Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musical over leven prinses Beatrix op komst

Musical over leven prinses Beatrix op komst

BEST (ANP) - Productiehuis MediaDome werkt aan een musical over het leven van prinses Beatrix. Voor het stuk wordt een nieuw theater gebouwd in een bestaande hal in het Brabantse Best.

"We lopen al jaren met dit unieke idee rond", zeggen producenten Alex Mensen en Okke Verberk. "Anderhalf jaar geleden zijn we gestart met het zoeken naar een geschikte locatie waar we de musical groots en spectaculair op kunnen zetten, en deze hebben we gevonden."

Beatrix de Musical gaat over aangrijpende gebeurtenissen in het leven van de voormalige koningin en situaties binnen de muren van het paleis. Het stuk moet in het najaar van 2026 in première gaan.

Meer uit Binnenland

Weer hongerstaker UM gestopt, nog drie over

MAASTRICHT (ANP) - Opnieuw heeft een student aan de Universiteit Maastricht (UM) een hongerstaking beëindigd. Drie studenten gaan nog door met de hongerstaking. Die moet kracht bijzetten aan hun eis dat de UM alle banden met Israël verbreekt.

20 minuten geleden
Staatsbosbeheer ziet dat dumpen drugsafval zich verspreidt

AMERSFOORT (ANP) - Staatsbosbeheer ziet dat het dumpen van drugsafval zich meer verspreidt over het land. Eerder gebeurde dit vooral in het zuiden, maar nu hebben ook andere provincies vaker te maken met grote dumpingen, zegt een woordvoerster van de bos- en natuurbeheerder naar aanleiding van nieuwe cijfers van de politie.

50 minuten geleden
Rechtbank verlengt voorarrest ouders dode baby Helvoirt

DEN BOSCH (ANP) - De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag het voorarrest van de ouders van een overleden baby uit Helvoirt met drie maanden verlengd. De rechtbank verwierp tijdens de eerste niet-inhoudelijke zitting verzoeken om vrijlating van beide ouders, die zeiden dat in de gevangenis hun gezondheid ernstig in gevaar zou komen. Ook zeiden ze niet zonder elkaar te kunnen. De man en vrouw zitten niet in dezelfde gevangenis en hielden elkaar in een stevige omarming, soms huilend, vast in de rechtbank.

2 uur geleden
Groep UvA-medewerkers neemt afstand van pro-Palestijnse bezetters

AMSTERDAM (ANP) - Enkele honderden medewerkers en studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) nemen in een petitie afstand van pro-Palestijnse betogers die met bezettingen willen afdwingen dat de universiteit de banden verbreekt met universiteiten in Israël. "De bezetters beweren namens de studenten en medewerkers te spreken, maar zij vertegenwoordigen ons niet", staat in de petitie, die universiteitsblad Folia in de opinierubriek heeft gepubliceerd.

2 uur geleden
Politie: drugsafval weer vaker in grotere hoeveelheid gedumpt

DEN HAAG (ANP) - De politie vermoedt dat criminelen vorig jaar opnieuw vaker drugsafval in grotere hoeveelheden hebben gedumpt. Dat zei Willem Woelders, portefeuillehouder drugs van de politie dinsdag bij de presentatie van het nationaal overzicht drugslocaties over 2023.

2 uur geleden
Politie ontmantelde in 2023 meer drugslabs dan ooit

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft vorig jaar meer drugslabs ontmanteld dan ooit. In totaal werden 151 productielocaties van verdovende middelen ontdekt, een stijging van 44 procent ten opzichte van 2022, zo staat in het nationaal overzicht drugslocaties 2023. De politie vermoedt dat de toename voortkomt uit de wereldwijd gestegen vraag naar drugs, zegt Willem Woelders, portefeuillehouder drugs bij de landelijke eenheid.

3 uur geleden
Vereniging wil betere ondersteuning scholieren met autisme

DEN HAAG (ANP) - Van de kinderen en tieners (6 tot en met 18 jaar) met autisme gaat 16 procent niet naar school, aldus de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) na een onderzoek onder 15.000 leden. "Er is snel actie nodig om het aantal thuiszitters met autisme te verminderen, want thuiszitten heeft grote negatieve gevolgen voor de kinderen en hun familie", aldus de organisatie.

4 uur geleden