heeft gepleegd.

Verhaal verzonnen

Twitter vindt het idee dat Musk, gesteund door een team van advocaten en financieel adviseurs, om de tuin werd geleid "ongeloofwaardig en in strijd met de feiten". Volgens het bedrijf heeft Musk een verhaal verzonnen "om te ontsnappen aan de overname die hij niet langer aantrekkelijk vond toen de aandelenmarkt en daarmee ook zijn enorme persoonlijke rijkdom in waarde daalde".

Twitter betwist ook de bewering van Musk dat hij het recht heeft om weg te lopen van de deal als het aantal nepaccounts op het berichtenplatform onjuist blijkt te zijn, aangezien hij niets heeft gevraagd over deze accounts voordat hij instemde met de deal. In plaats daarvan zag hij af van nader boekenonderzoek en gaf hij Twitter vierentwintig uur de tijd om zijn overnamebod te accepteren voordat hij het rechtstreeks aan de aandeelhouders van Twitter zou voorleggen.

"Twitter heeft zich in alle opzichten aan de overeenkomst gehouden", zegt het bedrijf in de bij de rechtbank ingediende documenten. "De tegenclaims van Musk, die gebaseerd zijn op vervorming, verkeerde voorstelling van zaken en regelrechte misleiding, veranderen niets." De rechtbank in Delaware buigt zich in oktober over de zaak.

Meer uit Financieel

Maker fitnessapparatuur Peloton maakt koerssprong op Wall Street

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Maker van slimme fitnessapparatuur Peloton heeft vrijdag een koerssprong van bijna 14 procent gemaakt op Wall Street op een verder vrij rustige beursdag. De Amerikaanse onderneming kondigde aan bijna 800 banen te schrappen, veel van zijn speciale winkelshowrooms te sluiten en zijn prijzen te verhogen.

7 uur geleden
Sancties zetten omvang Russische economie jaren terug in de tijd

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - Door de internationale boycot van Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne is de omvang van de Russische economie teruggezet naar het niveau van 2018. Dat volgt volgens economen van persbureau Bloomberg uit nieuwe cijfers van het federale statistiekbureau in Moskou.

8 uur geleden
Spanje vraagt Duitsland om hulp voor gaspijp naar Centraal-Europa

MADRID (ANP/DPA) - De Spaanse regering heeft Duitsland om hulp gevraagd voor het voltooien van een lang geplande gaspijpleiding tussen Portugal en Centraal-Europa. Volgens verantwoordelijk minister Teresa Ribera zou Duitsland zich moeten mengen in de onderhandelingen over de pijpleiding, die nu nog stopt bij Hostalric in Catalonië, oftewel meer dan 100 kilometer van de grens. Aan Franse kant moet er ook nog zo'n 120 kilometer pijpleiding worden aangelegd.

8 uur geleden
Veel verzet tegen Hongaars plan voor houtkap om kachel te stoken

BOEDAPEST (ANP/AFP/BLOOMBERG) - In Hongarije is veel verzet tegen een decreet van de overheid om het kappen van bos in onder meer natuurparken toe te staan voor het verkrijgen van brandhout. Met die maatregel wil de regering van premier Viktor Orbán de bevolking een alternatief bieden om in de winter alsnog de kachel te kunnen stoken, nu de levering van gas uit Rusland hoogst onzeker is.

9 uur geleden
NN verwacht verzekeringspremies te moeten verhogen

DEN HAAG (ANP) - Verzekeraar NN verwacht de premies voor verzekeringen opnieuw te moeten verhogen vanwege de sterke prijsstijgingen. De premies voor particuliere inboedel- en schadeverzekeringen stegen dit jaar al gemiddeld met 5 procent, zegt topman David Knibbe in een interview met financieel persbureau Bloomberg.

11 uur geleden
Europese beleggers trekken zich op aan afkoelende inflatie in VS

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn overwegend met winsten het weekend in gegaan. De aandelenmarkten leken zich op te trekken aan de afkoelende inflatie in de Verenigde Staten. Beleggers deden het verder rustig aan, nu het kwartaalcijferseizoen bijna ten einde loopt.

12 uur geleden
Vakbonden bereiden acties bij NS voor, mogelijk stakingen

UTRECHT (ANP) - Vakbonden bereiden acties en mogelijk stakingen voor bij de Nederlandse Spoorwegen. Vrijdagmiddag liep een ultimatum af dat ze aan het spoorbedrijf hadden gesteld en de NS kwam niet tegemoet aan hun eisen voor een nieuwe cao. Het openbaarvervoersbedrijf zelf zei eerder teleurgesteld te zijn in de opstelling van FNV, CNV en VVMC en dreigde met een rechtszaak om stakingen te voorkomen.

13 uur geleden