Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Multimiljardair Bezos schenkt Obama-stichting 100 miljoen dollar

Multimiljardair Bezos schenkt Obama-stichting 100 miljoen dollar

WASHINGTON (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Multimiljardair Jeff Bezos heeft de stichting van de Amerikaanse ex-president Barack Obama 100 miljoen dollar (89 miljoen euro) geschonken. Het is de grootste donatie die de organisatie volgens eigen zeggen ooit heeft ontvangen. Met het geld kan de stichting haar steun aan "leiders van morgen" in de Verenigde Staten en de rest van de wereld uitbreiden met bijvoorbeeld opleidingen.

Met de donatie wil Amazon-oprichter Bezos de zwarte burgerrechtenactivist en parlementariër John Lewis eren die vorig jaar stierf. Dankzij de schenking wordt de plaza van het in aanbouw zijnde Obama Presidential Center in de stad Chicago vernoemd naar Lewis.

"Burgerrechtenactivisten verdienen een speciale plaats in het pantheon van helden", citeert de stichting Bezos, die als een van de rijkste personen ter wereld geldt. Lewis was "een groot Amerikaans leider en een man van buitengewoon fatsoen en moed".

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Johan__ 1 maand geleden
Wat Bezos zegt heeft niets van doen met wat hij doet.

Meer uit Buitenland

Macron wil abortus en milieu opnemen in Europese grondrechten

STRAATSBURG (ANP) - Het recht op abortus en de bescherming van het milieu moeten worden opgenomen in de grondrechten van de Europese Unie, vindt de Franse president Emmanuel Macron. De president, wiens land dit halfjaar de EU voorzit, wil deze zaken "uitdrukkelijker" beschermen.

4 minuten geleden
Engeland stopt komende week met mondmaskers en coronapas

LONDEN (ANP/AFP/RTR) - Een groot deel van de coronamaatregelen in Engeland wordt per volgende week donderdag opgeheven. Het is vanaf dan niet langer verplicht om mondkapjes te dragen en ook de thuiswerkplicht en het coronatoegangsbewijs vervallen, maakte premier Boris Johnson woensdag bekend.

35 minuten geleden
Maximumstraf voor mensensmokkelaar om dood migranten in koelwagen

BRUGGE (ANP/BELGA) - De leider van een mensensmokkelbende moet vijftien jaar de Belgische gevangenis in voor de dood van 39 Vietnamese migranten op weg naar Engeland, ruim twee jaar geleden. De rechtbank in Brugge legde de Vietnamees Vo Van Hong de hoogst mogelijke straf op.

4 uur geleden
VS geven 200 miljoen dollar aan extra militaire hulp aan Oekraïne

WASHINGTON/KIEV (ANP/RTR) - De Verenigde Staten hebben afgelopen maand 200 miljoen dollar (ruim 176 miljoen euro) extra militaire hulp aan Oekraïne gegeven. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft dit laten weten op de dag dat buitenlandminister Antony Blinken in Kiev is aangekomen. Blinken bezoekt Oekraïne om het land steun te betuigen in het conflict met Rusland. Hij spreekt in Kiev met president Volodimir Zelenski en zijn Oekraïense collega Dmitro Kuleba.

4 uur geleden
Groep conservatieve parlementariërs beraamt val premier Johnson

LONDEN (ANP) - Een groep conservatieve parlementariërs probeert partijgenoot en premier Boris Johnson uit het zadel te wippen, omdat hij volgens hen niet kan aanblijven na de rel over borrels in Downing Street 10 tijdens lockdowns. Britse media speculeren dat er voldoende parlementsleden kunnen zijn om de fractie te dwingen een vertrouwensstemming over Johnson te houden.

5 uur geleden
Invloedrijke modejournalist Andre Leon Talley (73) overleden

NEW YORK (ANP) - Mode-icoon, stylist en Vogue-journalist Andre Leon Talley is op 73-jarige leeftijd overleden, melden diverse Amerikaanse media. Talley was de eerste invloedrijke zwarte journalist in de Amerikaanse modewereld. De Amerikaan overleed in een ziekenhuis in New York. De doodsoorzaak wordt nog niet gemeld.

5 uur geleden
Israël zet omstreden uitzetting in Oost-Jeruzalem door

JERUZALEM (ANP/AFP/RTR) - De Israëlische autoriteiten hebben een Palestijnse familie in Oost-Jeruzalem uit hun huis gezet. De zaak zorgt voor ophef bij Palestijnen en leidde vooraf tot internationale oproepen aan Israël de huisuitzetting niet door te zetten. Het huis, dat meteen is gesloopt, stond in buurt Sheikh Jarrah. Huisuitzettingen die daar vorig jaar gepland stonden, zorgden toen voor een dagenlang gewapend conflict tussen Israël en Hamas.

5 uur geleden