Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Motorcrosser Herlings wint tweede manche in GP Trentino

Motorcrosser Herlings wint tweede manche in GP Trentino

PIETRAMURATA (ANP) - Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft de GP van Trentino afgesloten met een zege in de tweede manche. Herlings was eerder op de dag als negende geëindigd in de eerste manche op het circuit in het Italiaanse Pietramurata. De dagzege ging naar de Spanjaard Jorge Prado, winnaar van de eerste manche en derde in de tweede.

Prado pakte 45 punten en blijft aan de leiding in de WK-stand. Hij staat op 201 punten. De Fransman Maxime Renaux werd twee keer tweede en staat met 44 punten erbij op een totaal van 184. Herlings neemt in het klassement de derde plek in met 175 punten.

Herlings moest in de eerste manche na een vroege val in de achtervolging en sloot de race af als negende. Ook in de tweede manche moest de KTM-coureur plekken goedmaken om op kop te komen. In de elfde ronde passeerde hij Renaux en Prado en nam de leiding. Die stond hij niet meer af.

Glenn Coldenhoff eindigde als zesde in de GP van Trentino. Hij werd achtste in de eerste manche en zesde in de tweede. Calvin Vlaanderen werd negende na een zesde en twaalfde plek. Brian Bogers pakte alleen 12 punten in de tweede manche en werd vijftiende.

Meer uit Sport

Beachkoppels Stam/Schoon en Van de Velde/Immers naar halve finale

ESPINHO (ANP) - De Nederlandse beachvolleybalteams Katja Stam/Raïsa Schoon en Steven van de Velde/Matthew Immers hebben de halve finales bereikt van het Pro Tour-toernooi in Espinho in Portugal.

1 uur geleden
Verstappen mist in Monaco voor het eerst dit jaar poleposition

MONACO (ANP) - Formule 1-coureur Max Verstappen heeft voor het eerst dit jaar naast poleposition gegrepen. In de laatste kwalificatiesessie van de Grote Prijs van Monaco kwam de drievoudig wereldkampioen niet verder dan de zesde tijd, waardoor hij zondag op het stratencircuit tot een lastige inhaalrace is veroordeeld. Ferrari-coureur Charles Leclerc was op eigen bodem de snelste en start vanaf poleposition.

3 uur geleden
Oppermachtige Pogacar viert zesde etappezege in Giro d'Italia

BASSANO DEL GRAPPA (ANP) - Tadej Pogacar heeft ook de twintigste en voorlaatste etappe van Giro d'Italia gewonnen. De Sloveense wielrenner kwam als eerste over de finish na een rit van ruim 184 kilometer van Alpago naar Bassano del Grappa, met twee beklimmingen naar de top van de Monte Grappa.

3 uur geleden
Keys laat landgenote Collins kansloos in tennisfinale Straatsburg

STRAATSBURG (ANP) - Madison Keys heeft op overtuigende wijze het WTA-tennistoernooi van Straatsburg op haar naam geschreven. De 29-jarige Amerikaanse liet in de finale haar landgenote Danielle Collins kansloos. Het werd, in een partij die vijf kwartier duurde, 6-1 6-2.

3 uur geleden
Pérez start GP van Monaco in achterhoede na slechte kwalificatie

MONACO (ANP) - De Mexicaan Sergio Pérez is al in het eerste deel van de kwalificatie voor de Grote Prijs van Monaco in de Formule 1 uitgeschakeld. Dat betekent dat de nummer 3 van de WK-stand en teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull zondag de race vanuit de achterhoede moet beginnen. Pérez kwam in de eerste kwalificatiesessie niet verder dan de achttiende tijd (1.12,060).

3 uur geleden
Wielrenster Wiebes wint ook tweede rit van RideLondon Classique

MALDON (ANP) - Wielrenster Lorena Wiebes heeft ook de tweede etappe van de RideLondon Classique gewonnen. Ze was met afstand de snelste in een sprint aan het einde van een rit over ruim 142 kilometer met start en aankomst in Maldon.

3 uur geleden
Motorcoureur Espargaró wint sprintrace bij afscheid thuiscircuit

BARCELONA (ANP) - Het afscheid van zijn thuiscircuit in de MotoGP kan vooralsnog niet beter voor Aleix Espargaró. Na de winst in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Catalonië eerder op zaterdag, trok de 34-jarige Spanjaard ook de sprintrace naar zich toe. De coureur van Aprilia profiteerde van een crash van regerend wereldkampioen Francesco Bagnaia in de laatste ronde.

4 uur geleden