Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mondiale atletiekbond blij met bewegingstoename tijdens lockdown

Mondiale atletiekbond blij met bewegingstoename tijdens lockdown

MONACO (ANP) - Mensen zijn gedurende de lockdown in coronatijd veel vaker gaan bewegen dan voor de uitbraak van het besmettelijke virus, meldt de wereldatletiekbond World Athletics. Liefst 88 procent van de mensen die normaal iets van 1 à 2 keer per week aan sport deden, zijn dat 2 tot 3 keer per week gaan doen. World Athletics baseert zich op een onderzoek van het platform RunRepeat. Dat ondervroeg 12.913 mensen uit 139 verschillende landen over hun fysieke activiteit gedurende de tweede helft van maart tijdens de coronacrisis.

De toename van de lichaamsbeweging is vooral groot bij de mensen die voor de crisis niet bijzonder actief waren. Van de mensen die gemiddeld drie keer per week aan sport deden, is 38 procent vaker gaan bewegen. Van de mensen die al heel sportief waren en vier of meer keer per week trainden, is er zelfs sprake van een afname; 14 procent is minder gaan sporten.

Hardlopen en wandelen spannen de kroon in het onderzoek. RunRepeat vond uit dat mensen die gemiddeld 1 tot 2 keer per week een stukje joggen, dat 3 tot 4 keer per week zijn gaan doen, een stijging van gemiddeld 117 procent. De onderzoekers noemen de uitkomst verrassend, omdat de uitbraak van het virus in talrijke landen heeft gezorgd voor het sluiten van sportscholen en sportaccommodaties én het advies zoveel mogelijk binnen te blijven. Mensen maakten volgens het onderzoeksplatform dankbaar gebruik van de mogelijkheid om een 'blokje' om te gaan.

Heel blij

World Athletics is heel blij met de uitkomsten. "We moeten deze mensen inspireren om de gewoonten die ze hebben geleerd tijdens de lockdown voort te zetten en dat zullen we doen met onze eigen campagnes, maar ook door campagnes te omarmen die vele anderen in onze sport voeren’’, zei voorzitter Sebastian Coe na een serie onlinemeetings met de 214 aangesloten bonden.

World Athletics heeft in die onlinesessie een strategisch plan voor de komende vier jaar uitgezet met als doel de atletieksport wereldwijd groter en belangrijker te maken. De algemene visie is "de kracht en toegankelijkheid van atletiek en onze atleten gebruiken om een gezondere en fittere wereld te creëren."

Meer uit Sport

Thailand praat met Formule 1 over straatrace in Bangkok

BANGKOK (ANP/AFP) - Thailand wil een Formule 1-race organiseren in de straten van Bangkok. Premier Srettha Thavisin heeft daarover gesproken met Formule 1-baas Stefano Domenicali.

11 minuten geleden
Basketballers Knicks winnen na sterk slot ook tweede duel

NEW YORK (ANP) - De basketballers van de New York Knicks hebben ook de tweede wedstrijd tegen Philadelphia 76ers in de play-offs van de Eastern Conference van de NBA gewonnen. Dat was vooral te danken aan een sterk slot. In de laatste 27,4 seconden maakten de Knicks 8 punten, waardoor ze met een zege van 104-101 van het veld stapten.

26 minuten geleden
Djokovic troeft Verstappen af in uitreiking Oscars van de sport

MADRID (ANP) - Max Verstappen heeft naast zijn tweede Oscar van de sport gegrepen. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 zag tijdens de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid het begeerde zilveren beeldje naar tennisser Novak Djokovic gaan.

10 uur geleden
Rolstoeltennisster De Groot wint prestigieuze Oscar van de sport

MADRID (ANP) - Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de Oscar gewonnen voor sporter van het jaar met een beperking. De 27-jarige Woerdense kreeg het bijbehorende zilveren beeldje bij de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid.

11 uur geleden
Wielrenster Wiebes verlengt contract bij SD Worx - Protime

ANTWERPEN (ANP) - Wielrenster Lorena Wiebes heeft haar contract bij SD Worx - Protime verlengd tot en met 2028. De 25-jarige sprintster had nog een verbintenis tot en met 2025.

12 uur geleden
Discuswerpster Van Daalen geplaatst voor Olympische Spelen

RAMONA (ANP) - Atlete Alida van Daalen heeft voldaan aan de olympische limiet bij het discuswerpen. De 22-jarige Rotterdamse kwam afgelopen weekeinde bij werpwedstrijden in het Amerikaanse Ramona tot 66,31 meter, ruim boven de vereiste 64,50 meter.

12 uur geleden
Schaatsster Leerdam bevestigt vertrek bij Schaatsteam Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Jutta Leerdam heeft haar vertrek bij Schaatsteam Jumbo bevestigd. "Ik wil jullie laten weten dat ik komend seizoen niet meer in het geel zal schaatsen. Ik heb iets anders nodig op dit moment in mijn carrière", schreef de 25-jarige meervoudig wereldkampioene op Instagram.

13 uur geleden