Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Motorracende broers Márquez al weer uit elkaar bij Honda

Motorracende broers Márquez al weer uit elkaar bij Honda

JEREZ (ANP) - De broers Marc en Alex Márquez gaan al weer uit elkaar bij het fabrieksteam van Honda. De Spaanse motorcoureurs vormen dit jaar een rijdersduo in de MotoGP, de koningsklasse waarin als gevolg van de coronacrisis dit jaar nog geen enkele race is gereden. Alex Márquez, de jongste van de twee en vorig jaar wereldkampioen in de Moto2, weet al voor zijn officiële debuut in de MotoGP voor Repsol Honda dat hij na dit seizoen weer moet vertrekken.

De 24-jarige Spanjaard stapt over naar het satellietteam LCR Honda, waar hij de Brit Cal Crutchlow vervangt. Het contract van Márquez bij het Japanse motorsportteam werd wel met twee jaar verlengd.

Marc Márquez, die al jarenlang de MotoGP domineert, krijgt met Pol Espargaro een andere landgenoot naast zich in 2021. De 29-jarige Espargaro ondertekende een contract voor twee jaar bij Repsol Honda. De wereldkampioen van 2013 in de Moto2 rijdt al sinds 2014 in de MotoGP, voor Yamaha en KTM. De Spanjaard wacht nog op zijn eerste overwinning in de koningsklasse.

Marc Márquez (27) heeft al acht wereldtitels in bezit, waarvan zes in de MotoGP. De Honda-kopman was in 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 en 2019 de beste. Komend weekeinde begint in Jerez het seizoen in de MotoGP. De motorcoureurs zouden eigenlijk in maart in Qatar al gaan racen, maar vanwege het coronavirus ging dat niet door. In de Moto2 en Moto3 werd nog wel geracet in Qatar.

Meer uit Sport

Topontwerper Newey verlaat kampioensteam Red Bull

MILTON KEYNES (ANP) - Topontwerper Adrian Newey heeft besloten het Formule 1-team van Red Bull te verlaten. Dat meldden diverse goed ingevoerde autosportmedia.

29 minuten geleden
Nadal eenvoudig naar tweede ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Rafael Nadal heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Darwin Blanch: 6-1 6-0.

40 minuten geleden
Shorttrackster Schulting gaat langebaanschaatsen bij Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Shorttrackster Suzanne Schulting sluit aan bij schaatsploeg Jumbo. De meervoudig olympisch kampioene gaat het shorttracken combineren met langebaanschaatsen, meldt de ploeg van coach Jac Orie.

1 uur geleden
Tennisster Rus pijnlijk onderuit tegen Gauff in Madrid: 0-6 0-6

MADRID (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft in de tweede ronde van het graveltoernooi in Madrid een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 47 van de wereld was kansloos tegen de Amerikaanse Coco Gauff. Ze verloor in twee sets met de veelzeggende cijfers 6-0 6-0.

2 uur geleden
Wielrenner Nys wint tweede etappe in Ronde van Romandië

SALVAN (ANP) - Wielrenner Thibau Nys heeft de tweede etappe in de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De 21-jarige Belg van Lidl-Trek was na 171 kilometer tussen Fribourg en Salvan de beste in een sprint van drie renners na de beklimming van Les Marécottes. Nys versloeg de Italiaan Andrea Vendrame en de Australisch kampioen Luke Plapp.

2 uur geleden
Tennisser Gasquet verliest duizendste wedstrijd op ATP-toernooi

MADRID (ANP) - Tennisser Richard Gasquet heeft zijn duizendste wedstrijd op het ATP-circuit niet met een zege kunnen bekronen. De 37-jarige Fransman verloor van de Italiaan Lorenzo Sonego in de eerste ronde van het graveltoernooi van Madrid (6-2 7-5).

4 uur geleden
Daleman (17) en Van Oorschot (20) nieuw in shorttrackselectie

UTRECHT (ANP) - Diede van Oorschot en Angel Daleman maken vanaf komend seizoen deel uit van de nationale shorttrackselectie. Voor Sven Roes is na twee jaar blessureleed juist geen plaats meer. De 24-jarige Roes vindt dat "oneerlijk", schrijft hij op Instagram. "Maar topsport is hard en dat blijkt."

4 uur geleden