Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Moordmakelaars' Caloh Wagoh voor de rechter

'Moordmakelaars' Caloh Wagoh voor de rechter

SCHIPHOL (ANP) - De zaak tegen kopstukken van motorclub Caloh Wagoh gaat donderdag verder met een inleidende zitting in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. De motorclub wordt ook wel 'de moordmakelaar' van de maandag gearresteerde topcrimineel Ridouan Taghi genoemd.

Volgens het Openbaar Ministerie werkte Caloh Wagoh als "een geoliede moordmachine". Kroongetuige Tony de G. zou hebben verklaard dat de motorclub over drie moordcommando's beschikte, die aangestuurd werden door medeoprichter Delano R. Hij nam opdrachten aan van Taghi, die het best betaalde. Via lid en 'raadgever' van Caloh Wagoh Greg R. - ook wel godfather genoemd - kwamen ook moordopdrachten binnen van criminele groepen Turken.

Dit proces heeft veel raakvlakken met het andere grote liquidatieproces, Marengo. In deze zaak, met hoofdverdachte Taghi, was vorige week een voorbereidende zitting, ook op Schiphol. In beide zaken gaat het om meerdere liquidaties en pogingen daartoe en veel verdachten, zeventien bij Marengo en twaalf bij Eris, zoals dit proces rond Caloh Wagoh heet. Beide zaken hebben bovendien een kroongetuige. Een groot verschil is dat Taghi in de Caloh Wagoh-zaak (nog) geen verdachte is.

De arrestatie van Taghi afgelopen maandag in Dubai is voor het Openbaar Ministerie een grote klapper. Lang wist de 41-jarige uit handen van politie en justitie te blijven. Nederland heeft om zijn uitlevering gevraagd. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Meer uit Binnenland

Waarschuwing voor 'diabetesgolf', meer mensen met prediabetes

AMERSFOORT (ANP) - "Als we nu niets doen, komt er straks een diabetesgolf op ons af", waarschuwt de directeur van het Diabetes Fonds, Diena Halbertsma. Volgens maandag door het fonds gepubliceerde schattingen van de universiteit van Maastricht heeft een op de vijf mensen tussen de veertig en 75 jaar op dit moment prediabetes; een voorfase van diabetes 2 die ongemerkt al schade aan het lichaam aanricht. "Als een sluipmoordenaar", zegt het fonds. Het begint met een campagne tegen de voortschrijding van (pre)diabetes, onder meer met een test via de eigen website.

27 minuten geleden
Zweedse krant: camera beschadigd bij incident met Klein

STOCKHOLM (ANP) - Bij het incident tussen Joost Klein en een cameravrouw tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival zou de camera van de vrouw flink beschadigd zijn. Dat meldt de Zweedse krant Aftonbladet. Volgens een bron van de krant gedroeg Klein zich erg agressief en was de cameravrouw zeer geschrokken. De krant schrijft dat er meerdere getuigen zouden zijn van het incident, dat plaatsvond nadat Klein van het podium was afgekomen.

3 uur geleden
Twee verdachten gepakt voor schieten in metro Hoek van Holland

HOEK VAN HOLLAND (ANP) - De twee verdachten die werden gezocht omdat ze in een metro in Hoek van Holland zouden hebben geschoten, zijn in de omgeving van het schietincident aangehouden. Dat meldt de politie zo'n anderhalf uur nadat het incident plaatsvond. De verdachten, twee Schiedammers van 20 en 21 jaar, worden op het politiebureau verhoord. Het vuurwapen dat even later in de omgeving werd gevonden, is in beslag genomen.

5 uur geleden
Appie Mussa reageert in video op diskwalificatie Joost Klein

DEN HAAG (ANP) - Appie Mussa heeft in een video op Instagram gereageerd op de diskwalificatie van Joost Klein. De videomaker, die eigenlijk Abdulahi Mussa Ali heet, was als blauwe vogel medeartiest van de Nederlandse inzending.

6 uur geleden
Universiteiten maken demonstratieprotocol

HILVERSUM (ANP) - Universiteiten zijn bezig met het maken van een demonstratieprotocol. Dit zei Jouke de Vries, interim-voorzitter van de Universiteiten van Nederland (UNL), zondag in het tv-programma Buitenhof. Hij gaf twee voorbeelden van regels. Zo moeten betogers met wie wordt onderhandeld zich kunnen identificeren. Ook mag niet overnacht worden in universiteitsgebouwen.

8 uur geleden
Dijksma over illegale feestvierders Utrecht: schaamteloos gedrag

UTRECHT (ANP) - Burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma is boos over het gedrag van mensen rond de demonstratie Rave voor de Rafelranden zaterdag. In de stad vonden twee illegale feesten plaats en werd een pand gekraakt. Volgens Dijksma kijkt de driehoek, die bestaat uit de burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie, terug op een zeer onrustige avond en nacht.

9 uur geleden
Veel onwelwordingen bij marathon in Leiden

LEIDEN (ANP) - De hulpdiensten zijn gealarmeerd om "het hoge aantal onwelwordingen" bij de marathon van Leiden. Dat meldt de veiligheidsregio. De hulpdiensten zijn met de organisatie daarover in gesprek.

9 uur geleden