Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moordverdachte Maddie overgeplaatst naar andere gevangenis

Moordverdachte Maddie overgeplaatst naar andere gevangenis

BRAUNSCHWEIG (ANP/DPA) - De Duitse verdachte van de moord op het Britse meisje Madeleine (Maddie) McCann wordt overgeplaatst naar een andere Duitse gevangenis. De 43-jarige verhuist van Kiel naar Wolfenbüttel in Nedersaksen, waar justitie hem verdenkt van andere seksuele misdrijven en daar onderzoek naar doet.

Door de overplaatsing kan de gevangene binnenkort in de buurt worden ondervraagd. De openbaar aanklager in Braunschweig bij Wolfenbüttel verwacht mogelijk binnen enkele maanden duidelijk te hebben of de verdachte kan worden aangeklaagd.

De verdachte zit een gevangenisstraf uit wegens drugshandel. Daarnaast werd hij een jaar geleden veroordeeld tot zeven jaar voor het verkrachten van een 72-jarige Amerikaanse vrouw in 2005 in het Portugese Praia da Luz. Dat was ongeveer anderhalf jaar voor de spraakmakende verdwijning van McCann in dezelfde plaats. Het meisje verdween in mei 2007 spoorloos uit het vakantieoord in de Algarve. Het lot van het toen 3-jarige meisje is al meer dan tien jaar onduidelijk. De Duitse onderzoekers geloven dat Maddie niet meer leeft.

Meer uit Buitenland

Hooggerechtshof geeft Modi gelijk in kwestie Jammu en Kashmir

NEW DELHI (ANP/AFP/RTR) - Het Indiase hooggerechtshof heeft de regering van premier Modi gelijk gegeven in het ontnemen van de gedeeltelijke autonomie van Jammu en Kashmir in het noorden van India. In 2019 zei de Indiase regering dat het gebied onder het centrale bestuur van New Delhi moest vallen en maakte het grondwettelijke recht op autonomie van Jammu en Kashmir ongedaan.

39 minuten geleden
Moskou: meerdere terroristische aanvallen voorkomen op de Krim

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische veiligheidsdienst FSB zegt dit jaar achttien "terroristische aanvallen" te hebben voorkomen op de door Rusland geannexeerde Krim. Het zou onder andere gaan om moordpogingen en pogingen tot sabotage.

1 uur geleden
Amerikaanse F-16 crasht in Zuid-Korea, piloot gered op zee

SEOUL (ANP/RTR) - Een Amerikaanse F-16 is tijdens een routinevlucht gecrasht in Zuid-Korea. De piloot kon worden gered uit de Gele Zee, tussen het Koreaanse schiereiland en China.

1 uur geleden
VN op klimaattop: stop met tactische blokkades

DUBAI (ANP) - Stop met de "tactische blokkades" tijdens de onderhandelingen op de klimaattop in Dubai. Dat is de oproep van Simon Stiell, baas van VN-klimaatorganisatie UNFCCC. "Elke strategisch geplaatste landmijn" kan volgens hem een goede uitkomst opblazen.

2 uur geleden
Israël bombardeert Zuid-Gaza na waarschuwing over gijzelaars

KHAN YOUNIS (ANP/AFP) - Israël heeft maandag de stad Khan Younis in het zuiden van Gaza gebombardeerd nadat Hamas had gewaarschuwd dat geen enkele Israëlische gijzelaar het gebied levend zou verlaten, tenzij gevangenen werden vrijgelaten.

4 uur geleden
Zelensky: openhartig gesprek met Hongaarse president Orban

BUENOS AIRES (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft maandag gezegd dat hij een "openhartig" gesprek heeft gehad met de Hongaarse president Viktor Orban. Dat gesprek vond plaats tijdens de beëdiging van de Argentijnse president Javier Milei die zondag plaatsvond.

6 uur geleden
Australië: instroom migranten halveren door strakkere visumregels

SYDNEY (ANP) - Australië heeft maandag bekendgemaakt dat het de visumregels voor internationale studenten en laagopgeleide werknemers wil aanscherpen. De instroom van migranten zou daardoor de komende twee jaar kunnen halveren. De regering wil een naar eigen zeggen "kapot" migratiesysteem herzien.

6 uur geleden