Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Motortocht door Amsterdam voor mensenrechten Poolse LHBTI'ers

Motortocht door Amsterdam voor mensenrechten Poolse LHBTI'ers

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de Pride-week in Amsterdam organiseert mensenrechtenorganisatie Amnesty International een motortocht om aandacht te vragen voor LHBTI'ers in Polen. Op 8 augustus rijden demonstranten op motoren vanaf de Dam door het centrum van de hoofdstad.

Met de 'Ride for Rights' wil initiatiefnemer Amnesty International een breed publiek te informeren over mensenrechtenschendingen in Polen. "We hopen op veel aandacht. Wie kijkt er nu niet om naar een motorrijder?", aldus organisator Sule Kara.

De tocht is onderdeel van een campagne om de vervolging van drie vreedzame activisten te stoppen. Zij staan in Polen terecht voor het verspreiden van posters van de maagd Maria met een regenboog-aureool in de kleuren van de LHBTI-vlag en kunnen twee jaar cel krijgen voor hun actie.

Eind juni demonstreerden honderden mensen op initiatief van COC Nederland en Amnesty tegen een Hongaarse anti-LHBTI-wet. "In zowel Hongarije en Polen worden de mensenrechten van LHBTI'ers en andere minderheden met voeten getreden en staat de rechtsstaat zwaar onder druk", schreven de twee organisaties toen in een gezamenlijke verklaring.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Farmer. 1 maand geleden
Terwijl Nederland en haar politieke leiders een land als Hongarije voortdurend de les lezen over de rechten van de LHBTI'ers voltrekt zich in ons eigen land een zelfde drama, alleen dat gaat geruisloos en gedoseerd. Over iets meer dan 20 jaar bestaat de Nederlandse bevolking voor de helft uit niet-westerlingen. Een belangrijk deel daarvan houdt er orthodoxe islamitische opvattingen op na. De islam is niet tolerant, zeker niet jegens vrouwen en LHBTI'ers. Tot nu toe heeft geen enkele islamitisch gelovige of immam verkondigd - in tegenstelling tot het christendom- dat zij de groep LHBTI' ers respecteren en dat voor hen de islam ook open staat.

Meer uit Binnenland

Iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal mensen met een coronabesmetting in de Nederlandse ziekenhuizen, is de afgelopen 24 uur wat afgenomen. Er liggen zaterdag in totaal 551 patiënten in het ziekenhuis met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 15 minder dan vrijdag, is te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Vrijdag lagen er 566 coronapatiënten in de ziekenhuizen

8 uur geleden
Tweede Kamerlid Van Haga spant kort geding aan tegen LinkedIn

HAARLEM (ANP) - Het Tweede Kamerlid Wybren van Haga spant een kort geding aan tegen LinkedIn. Van Haga raakte eind vorig jaar zijn LinkedIn-profiel kwijt na een aantal kritische berichten over het coronabeleid van de Nederlandse overheid. In het kort geding, dat woensdag dient bij de rechtbank in Haarlem, eist de politicus dat LinkedIn hem weer als lid toelaat op het netwerk.

8 uur geleden
Kaag: demissionair kabinet loopt op laatste benen

HILVERSUM (ANP) - Het demissionaire kabinet kan wat D66-leider Sigrid Kaag betreft niet te lang meer aanblijven. "Ik denk dat het duidelijk is, met de demissionaire status van het kabinet, dat ze op hun laatste eindjes lopen", aldus de D66'er voorafgaand aan lange formatiegesprekken met VVD-leider Mark Rutte en Wopke Hoekstra (CDA). Kaag stopte deze week als demissionair minister van Buitenlandse Zaken. "Het zijn nieuwe politieke realiteiten", zei ze daarover.

8 uur geleden
Hoekstra: VVD, D66 en CDA moeten allemaal een beetje inschikken

HILVERSUM (ANP) - CDA-leider Wopke Hoekstra is er "op gebrand om te kijken of we dit weekend stappen kunnen zetten". Dat zegt hij voorafgaand aan twee dagen aan formatieoverleggen met informateur Johan Remkes en de leiders van VVD en D66. De politieke kopstukken zelf zijn een halfjaar na de verkiezingen ongeduldig, maar datzelfde geldt voor de meeste Nederlanders, aldus Hoekstra. "En dat vraagt van ons allemaal een beetje inschikken. Dat vraagt ook van ons allemaal verantwoordelijkheid te nemen."

9 uur geleden
Sobere herdenking luchtlandingen op Ginkelse Heide

EDE (ANP) - De luchtlandingen rond de Slag om Arnhem zijn zaterdag herdacht op de Ginkelse Heide bij Ede. Parachutisten sprongen, 77 jaar na dato, uit (veelal) historische vliegtuigen. De sprongen waren goed te zien, want het was helder en zonnig weer.

9 uur geleden
Rutte hoopt dat formatieweekend 'zicht op een doorbraak' brengt

HILVERSUM (ANP) - VVD-leider Mark Rutte hoopt dat het weekend met informateur Johan Remkes, D66-leider Sigrid Kaag en CDA-voorman Wopke Hoekstra "zicht op een doorbraak" brengt. Het "zou al helemaal mooi zijn" als er dit weekend al een keerpunt komt, denkt Rutte. "Maar kan je vrij snel na het weekend een doorbraak bereiken? Dat hoop ik te zien."

10 uur geleden
Allereerste boek van Koot en Bie wordt na halve eeuw herdrukt

HILVERSUM (ANP) - Lachen is gezond, het allereerste boek dat Kees van Kooten en Wim de Bie samen schreven, wordt binnenkort herdrukt. Dat heeft Van Kooten zaterdag bekendgemaakt in het programma De Taalstaat op NPO Radio 1. Het boek werd ruim vijftig jaar geleden gedrukt in een oplage van 2500 exemplaren en werd nooit meer herdrukt.

10 uur geleden