Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mooie winsten voor aandelenbeurzen New York

Mooie winsten voor aandelenbeurzen New York

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met duidelijke winsten gesloten. Het sentiment onder beleggers op Wall Street kreeg steun van grote overnamedeals in de chipindustrie en biotechsector plus de hernieuwde hoop op een snelle ontdekking van een coronavaccin.

De Dow-Jonesindex eindigde met een plus van 1,2 procent op 27.993,33 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 1,3 procent tot 3383,54 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 1,9 procent tot 11.056,65 punten.

Het Japanse technologieconcern SoftBank verkoopt de Britse chipontwerper ARM Holdings voor 40 miljard dollar aan de Amerikaanse chipmaker Nvidia. Het gaat om een van de grootste overnames in de chipsector ooit. Het aandeel Nvidia steeg 5,8 procent.

Gilead

Biotechnoloog Gilead Sciences neemt voor 21 miljard dollar Immunomedics over, een bedrijf dat een medicijn tegen borstkanker maakt. Gilead werd 1,2 procent hoger gezet. Immunomedics sprong 98 procent omhoog.

Farmaceut Pfizer (plus 2,6 procent) heeft vertrouwen dat zijn coronavaccin eind oktober klaar is en na goedkeuring al eind dit jaar in de Verenigde Staten kan worden verspreid. Branchegenoot Eli Lilly kwam met positieve resultaten van zijn medicijn baricitinib bij patiënten met Covid-19. Eli Lilly ging 0,6 procent vooruit.

Oracle

Softwarebedrijf Oracle lijkt de strijd om de Amerikaanse activiteiten van TikTok te hebben gewonnen. Microsoft maakte al bekend de handdoek in de ring te gooien. Van een verkoop van de volledige activiteiten is geen sprake, want het gaat vooral om samenwerking. China zou het niet toestaan dat TikTok-moeder ByteDance de algoritmen achter de app van de hand zou doen. De koers van Oracle steeg 4,3 procent.

Telecomconcern Verizon Communications won 0,9 procent. Verizon neemt voor maximaal 6,9 miljard dollar het bedrijf TracFone Wireless over van het Mexicaanse América Móvil. TracFone is een Amerikaanse aanbieder van mobiele prepaid diensten.

Navistar

Vrachtwagenbouwer Navistar International klom 3,5 procent. Volgens Navistar is het verhoogde overnamebod van branchegenoot Traton, dochteronderdeel van Volkswagen, ter waarde van 3,6 miljard dollar nog te laag. Traton is bekend van de truckmerken MAN en Scania.

De euro stond op 1,1864 dollar, tegen 1,1883 dollar bij het slot van de handel in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd iets goedkoper op 37,32 dollar. Brentolie zakte 0,5 procent in prijs tot 39,65 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Techinvesteerder Prosus onderaan in rode AEX na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging donderdag over een breed front omlaag. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve om de rente in de Verenigde Staten niet verder te verhogen. De Amerikaanse centrale bank houdt daarmee voor de tweede keer dit jaar een pauze met het verhogen van de rente.

37 minuten geleden
AEX koerst af op lager begin na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst donderdag af op een lager begin van de nieuwe handelsdag. Beleggers verwerken het besluit van de Federal Reserve om de rente in de Verenigde Staten niet verder te verhogen. De Amerikaanse centrale bank houdt daarmee voor de tweede keer dit jaar een pauze met het verhogen van de rente.

1 uur geleden
Toshiba verdwijnt na bijna driekwart eeuw van de beurs

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel en technologisch concern Toshiba wordt na 74 jaar van de beurs gehaald. Het concern maakte bekend dat voldoende aandeelhouders een bod op het bedrijf van een Japans consortium steunen. Daarmee is de weg vrijgemaakt om de beursnotering in Tokio te beëindigen.

2 uur geleden
Bedrijven investeren ruim 3 procent meer

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven hebben in juli 3,3 procent meer geïnvesteerd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Vooral in transportmiddelen zoals personenauto's, overige wegvervoer en vliegtuigen en gebouwen werd meer geld gestoken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In juni namen de bedrijfsinvesteringen nog met 7 procent toe.

2 uur geleden
Werkloosheid blijft ongewijzigd op 3,6 procent

DEN HAAG (ANP) - De werkloosheid in Nederland is in augustus onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder. Ondanks dat de Nederlandse economie afgelopen kwartaal in een recessie is beland blijft de arbeidsmarkt nog altijd erg krap. Het aantal WW-uitkeringen nam vorige maand wel licht toe in bijna alle sectoren.

2 uur geleden
Stemming onder consumenten iets minder negatief

DEN HAAG (ANP) - De stemming onder consumenten was in september iets minder negatief dan een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het consumentenvertrouwen blijft echter al ruim vier jaar onafgebroken negatief. In augustus liet het consumentenvertrouwen nog een lichte verslechtering zien. Het oordeel over het economische klimaat verslechterde in september iets, terwijl de koopbereidheid van consumenten een fractie minder negatief was.

3 uur geleden
Arbodiensten: verzuim verder gedaald, vaker uitval door stress

SON (ANP) - Werkgevers hadden in augustus van dit jaar een stuk minder last van werknemers die uitvielen door ziekte dan eerder dit jaar. Het gemiddelde verzuimpercentage lag vorige maand op 4 procent, berekenden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare. Dat was in februari nog 5,1 procent.

4 uur geleden