Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mühren houdt SC Cambuur aan kop

Mühren houdt SC Cambuur aan kop

NIJMEGEN (ANP) - SC Cambuur heeft in de Keuken Kampioen Divisie de koppositie behouden. De uitwedstrijd tegen middenmoter NEC leverde een zege van 2-0 op. Dat was vooral te danken aan Robert Mühren. De topscorer van de eerste divisie was na de rust twee keer trefzeker voor de bezoekers. Hij bracht daarmee zijn competitietotaal op negentien goals.

FC Volendam bleef in het spoor van de Friese titelkandidaat. De ploeg van trainer Wim Jonk versloeg op eigen veld Helmond Sport met 2-1. Ook in dit duel vielen de doelpunten na de rust. Francesco Antonucci en Guus Joppen (eigen doel) brachten de Volendamse treffers op hun naam. In de extra tijd haalde Jordy Thomassen namens de Brabanders de nul nog van het scorebord.

Als nummer twee heeft FC Volendam twee punten minder dan SC Cambuur. Jong Ajax kan maandag met een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles de tweede plek op de ranglijst heroveren.

NAC onstnapt

De achterstand van De Graafschap op Cambuur liep op tot vier punten. De 'Superboeren' kwamen bij FC Eindhoven niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Met een punt mocht De Graafschap nog blij zijn. Met een eigen doelpunt in de 82e minuut zorgde Jarno Janssen voor de gelijkmaker.

NAC Breda, dat ruim een week geleden in de KNVB-beker nog PSV uitschakelde, ontsnapte aan de tweede nederlaag op rij. Het uitduel met Excelsior, waarbij trainer Marinus Dijkhuizen zijn rentree maakte op de bank, eindigde in 2-2. Diep in de extra tijd stelde aanvoerder Arno Verschueren een punt veilig voor NAC, dat op de zesde plaats staat.

MVV won met tien man van Jong PSV: 3-1. Anthony van den Hurk scoorde drie keer voor de Limburgers, die na de tweede gele kaart voor Marnick Vermijl vanaf de 43e minuut met een man minder verder moesten.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

7 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

10 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

12 uur geleden