Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moskou eist lage binnenlandse prijzen van metaalproducenten

Moskou eist lage binnenlandse prijzen van metaalproducenten

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - Rusland eist van metaalbedrijven dat ze de prijzen voor binnenlandse klanten over een langere periode lager laten zijn dan de marktprijzen. Dat gebeurt op het moment dat Rusland de sancties die tegen het land zijn ingesteld vanwege de inval in Oekraïne steeds meer begint te voelen.

Ingewijden meldden aan persbureau Bloomberg dat Moskou staal-, nikkel- en aluminiumproducenten heeft gevraagd de prijzen in eigen land laag te houden als onderdeel van de maatregelen om de economie te ondersteunen. Daarbij zouden ze genoegen moeten nemen met lagere winstmarges.

Volgens het Russische staatspersbureau Tass heeft de Russische minister van Industrie Denis Mantoerov woensdag gesproken met metaalbedrijven over de prijzen en steun voor de sector. De maatregelen zouden de staalindustrie hard treffen. Zo zouden de staalprijzen in Rusland met 15 procent zijn gedaald, terwijl buiten Rusland staal steeds duurder wordt, zoals in de Europese Unie.

De voorstellen om de prijzen te beteugelen maken duidelijk dat er een Rusland een toenemend gevoel van urgentie is over de economische situatie. Zo wordt alom rekening gehouden met een flinke krimp en een verder oplopende inflatie. Autoriteiten hebben ook al verscheidene uitvoerbeperkingen en kapitaalcontroles opgelegd om de economie te ondersteunen.

Voor veel Russische metaalbedrijven is het lastig om goederen te exporteren. Dat komt ook omdat tegen veel miljardair-eigenaars van de bedrijven sancties zijn opgelegd.

Meer uit Financieel

FNV dreigt met staking bij afhandelaar Swissport Cargo op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Vakbond FNV dreigt met stakingen bij vrachtafhandelbedrijf Swissport Cargo op Schiphol. De directie van het bedrijf krijgt van de bond nog tot woensdag halverwege de dag de tijd om in te gaan op eisen voor een nieuwe cao, anders zullen medewerkers hun werk neerleggen.

1 uur geleden
Timmermans doet handreiking om natuurherstelwet te redden

BRUSSEL (ANP) - Eurocommissaris Frans Timmermans komt de tegenstanders van de natuurherstelwet tegemoet nu het erom spant of die het wel zal halen. Zo wil hij het verbod op verslechtering van de natuur afzwakken. Dat voorschrift is een van de belangrijkste bezwaren van critici als het Nederlandse kabinet, de christendemocraten en sommige liberalen in het Europees Parlement.

2 uur geleden
Chemiebedrijven IMCD en DSM zetten AEX in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging vrijdag licht omlaag door forse koersverliezen van IMCD en DSM-Firmenich. De chemiebedrijven kampten met een winstwaarschuwing van de Britse branchegenoot Croda International, die daarop bijna 14 procent verloor in Londen. IMCD en DSM-Firmenich raakten rond de 6 procent kwijt in Amsterdam.

3 uur geleden
UBS bereikt akkoord over verliesgarantie overname Credit Suisse

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - UBS en de Zwitserse overheid hebben een akkoord bereikt over een dekking van de verliezen die de Zwitserse bank zou kunnen lijden als gevolg van de redding van zijn Credit Suisse. UBS heeft daarmee de laatste grote horde genomen om de historische overname van zijn branchegenoot af te ronden. Door de overname ontstaat een bankkolos die twee keer zo groot is als de gehele Zwitserse economie.

4 uur geleden
NS moet werknemers definitief toeslag betalen over alle vakantie

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen (NS) moeten hun personeel definitief onregelmatigheidstoeslag betalen over alle vakantiedagen. Dat heeft de Hoge Raad beslist die daarmee een eerdere uitspraak van het gerechtshof bekrachtigde. De uitspraak kan een dure worden voor NS dat duizenden werknemers mogelijk nog geld verschuldigd is.

4 uur geleden
Mogelijk doorbraak gesprekken tussen VDL en vakbonden rond Nedcar

HOLTUM (ANP) - Na enkele informele gesprekken eerder deze week lijkt er een doorbraak te komen in de onderhandelingen tussen vakbonden en industrieconcern VDL rond autofabriek Nedcar. Volgens CNV-bestuurder Jeroen Bruinsma is Nedcar-eigenaar VDL "bereid om grote stappen te zetten".

4 uur geleden
Personeel veerdienst Ameland bezorgd over inkomen

UTRECHT (ANP) - Het personeel van Wagenborg Passagiersdiensten is bezorgd over hun inkomen, als het plan om veel veerdiensten naar Ameland te schrappen doorgaat. De circa 150 werknemers worden betaald voor het aantal uren dat zij werken. Als er vanaf 20 juni veel minder veren gaan varen, kunnen zij minder uren werken en verdienen ze veel minder. CNV Vakmensen wil garanties van Wagenborg voor de huidige arbeidsvoorwaarden, laat de bond vrijdag weten.

4 uur geleden