Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mondiale sportbonden akkoord met nieuwe data Spelen Tokio

Mondiale sportbonden akkoord met nieuwe data Spelen Tokio

TOKIO/LAUSANNE (ANP) - De meeste mondiale sportbonden hebben ingestemd met de nieuwe data voor de Olympische Spelen van Tokio. Onder meer World Athletics, zwemfederatie FINA, internationale triatlonbond ITU en wereldhockeybond FIH brachten verklaringen uit waarin ze akkoord gaan met de periode van 23 juli tot en met 8 augustus 2021, praktisch een jaar later dan de oorspronkelijke data 24 juli tot en met 9 augustus.

"Dit geeft onze atleten de tijd die ze nodig hebben om de trainingen en wedstrijden weer op te pakken", meldde de internationale atletiekfederatie, die meteen toezegde de WK van 2021 in het Amerikaanse Eugene naar 2022 te verplaatsen.

"Om nu al de nieuwe data te weten is bijzonder prettig voor de sporters en de aangesloten bonden", liet de FINA weten. De zwembond gaf ook al aan te gaan kijken naar een andere datum voor de WK, die staan gepland voor 16 juli tot en met 1 augustus 2021 in het Japanse Fukuoka.

De FIH sprak ook haar

dank uit aan het Internationaal Olympisch Comité voor het snelle besluit. "Het is bijzonder nuttig dat we de nieuwe data al kennen. Sporters en coaches kunnen nu hun voorbereidingen gaan plannen."

Voorlopig ligt de sportwereld nagenoeg plat vanwege de coronapandemie. Er zijn in geen enkele tak van sport evenementen mogelijk en de meeste sporters moeten thuis hun conditie op peil zien te houden.

Meer uit Sport

Hamilton was vergeten hoe het voelt om aan de leiding te rijden

SHANGHAI (ANP) - Lewis Hamilton was vergeten hoe het voelde om aan de leiding te rijden in een Formule 1-race, zei de zevenvoudig wereldkampioen na zijn tweede plaats in de sprintrace bij de Grote Prijs van China. "Het voelde goed en ik ben dankbaar voor het moment. Het is ook mijn beste resultaat in tijden", meldde de coureur van Mercedes op de website van de Formule 1.

17 minuten geleden
Boos AS Roma voelt zich benadeeld door Serie A

ROME (ANP/RTR) - AS Roma verzet zich tegen het besluit van de Serie A om de resterende achttien minuten van de gestaakte wedstrijd tegen Udinese op 25 april uit te spelen. De Italiaanse club spreekt in een verklaring van een 'oneerlijk' besluit, omdat het nadelig is voor Roma in de voorbereiding op de halve finales van de Europa League tegen Bayer Leverkusen.

1 uur geleden
Dominante zege Verstappen in sprintrace China

SHANGHAI (ANP) - Max Verstappen heeft in de Grote Prijs van China met groot machtsvertoon de eerste sprintrace van dit jaar in de Formule 1 gewonnen. De drievoudig wereldkampioen startte als vierde op het circuit van Shanghai, maar eindigde na drie inhaalacties als eerste in de race over 100 kilometer. De coureur van Red Bull verstevigde met de verdiende 8 punten zijn leidende positie in het wereldkampioenschap.

1 uur geleden
Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

12 uur geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

12 uur geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

14 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

14 uur geleden