Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mondzorgkoepels: blij dat we niet in steek gelaten worden

Mondzorgkoepels: blij dat we niet in steek gelaten worden

DEN HAAG (ANP) - De gezamenlijke mondzorgkoepels ANT, NVM-mondhygiënisten, ONT en KNMT zijn blij met de steun van de zorgverzekeraars. Bij diverse tandartsen en mondhygiënisten waren de zorgen over het voortbestaan groot omdat financiële hulp uitbleef. "Het is fijn dat we niet in de steek gelaten worden", zei vicevoorzitter Henk Donker van de KNMT namens de koepels. "We werden steeds van het kastje naar de muur gestuurd. De overheid verwees ons naar de verzekeraars, maar die stuurde ons weer terug naar de regering. We hebben toen aan de bel getrokken en gelukkig heeft dat tot iets geleid."

De zorgverzekeraars maakten zondag bekend dat ze zorgaanbieders financieel gaan compenseren voor de inkomsten die zij mislopen tijdens de coronacrisis. Volgens Donker waren er al zorgen bij zeker 275 praktijken. "Dat zou betekenen dat de mondzorg voor een miljoen mensen zou wegvallen. We moeten nog goed gaan bekijken wat de regeling inhoudt, maar dit is een heel goed resultaat in de juiste richting om de mondzorg veilig te stellen."

De tandartsen willen bijvoorbeeld kijken of ze toch nog aanspraak kunnen maken op de noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW). Bij een omzetverlies van 100 procent kunnen bedrijven 90 procent van de loonsom vergoed krijgen. Bij een omzetdaling van 50 procent gaat het om 45 procent van de totale loonsom.

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) laat weten dat het merendeel van de fysiotherapeuten met de door de zorgverzekeraars voorgestelde regeling geholpen lijkt. "Het KNGF heeft zich in de laatste weken hard gemaakt voor een dergelijke regeling", aldus de organisatie. "Het KNGF zal onder de aandacht blijven brengen dat de compensatie voor fysiotherapiepraktijken minimaal 80 procent moet bedragen. Wij gaan in de komende dagen verder in gesprek over de brief met Zorgverzekeraars Nederland en de betrokken overheidsinstanties zoals de Nederlandse Zorgautoriteit."

Meer uit Gezond

Vakbonden vinden het eindbod in cao jeugdzorg onvoldoende

UTRECHT (ANP) - Vakbonden FNV, CNV en FBZ vinden het eindbod gedaan voor de cao in de jeugdzorg onvoldoende. Met die boodschap gaan de vakbonden daarom maandag terug naar hun leden. Zij mogen vervolgens over dit eindbod van de brancheorganisatie Jeugdzorg Nederland stemmen.

1 dag geleden
Nederlandse vrouwen krijgen relatief vaak kanker, mede door roken

UTRECHT (ANP) - Nederlandse vrouwen gingen in de jaren zestig en zeventig massaal aan de sigaret, nu krijgen ze "opvallend meer longkanker" dan vrouwen uit de meeste andere Europese landen. Dat signaleert het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Het centrum meldt op basis van recente Europese cijfers dat Nederland vooral door roken in het verleden hoog staat op de lijst van landen waar vrouwen het vaakst getroffen worden door een vorm van kanker: op plaats drie, na Noorwegen en Denemarken.

1 dag geleden
Kinderen krijgen vanaf 2024 vernieuwd vaccin tegen pneumokokken

DEN HAAG (ANP) - Kinderen krijgen vanaf komende zomer een vernieuwd en effectiever vaccin tegen pneumokokken toegediend. Daarmee volgt staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) een eerder uitgebracht advies op van de Gezondheidsraad, laat hij weten in een brief aan de Tweede Kamer.

5 dagen geleden
IKNL: ongeveer helft van Nederlanders krijgt diagnose kanker

AMSTERDAM (ANP) - Ongeveer de helft van alle Nederlanders zal ooit te horen krijgen dat ze kanker hebben. Dertig jaar geleden, rond 1990, overkwam dat nog een op de drie Nederlanders. Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) concludeert in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde dat de kans om kanker te krijgen fors is toegenomen.

5 dagen geleden
Provincie Friesland wil in gesprek over sluiting ziekenhuizen

LEEUWARDEN (ANP) - De provincie Friesland wil in gesprek met zorgverzekeraars en de ziekenhuizen Tjongerschans in Heerenveen en Antonius in Sneek over de geplande sluiting van die ziekenhuizen en de opening van een nieuw ziekenhuis in Joure. Gedeputeerde Femke Wiersma zei de breedgedragen zorgen van partijen in de Provinciale Staten te delen, ook al heeft de provincie er uiteindelijk niets over te zeggen.

5 dagen geleden
Aantal jongeren met longontsteking neemt snel toe

DEN HAAG (ANP) - Relatief veel kinderen en jongeren hebben last van longontsteking. In de afgelopen week bezochten meer dan 20 op elke 100.000 jongeren van 15 tot en met 24 de huisarts met een ontsteking aan de longen. Dat zijn er meer dan twee keer zo veel als in de twee voorgaande jaren.

5 dagen geleden
Helder: snel uitsluitsel over taakstrafverbod bij geweld in zorg

DEN HAAG (ANP) - Er komt binnenkort uitsluitsel of het mogelijk en wenselijk is om een taakstrafverbod in te voeren bij geweld plegen tegen mensen in de zorg of tegen hulpverleners, zei demissionair minister Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport) woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Minister Dilan Yeşilgöz van Justitie en Veiligheid, die daarover gaat, komt hierover "op korte termijn met uitsluitsel", zei Helder.

5 dagen geleden