Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Motortocht door Amsterdam voor mensenrechten Poolse LHBTI'ers

Motortocht door Amsterdam voor mensenrechten Poolse LHBTI'ers

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de Pride-week in Amsterdam organiseert mensenrechtenorganisatie Amnesty International een motortocht om aandacht te vragen voor LHBTI'ers in Polen. Op 8 augustus rijden demonstranten op motoren vanaf de Dam door het centrum van de hoofdstad.

Met de 'Ride for Rights' wil initiatiefnemer Amnesty International een breed publiek te informeren over mensenrechtenschendingen in Polen. "We hopen op veel aandacht. Wie kijkt er nu niet om naar een motorrijder?", aldus organisator Sule Kara.

De tocht is onderdeel van een campagne om de vervolging van drie vreedzame activisten te stoppen. Zij staan in Polen terecht voor het verspreiden van posters van de maagd Maria met een regenboog-aureool in de kleuren van de LHBTI-vlag en kunnen twee jaar cel krijgen voor hun actie.

Eind juni demonstreerden honderden mensen op initiatief van COC Nederland en Amnesty tegen een Hongaarse anti-LHBTI-wet. "In zowel Hongarije en Polen worden de mensenrechten van LHBTI'ers en andere minderheden met voeten getreden en staat de rechtsstaat zwaar onder druk", schreven de twee organisaties toen in een gezamenlijke verklaring.

Meer uit Binnenland

Geëmotioneerde oud-NCG Alders had het idee dat hij belazerd werd

DEN HAAG (ANP) - Aan het einde van zijn tijd als Nationaal Coördinator Groningen had PvdA-bestuurder Hans Alders "echt het idee had dat we belazerd werden". Een zichtbaar gefrustreerde en geëmotioneerde Alders had het gevoel "dat alles gebruikt werd om te vertragen, om het klein te krijgen".

4 minuten geleden
Baudet zet aangifte tegen Derksen door om liquidatie-opmerking

DEN HAAG (ANP) - Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zet zijn aangifte tegen televisiepersoonlijkheid Johan Derksen door. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de liquidatie-opmerking van Derksen op televisie beoordeeld als strafbaar, meldt een woordvoerder van Baudet desgevraagd.

1 uur geleden
Hoofdverdachte witwaszaak waarin ook Jumbo-baas verdachte is langer vast

GRONINGEN (ANP) - De 58-jarige hoofdverdachte in de fraudezaak waarin Jumbo-topman Frits van Eerd ook verdachte is, blijft zestig dagen langer vastzitten. De man uit Aa en Hunze zit nog in beperkingen en mag dus alleen met zijn advocaat contact hebben, meldt het OM woensdag.

2 uur geleden
Van der Burg in gesprek met betrokkenen over 'chaos' bij Ter Apel

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Eric van der Burg (Asielbeleid) vindt dat het "niet mag gebeuren dat mensen buiten moeten slapen" bij het aanmeldcentrum Ter Apel. Volgens hem wordt er "met man en macht gewerkt om het te voorkomen". Er zouden "nu feitelijk genoeg plekken moeten zijn. Vannacht is het in Ter Apel echter chaotisch verlopen. Ik ben in gesprek met alle betrokkenen hierover", laat hij in een reactie weten via zijn woordvoerster. Wie dat precies zijn, licht hij nog niet toe.

2 uur geleden
Aantal opnames van patiënten met coronavirus stijgt verder

ZEIST (ANP) - De stijging van het aantal patiënten met het coronavirus in Nederlandse ziekenhuizen zet door. Het aantal nieuwe opnames lag de afgelopen 24 uur weer iets hoger dan in het etmaal daarvoor. Volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) kwamen op verpleegafdelingen 118 nieuwe patiënten binnen die het virus hebben opgelopen. Dat zijn er vijf meer dan dinsdag en het hoogste aantal sinds 2 augustus.

4 uur geleden
'Wachtkamer' voor asielzoekers in Zoutkamp mag niet uitbreiden

WINSUM (ANP) - De 'wachtkamer' voor asielzoekers in het Groningse Zoutkamp mag voorlopig niet worden uitgebreid. Het terrein biedt nu plek aan zeshonderd mensen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft woensdag gevraagd om dat uit te breiden naar zevenhonderd, de maximale omvang van de opvang. Maar de gemeente Het Hogeland heeft dat afgewezen.

4 uur geleden
COA en gemeente Westerwolde bevestigen buitenslapers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Ondanks een eerder afgekondigd verbod op buiten slapen hebben asielzoekers in de nacht van dinsdag op woensdag de nacht buiten doorgebracht bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Dat bevestigen het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de gemeente Westerwolde, waar Ter Apel onder valt. Of er ook echt geen opvangplek voor hen was, is het COA aan het uitzoeken. Volgens een woordvoerder was tegen middernacht "iedereen binnen". Waarom er later die nacht toch nog mensen buiten waren, is niet bekend.

5 uur geleden