Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

MORES krijgt ook meldingen over cultuur bij radioprogramma's NPO

MORES krijgt ook meldingen over cultuur bij radioprogramma's NPO

HILVERSUM (ANP) - MORES heeft sinds het artikel over de werkomstandigheden bij De Wereld Draait Door (DWDD) niet alleen meldingen over vergelijkbare gevallen bij de tv maar ook bij radioprogramma's gekregen. Dat meldt Janke Dekker, voorzitter van het meldpunt. Volgens haar is het "druk" bij het meldpunt.

De NPO bevestigt desgevraagd dat ook de radiotak onderdeel zal zijn van het onderzoek naar de werkcultuur bij de gehele publieke omroep. "Het onderzoek is omroepbreed", aldus de woordvoerder. Zowel MORES als de NPO kan niets zeggen over de inhoud van de meldingen en om welke tv- of radioprogramma's het gaat.

De NPO kondigde maandag een onafhankelijk onderzoek aan naar de werkcultuur achter de schermen bij DWDD. Dat gebeurde nadat de Volkskrant een onderzoek had gepubliceerd waarin tientallen oud-medewerkers spraken over de werkomstandigheden bij het programma en over presentator Matthijs van Nieuwkerk. De publieke omroep maakte vrijdagavond bekend dat het onderzoek niet alleen bij DWDD plaatsvindt, maar bij de gehele publieke omroep.

MORES wordt betrokken bij het onderzoek. Het meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag binnen de podium-, film- en televisiesector zal optreden als adviseur van de onderzoekscommissie.

Meer uit Binnenland

Kuipers: medicijnonderhandelingen duren lang vanwege hoge prijzen

DEN HAAG (ANP) - Zorgminister Ernst Kuipers vindt het "vervelend" dat het in 2022 langer duurde dan eerdere jaren voordat er een akkoord was over de prijs van dure medicijnen. De geneesmiddelen kunnen daardoor later worden gebruikt. De bewindsman denkt echter dat lange onderhandelingen tussen zijn ministerie en farmabedrijven soms nodig zijn om medicijnen betaalbaar te houden. Hij roept de medicijnfabrikanten op om vroeger in de onderhandelingen een redelijke prijs te vragen.

1 uur geleden
Jetten rekent op steun voor einde salderingsregeling in senaat

DEN HAAG (ANP) - Energieminister Rob Jetten heeft er vertrouwen in dat hij de oppositie in de Eerste Kamer wél kan overtuigen van zijn plan om een aantrekkelijke stimuleringsregeling voor de aanschaf van zonnepanelen af te bouwen. "In het debat met 75 senatoren ga ik mijn uiterste best doen om daar een meerderheid te krijgen", aldus de bewindsman.

1 uur geleden
Klimaatactivist mag niet naar blokkade A12

DEN HAAG (ANP) - De voorzieningenrechter kan vrijdag in een kort geding niet oordelen of het al dan niet terecht is dat het Openbaar Ministerie een klimaatactivist toegang tot de Utrechtsebaan heeft ontzegd. De betreffende klimaatactivist, Lucas Winnips, mag daarom zaterdag niet naar de demonstratie op de A12 van Extinction Rebellion.

2 uur geleden
Van der Burg herkent zich niet in 'ontwrichting' door asielcrisis

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) herkent zich niet in beweringen dat Nederland afstevent op een "maatschappelijk ontwrichtende" asielcrisis die nog erger wordt dan vorig jaar. NRC schrijft daar vrijdag over naar aanleiding van interne stukken die de krant heeft ingezien van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), de immigratiedienst IND, de politie en het ministerie van Justitie en Veiligheid van Van der Burg zelf.

2 uur geleden
Advocaat klimaatactivist: gebiedsverbod voor A12 is onterecht

DEN HAAG (ANP) - Het is onrechtmatig dat een klimaatactivist door een gedragsaanwijzing de komende tijd niet op de A12 mag komen, stelt advocaat Willem Jebbink vrijdag voor de rechtbank in Den Haag. Hij vertegenwoordigt Lucas Winnips, die werd aangehouden omdat hij opriep om zaterdag naar een blokkade van Extinction Rebellion te gaan op de A12. Winnips kreeg na verhoor een gedragsaanwijzing mee van het Openbaar Ministerie, die stelt dat de activist de komende tijd niet op of in de buurt van de Utrechtsebaan mag komen, zoals dat stuk snelweg heet.

3 uur geleden
OM: geen veranderingen na overleg met Extinction Rebellion

DEN HAAG (ANP) - Klimaatactiegroep Extinction Rebellion heeft vrijdag overleg gevoerd met het Openbaar Ministerie over de aangekondigde blokkade van de snelweg A12 in Den Haag. Volgens een woordvoerder van het OM was het "een uitwisseling van standpunten, we hebben over en weer onze zorgen aan elkaar geuit, en dat is ook het enige. Er is niets veranderd met het oog op hun actie."

3 uur geleden
Spoedeisende hulp in Meppel 's nachts dicht om tekort dokters

MEPPEL (ANP) - De spoedeisende hulp van het Isala ziekenhuis in Meppel sluit in elk geval in februari en maart 's nachts de deuren. Het lukt niet om de hulppost open te houden in de nacht, vanwege "een tijdelijk tekort aan arts-assistenten", laat het ziekenhuis weten.

4 uur geleden