Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mona Keijzer niet in raad Edam-Volendam ondanks voorkeursstemmen

Mona Keijzer niet in raad Edam-Volendam ondanks voorkeursstemmen

EDAM-VOLENDAM (ANP) - Ex-staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) gaat niet de gemeenteraad van Edam-Volendam in, ondanks dat ze genoeg voorkeursstemmen binnenhaalde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Dat laat Ferry Veerman van CDA Edam-Volendam weten.

Voor die verkiezingen zei Keijzer op social media dat ze, vanuit haar positie als lijstduwer, alleen in de gemeenteraad zitting zou nemen als het CDA in Edam-Volendam zes of meer zetels zou halen. Op die manier wilde ze enkele jonge, nieuwe kandidaten op de lijst van het CDA bijstaan in de raad.

De partij haalde vorige week echter maar drie zetels. "Mevrouw Keijzer heeft daarom gekozen het voorkeursrecht op een zetel in de gemeenteraad niet uit te oefenen, wat we een logische keuze vinden", aldus Veerman.

Zetel kwijt

Het CDA raakte in de Noord-Hollandse gemeente een zetel kwijt en ging van vier naar drie. De nummer één op de lijst, Vincent Tuijp, kreeg met 1036 stemmen de meeste stemmen. Daarna volgde Keijzer, die op de laatste plek op de lijst stond, met 496 stemmen.

In september werd Keijzer ontslagen als staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, omdat zij zich in een interview met De Telegraaf uiterst kritisch uitsprak over de coronapas.

Meer uit Binnenland

Politie: aantal slachtoffers schietpartijen Rotterdam blijft drie

ROTTERDAM (ANP) - De politie Rotterdam bevestigt dat er donderdag niet meer dan drie slachtoffers zijn gevallen door de twee schietincidenten in het Erasmus MC en op het Heiman Dullaertplein. Donderdagavond was er nog enige onduidelijkheid over of er mogelijk meer slachtoffers waren. De politie laat nu weten dat er niet meer slachtoffers zijn aangetroffen.

49 minuten geleden
Sfeer gelaten bij Erasmus MC dag na schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Bij het Erasmus MC heerst een dag na de schietpartij een gelaten sfeer onder de werknemers. Toch gaat voor de meeste ziekenhuismedewerkers het werk "gewoon weer door", zegt een medewerker tegen een verslaggever ter plaatse. Wel zal er in het ziekenhuis onderling veel nagepraat worden.

1 uur geleden
Openbaar Ministerie waarschuwde Erasmus MC voor verdachte

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het Erasmus MC eerder gewaarschuwd voor de man die donderdag is opgepakt voor de fatale schietincidenten in Rotterdam. GeenStijl publiceert een brief van het OM aan het Erasmus Medisch Centrum daarover.

8 uur geleden
COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

9 uur geleden
Politieonderzoek nog in volle gang na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het politieonderzoek is donderdagavond nog in volle gang bij het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een 32-jarige man eerder op de dag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neerschoot. De vrouw stierf ter plekke, het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

9 uur geleden
Woning Rotterdam waar brand uitbrak is van verdachte schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het pand aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein waar donderdagmiddag brand uitbrak, is de woning van de 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten in die stad. De politie zegt ervan uit te gaan dat de man het vuur zelf heeft aangestoken.

10 uur geleden
Dit jaar 2500 migranten omgekomen of vermist op Middellandse Zee

GENÈVE (ANP/AFP) - Dit jaar zijn meer dan 2500 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee, meldt de vluchtelingencommissaris van de Verenigde Naties. Dat is een flinke stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het om 1680 personen ging.

10 uur geleden