Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musk beschuldigt Twitter van 'verstoppertje spelen' in tegenclaim

Musk beschuldigt Twitter van 'verstoppertje spelen' in tegenclaim

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Miljardair Elon Musk beschuldigt Twitter van maandenlang "verstoppertje spelen" nadat hij het socialemediabedrijf om meer informatie had gevraagd om de overnamedeal af te ronden. Ook zou Twitter de omvang van zijn gebruikersbestand verkeerd hebben voorgesteld om de waarde van het bedrijf te vergroten.

Musks argumenten om de overnamedeal af te breken werden onthuld in tegenvorderingen die onder verzegeling werden ingediend in een rechtbank in Delaware. Twitter heeft investeerders en de Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission misleid, zegt Musk. Het bedrijf sloot volgens hem "verwoed de poorten voor informatie in een wanhopige poging te voorkomen dat Musk de fraude zou ontdekken", meldde persbureau Bloomberg dat de documenten heeft ingezien.

Musk ging in april akkoord om Twitter voor 44 miljard dollar van de beurs te halen maar heeft zijn overnamebod ingetrokken. De topman van Tesla beschuldigde Twitter van misleidende verklaringen over het aantal nepaccounts. De rel is inmiddels uitgegroeid tot een groot juridisch gevecht. Twitter wil dat de rechter Musk dwingt alsnog de afspraken over de overname na te komen, terwijl Musk vindt dat het bedrijf contractbreuk heeft gepleegd.

Verhaal verzonnen

Twitter vindt het idee dat Musk, gesteund door een team van advocaten en financieel adviseurs, om de tuin werd geleid "ongeloofwaardig en in strijd met de feiten". Volgens het bedrijf heeft Musk een verhaal verzonnen "om te ontsnappen aan de overname die hij niet langer aantrekkelijk vond toen de aandelenmarkt en daarmee ook zijn enorme persoonlijke rijkdom in waarde daalde".

Twitter betwist ook de bewering van Musk dat hij het recht heeft om weg te lopen van de deal als het aantal nepaccounts op het berichtenplatform onjuist blijkt te zijn, aangezien hij niets heeft gevraagd over deze accounts voordat hij instemde met de deal. In plaats daarvan zag hij af van nader boekenonderzoek en gaf hij Twitter vierentwintig uur de tijd om zijn overnamebod te accepteren voordat hij het rechtstreeks aan de aandeelhouders van Twitter zou voorleggen.

"Twitter heeft zich in alle opzichten aan de overeenkomst gehouden", zegt het bedrijf in de bij de rechtbank ingediende documenten. "De tegenclaims van Musk, die gebaseerd zijn op vervorming, verkeerde voorstelling van zaken en regelrechte misleiding, veranderen niets." De rechtbank in Delaware buigt zich in oktober over de zaak.

Meer uit Financieel

EU eens over verbod op vernietiging onverkochte kleding

BRUSSEL (ANP) - Onverkochte kleding en schoenen mogen in de Europese Unie binnenkort niet meer zomaar worden vernietigd. Ook tal van andere producten moeten duurzamer worden ontworpen en minder vaak op de vuilnisbelt of in de verbrandingsoven belanden, hebben de EU-landen en het Europees Parlement afgesproken.

1 uur geleden
Uitgever videogame Grand Theft Auto lager op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Computergamebedrijf Take-Two Interactive Software, de uitgever van het zeer populaire spel Grand Theft Auto, stond dinsdag bij de verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Dochteronderdeel Rockstar Games heeft maandag een eerste trailer vrijgegeven van de langverwachte game Grand Theft Auto VI. Het spel verschijnt in 2025.

1 uur geleden
Storing Rabobank verholpen

UTRECHT (ANP) - De storing bij de Rabobank waardoor klanten dinsdag onder meer geen onlinebetalingen konden doen, is verholpen. Alle systemen werken weer, laat een woordvoerder weten.

1 uur geleden
Meer geshopt in week voor pakjesavond dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Het winkelend publiek in Nederland rekende in de week voor pakjesavond vaker af dan een jaar eerder, zowel in de winkels als online. Zaterdag was in winkels de drukste dag, zegt Betaalvereniging Nederland. Naar schatting rekenden mensen die dag ruim 20 miljoen keer iets aan de kassa in de winkel af voor een totaalbedrag van 579 miljoen euro, aldus de organisatie.

2 uur geleden
GfK: minder elektronica verkocht tijdens Black Friday

AMSTELVEEN (ANP) - Nederlanders hebben in de week van koopjesfestijn Black Friday minder elektronische apparaten gekocht dan een jaar eerder, meldt marktonderzoeker GfK. De dagen waarin winkeliers stunten met grote kortingen zorgden door hogere gemiddelde prijzen wel voor een kleine omzetstijging.

3 uur geleden
Nederland en andere landen mogen geld steken in 'cloud'

BRUSSEL (ANP) - Nederland en andere EU-landen mogen 1,2 miljard euro steken in de ontwikkeling van clouddiensten. De Europese Commissie laat de normaliter verboden staatssteun toe om de baanbrekende innovatie van de grond te krijgen.

3 uur geleden
Vliegverkeer luchthaven München hervat, nog wel grote beperkingen

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Het vliegverkeer van en naar de luchthaven van München wordt geleidelijk hervat. Dinsdagochtend konden vliegtuigen niet landen of opstijgen als gevolg van voorspelde ijzel. Wel waarschuwt de luchthaven dat reizigers rekening moeten houden met "massale beperkingen".

4 uur geleden