Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Morgan Stanley laat alleen gevaccineerd personeel toe op kantoor

Morgan Stanley laat alleen gevaccineerd personeel toe op kantoor

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley laat binnenkort alleen medewerkers op kantoor toe als ze zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. De bekende bank uit New York wil personeel dat mogelijk een besmettingsrisico vormt, op die manier weren van de werkvloer.

Werknemers zijn via een interne memo op de hoogte gebracht van het beleid dat binnenkort ingaat. Topman James Gorman schatte een week geleden al dat meer dan 90 procent van het personeel dat al weer op kantoor aanwezig was, volledig is gevaccineerd. Hij verwachtte toen dat dit aandeel steeds dichter bij de 100 procent zou komen.

Morgan Stanley heeft zijn personeel overigens nog niet verplicht om massaal weer op kantoor te gaan werken. Branchegenoten als Goldman Sachs en JPMorgan Chase zijn wel met dergelijke aankondigingen gekomen. Gorman wil wel dat zijn kantoren in september weer gevuld zijn. Als dat dan niet het geval is, "hebben we een ander gesprek", zo heeft hij gezegd.

De bank staat niet alleen in zijn opstelling ten opzichte van niet-gevaccineerde medewerkers. Meerdere Wall Street-bedrijven kwamen al met vergelijkbaar beleid. Zo mogen ook bij de grote vermogensbeheerder BlackRock in de Verenigde Staten volgende maand alleen nog werknemers op kantoor zijn die volledig zijn gevaccineerd.

Meer uit Financieel

Reuters: ING keurt Russische betaling voor oliedoorvoer goed

PRAAG (ANP) - De Slowaakse olieraffinaderij Slovnaft meldt dat een Europese bank een betaling goedkeurt waardoor olietoevoer via de Droezjba-pijpleiding naar Tsjechië kan worden hervat. Een ingewijde laat aan persbureau Reuters weten dat het om ING zou gaan.

22 minuten geleden
Grote Chinese staatsbedrijven schrappen beursnoteringen in VS

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Vijf grote Chinese staatsbedrijven hebben aangekondigd hun beursnoteringen op Wall Street te schrappen. De ondernemingen stonden op de lijst van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC van Chinese bedrijven die niet voldoen aan een twee jaar oude wet voor buitenlandse ondernemingen met een beursnotering in de Verenigde Staten.

27 minuten geleden
Farmaceut J&J stopt wereldwijde verkoop omstreden babypoeder

WASHINGTON (ANP/DPA) - Farmaceut Johnson & Johnson (J&J) stopt volgend jaar met de wereldwijde verkoop van babypoeder met talk dat kankerverwekkend zou zijn. Het bedrijf wil zich enkel richten op babypoeder op basis van maïszetmeel, dat al in verschillende landen verkrijgbaar is.

1 uur geleden
Aegon opnieuw aan kop in AEX, Just Eat Takeaway onderaan

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was vrijdag opnieuw de sterkste stijger in de AEX-index. De verzekeraar won een dag eerder al bijna 9 procent dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers en kreeg er nog eens 3 procent bij na een verhoging van het koersdoel door analisten van Berenberg. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway (min 2 procent) werd daarentegen van de hand gedaan na het recente sterke koersherstel.

1 uur geleden
Economieminister Japan: meer kernenergie nodig

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Japan heeft meer energie uit kerncentrales nodig om de energievoorziening voor de toekomst veilig te stellen. Dat heeft de nieuwe minister van Economische Zaken, Handel en Industrie Yasutoshi Nishimura gezegd. Volgens hem moeten daarom meer reactoren heropgestart worden.

1 uur geleden
Productie industrie eurozone stijgt door achterstallige orders

LUXEMBURG (ANP) - De industrie in de eurozone heeft in juni opnieuw meer geproduceerd dan de maand ervoor, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Ook ten opzichte van juni 2021 bracht de industrie meer producten voort. In mei nam de productiegroei ook al toe door achterstallige werkzaamheden.

2 uur geleden
Duitse boeren vrezen mislukte oogsten door droogte

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse boeren vrezen dat oogsten kunnen mislukken vanwege de enorme droogte. De problemen door de droogte komen bovenop de uitdagingen voor boeren door de sterk gestegen kosten voor energie, kunstmest en veevoer, zegt de president van brancheorganisatie Deutscher Bauernverband (DBV).

3 uur geleden