Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Museumvereniging: teleurstellend dat musea nog niet open mogen

Museumvereniging: teleurstellend dat musea nog niet open mogen

DEN HAAG (ANP) - De Museumvereniging vindt het teleurstellend dat musea nog niet open mogen. "Steeds meer mensen snakken naar een uitje én musea zijn er klaar voor om bezoekers weer veilig te ontvangen op 1,5 meter", zegt directeur Mirjam Moll.

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond over de verruiming van de coronamaatregelen werd geen versoepeling aangekondigd voor de musea. Daar heeft Moll begrip voor. "Maar het betekent ook dat het steeds belangrijker wordt dat er nu en vanaf 1 juli passende financiële steun is en blijft voor álle musea."

Volgens de vereniging zijn investeringen nodig om de sector te herstellen, op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau. "Juist dan kunnen musea straks weer doen waarvoor ze bedoeld zijn: met een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, actuele verhalen vertellen over onze steeds veranderende samenleving."

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

JoMePi 5 dagen geleden
Ik wil helemaal niet naar een museum. IK WIL NAAR HET CAFE !! gezellig met 3 man/vrouw aan de bar zitten kletsen want met 1 1/2 mtr er tussen is het vol. zou dus makkelijk kunnen om open te gaan

Meer uit Binnenland

Liquidatie Nijmeegse klusjesman was vergissing

NIJMEGEN (ANP) - De liquidatie van de Nijmeegse klusjesman Mehmet Kilicsoy (49), vorig jaar juli in Beuningen, was een vergissing. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door De Telegraaf.

4 uur geleden
Zeventien aanhoudingen bij demonstratie Museumplein

AMSTERDAM (ANP) - Bij een demonstratie op het Museumplein in Amsterdam zijn zondagmiddag zeventien aanhoudingen verricht, meldt de politie.

6 uur geleden
Laatste overgebleven actievoerders verlaten Museumplein

AMSTERDAM (ANP) - Een laatste groepje betogers tegen de coronaregels dat op het Museumplein in Amsterdam was achtergebleven, is nu ook vertrokken. De politie had ze daarvoor vijf minuten de tijd gegeven.

9 uur geleden
Amsterdam sluit Vondelpark voor vierde dag op rij

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam sluit opnieuw tijdelijk de toegang tot het Vondelpark. Bezoekers kunnen het park alleen nog verlaten via de hoofdingangen aan de Amstelveenseweg en de Stadhouderskade, twittert de gemeente.

10 uur geleden
ME ontruimt Museumplein Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De Mobiele Eenheid is bezig het Museumplein in Amsterdam te ontruimen. Verschillende mensen zijn gearresteerd.

10 uur geleden
Demonstratie Museumplein ontbonden

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse driehoek van politie, justitie en burgemeester heeft een demonstratie zondag op het Museumplein ontbonden. Er is een noodbevel van kracht en het is niet langer toegestaan op het Museumplein te blijven, twittert de gemeente.

11 uur geleden
Klaver wil onderzoek Tweede Kamer naar zaak-Graus

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer moet onderzoek doen naar beschuldigingen dat PVV-Kamerlid Dion Graus zijn ex-vrouw heeft aangezet tot seks met zijn particuliere beveiligers. Dat zegt fractieleider Jesse Klaver van GroenLinks.

12 uur geleden