Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Musea en jacht op kaartjes voor tentoonstellingen weer geopend

Musea en jacht op kaartjes voor tentoonstellingen weer geopend

DEN HAAG (ANP) - De musea gaan donderdag weer open en er is een run op kaartjes voor de populaire tentoonstellingen als Rolling Stones Unzipped in Groningen. Nadat het Groninger Museum de opening door de verscherpte coronamaatregelen moesten uitstellen, moeten ze nu bezoekers teleurstellen. Ze zijn tot en met 28 november uitverkocht.

Naturalis moest de populaire tentoonstelling Van onschatbare waarde na een week al onderbreken. Toch is het publiek de 25 topstukken uit de collectie van het museum niet vergeten, want de komende twee weekenden zijn online geen tickets meer beschikbaar.

Bij Museum MORE zijn voor de komende dagen de kaarten voor de tentoonstelling Bob Ross al weg. "Dinsdagavond hebben we hard gewerkt om de kaartverkoop online te zetten. We zagen de tickets wegvliegen voor de komende dagen", vertelt een woordvoerder. Om met eventuele nieuwe coronamaatregelen teleurstellingen te voorkomen, kunnen kaarten tot een maand vooruit gekocht worden.

Naast musea gaan ook pretparken, dierentuinen en bioscopen donderdag weer open.

Meer uit Binnenland

Marechaussee onderzoekt melding drugsgebruik militaire trainers

NEWCASTLE (ANP) - Vier Nederlandse militairen die in Engeland waren om Oekraïense militairen te trainen worden verdacht van het gebruik van cocaïne. Dat bevestigt een woordvoerder van de marechaussee na berichtgeving van De Telegraaf.

3 uur geleden
Heroïne en xtc bestemd voor Suriname ontdekt in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - De douane heeft eerder dit jaar in de haven van Vlissingen een partij drugs ontdekt die was bestemd voor een bedrijf in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Het gaat om 15 kilo hasj, 1,3 kilo cannabis, ruim 300 gram heroïne en 5223 xtc-pillen.

5 uur geleden
Scooterrijder omgekomen door verkeersongeval in Venlo

VENLO (ANP) - Een 20-jarige scooterrijder uit het Limburgse Tegelen is woensdagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding in Venlo. Die gebeurde rond 16.45 uur op de Bloemartsweg. De scooterrijder overleed ter plaatse.

5 uur geleden
Tot 30 dagen cel en taakstraffen voor rellen in AZ-stadion

ALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar heeft opnieuw zeven verdachten veroordeeld voor hun rol bij de stadionrellen vorige maand na het verloren duel met het Engelse West Ham United. De politierechter legde celstraffen op tot dertig dagen, waarvan veertien dagen voorwaardelijk, in combinatie met taakstraffen tot 150 uur. Alle zeven verdachten kregen een locatieverbod opgelegd voor het AZ-stadion en de omgeving eromheen.

7 uur geleden
Vuurwerkfestival Scheveningen weer afgelast, niet genoeg sponsors

DEN HAAG (ANP) - Het Vuurwerkfestival op Scheveningen gaat dit jaar opnieuw niet door. De organisatie heeft niet genoeg sponsoren gevonden, meldt de woordvoerder van het evenement donderdag na berichtgeving van Den Haag FM.

7 uur geleden
NVWA gaat extra letten op gevolgen hitte voor dieren

UTRECHT (ANP) - Vanwege de oplopende temperaturen de komende dagen, is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) extra alert op bescherming van dieren tegen hitte. De dienst herinnert vooraf alvast aan de aangescherpte regels voor zogeheten kalver-iglo's. Die bieden geen bescherming tegen hitte. Bij een temperatuur van 24 graden of meer is het verplicht om zulke verplaatsbare hokken in de schaduw te zetten.

7 uur geleden
Rutte vindt Groningen en toeslagenschandaal niet te vergelijken

DEN HAAG (ANP) - De omgang met Groningers in het aardbevingsgebied en gedupeerden van het toeslagenschandaal zijn "onmogelijk" met elkaar te vergelijken als het gaat om politieke conclusies, vindt premier Mark Rutte. Na een rapport over het toeslagenschandaal bood het vorige kabinet zijn ontslag aan, nu willen Rutte en zijn kabinetsploeg door. Het gaat bij Rutte om een "weging van veel factoren".

8 uur geleden