Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musk: autoriteiten VS moeten cryptomarkt vrijlaten

Musk: autoriteiten VS moeten cryptomarkt vrijlaten

BEVERLY HILLS (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autoriteiten moeten de markt voor cryptomunten helemaal vrijlaten en geen strikte regels opleggen aan het gebruik van de digitale valuta. Dat vindt topman Elon Musk van de bouwer van elektrische auto's Tesla. Laat cryptomunten "vliegen", zei Musk op een conferentie in het Californische Beverly Hills. Musk laat zich geregeld uit over digitale munten, onder meer op sociale media.

Voorzitter Gary Gensler van de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) zei eerder deze week op die conferentie voor programmeurs nog dat als de markt voor crypto's niet wordt gereguleerd de boel mis zal gaan. Hij wil dan ook strenger toezicht op die markt. In China zijn inmiddels alle transacties met crypto's verboden.

Maar Musk is het daar niet mee eens. "Ik zou zeggen, doe niks. Laat het maar gewoon vliegen", aldus de multimiljardair. Hij zei verder dat het niet mogelijk is dat crypto's worden vernietigd, maar dat overheden wel de opmars van digitale munten kunnen afremmen.

Musk zei verder ook dat de regering van de Amerikaanse president Joe Biden "bevooroordeeld" is tegen Tesla. Hij verwees naar een evenement in het Witte Huis waarbij Biden lof uitsprak over de inspanningen van de automakers Ford en General Motors (GM) op het gebied van elektrisch rijden, maar Tesla niet noemde. Volgens Musk wordt de regering-Biden ook erg sterk beïnvloed door vakbonden.

Meer uit Financieel

Concern achter Guinness en Baileys bezorgd over watertekorten

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Britse drankenconcern Diageo, producent van merken als Johnnie Walker, Smirnoff, Guinness en Baileys, is bezorgd dat klimaatverandering tot watertekorten kan leiden, waardoor de eigen productie gehinderd wordt.

5 minuten geleden
Chipbedrijf Besi onderaan in licht lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging woensdag licht omlaag onder aanvoering van Besi. Beleggers waren niet onder de indruk van de presentatie die het chipbedrijf woensdag hield tijdens zijn investeerdersdag en stuurden het aandeel 6 procent omlaag.

53 minuten geleden
Zara-moeder voert winst op door grotere winkels en hogere prijzen

A CORUÑA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het moederbedrijf van kledingketen Zara heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar de winst opgevoerd. Inditex, dat ook achter merken als Bershka, Massimo Dutti en Stradivarius zit, verhoogde de prijzen voor zijn kleding. Maar het Spaanse modeconcern bespaarde ook op de kosten door zich op minder, maar grotere winkels te concentreren. Daardoor gingen de kosten per verkocht kledingstuk omlaag.

1 uur geleden
Uber opent nieuw hoofdkantoor in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Taxi-app Uber heeft woensdag zijn nieuwe hoofdkantoor geopend in het Tripolis Park, in Amsterdam-Zuid. Het Amerikaanse bedrijf heeft daar nu meer dan duizend werknemers en er is ruimte voor nog eens duizend medewerkers in het gebouw.

1 uur geleden
Aandacht voor Chinese export en centrale banken op beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de Chinese export, die een scherpe daling liet zien. Ook blijven de markten vooral in de greep van de rentebesluiten van de Amerikaanse en Europese centrale banken, die volgende week op het programma staan.

2 uur geleden
Aziatische beurzen gemengd na tegenvallende Chinese export

SHANGHAI (ANP) - De Aziatische beurzen lieten woensdag een gemengd beeld zien. Beleggers reageerden op tegenvallende handelscijfers uit China. Die wakkerden echter wel de hoop aan op meer maatregelen van de Chinese autoriteiten om de economie te ondersteunen. Zo deden berichten de ronde dat Beijing de grootste banken van het land heeft gevraagd de spaarrentes te verlagen in een poging het haperende economische herstel aan te jagen. Die stap zou een indicatie kunnen zijn dat de Chinese centrale bank overweegt om de officiële rentetarieven te verlagen.

3 uur geleden
Consumenten besteden meer aan diensten en minder aan goederen

DEN HAAG (ANP) - Consumenten hebben in april iets meer besteed dan een jaar eerder. Net als in voorgaande maanden hebben ze meer uitgegeven aan diensten, maar minder aan goederen, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Huishoudens hebben vooral minder spullen voor woninginrichting, elektrische apparaten, kleding en schoenen gekocht. Ook voedingsmiddelen, dranken en tabak werden minder gekocht.

3 uur geleden