Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Murray ziet in Federer toekomstige Laver Cup-captain

Murray ziet in Federer toekomstige Laver Cup-captain

LONDEN (ANP) - De Schotse tennisser Andy Murray ziet in Roger Federer een toekomstige captain van het Europese team in de Laver Cup. De 41-jarige Federer speelde vrijdag in Londen op het toernooi tussen Team Europa en Team World zijn laatste partij, waarna een emotioneel afscheid volgde. "Ik weet zeker dat Roger betrokken blijft bij dit evenement. Misschien wordt hij op een dag wel de captain", zei Murray.

Het team van Europese tennissers staat sinds het begin van de Laver Cup in 2017 onder leiding van de Zweedse oud-toptennisser Björn Borg, het team van spelers uit de rest van de wereld wordt begeleid door de Amerikaan John McEnroe. Na vier overwinningen op rij van Team Europa zegevierde Team World afgelopen weekeinde in Londen voor het eerst, met 13-8.

Federer kwam één keer in actie, vrijdagavond met Rafael Nadal in het dubbelspel. De twee tennisiconen verloren van de Amerikanen Jack Sock en Frances Tiafoe. Terwijl Nadal terug naar huis ging om zijn hoogzwangere partner bij te staan, bleef de Zwitser in Londen om zijn teamgenoten aan te moedigen. "Langs de lijn was hij in het coachen ook geweldig", zei Murray. "Hij kijkt veel tennis en houdt van het spelletje. Voor oud-spelers die coach worden is het belangrijk om op de hoogte te blijven en veel te weten over de spelers."

De zesde editie van de Laver Cup vindt volgend jaar plaats in de Canadese stad Vancouver. Borg liet in Londen doorschemeren dat hij dan mogelijk stopt als captain.

Meer uit Sport

Chileense tennisser Jarry klopt Tsitsipas in kwartfinale in Rome

ROME (ANP) - Tennisser Nicolas Jarry neemt het tegen Tommy Paul op in de halve finales van het masterstoernooi van Rome. De Chileense nummer 21 van de plaatsingslijst won in de kwartfinales in drie sets van de als zesde geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas: 3-6 7-5 6-4.

1 uur geleden
Atlete Hassan wijzigt plan en kiest voor 1500 meter in LA

LOS ANGELES (ANP) - Sifan Hassan loopt zaterdag in Los Angeles haar eerste 1500 meter van het seizoen. De Nederlandse atlete zou bij de Grand Prix in het Drake Stadium aanvankelijk aan de start staan op de 5000 meter, maar heeft haar plan gewijzigd.

4 uur geleden
Ontwerper Newey 'waarschijnlijk' bij andere renstal aan de slag

LONDEN (ANP/AFP) - Topontwerper Adrian Newey zal "waarschijnlijk" bij een concurrent aan de slag gaan, nadat hij Red Bull begin 2025 officieel heeft verlaten. De 65-jarige Brit zegt dat nadat hij begin deze maand had aangekondigd, dat hij na bijna twintig jaar vertrekt bij het Formule 1-team van wereldkampioen Max Verstappen.

5 uur geleden
Swiatek klopt Gauff en staat voor de derde keer in Rome in finale

ROME (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft zich ten koste van Coco Gauff geplaatst voor de finale van het graveltoernooi van Rome. De Poolse nummer 1 van de wereld versloeg de mondiale nummer 3 na bijna twee uur spelen in twee sets: 6-4 6-3.

5 uur geleden
Wiebes derde in door valpartij ontsierde massasprint in Burgos

BURGOS (ANP) - Lorena Wiebes is als derde geëindigd in de eerste etappe van de Ronde van Burgos. De renster van SD Worx-Protime moest in de sprint de Finse winnares Lotta Henttala (EF Education-Cannondale) en de Oostenrijkse Carina Schrempf (Fenix-Deceuninck) voor laten gaan.

6 uur geleden
Tennistoernooi van Queen's krijgt in 2025 ook vrouwenversie

LONDEN (ANP/RTR) - Het grastoernooi van Queen's in Londen krijgt in 2025 ook een vrouwenversie, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. Het WTA 500-tennisevenement wordt een week voor het mannentoernooi gehouden.

6 uur geleden
Alaphilippe wint twaalfde Giro-etappe na lange ontsnapping

FANO (ANP) - Wielrenner Julian Alaphilippe heeft de twaalfde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De Fransman van Soudal Quick-Step kwam na een lange ontsnapping in de rit van Martinsicuro naar Fano alleen over de streep. Hij had medevluchter Mirco Maestri uit Italië op ruim 11 kilometer van de finish gelost.

7 uur geleden