Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mollema heeft geen verklaring voor matige WK-tijdrit

Mollema heeft geen verklaring voor matige WK-tijdrit

WOLLONGONG (ANP) - Bauke Mollema kan niet verklaren waarom hij er zondag in de individuele tijdrit op de WK wielrennen niet aan te pas kwam. De Groninger werd slechts 25e, op ruime afstand van winnaar Tobias Foss uit Noorwegen. "Dit was een slechte tijdrit. Het viel heel erg tegen", vertelde Mollema, die afgelopen zomer voor het eerst in zijn loopbaan Nederlands kampioen was geworden op de discipline.

Hij kon in het Australische Wollongong voor de camera van de NOS niet uitleggen wat er verkeerd was gegaan. "Ik weet het niet. Ik voelde me de hele week goed hier, heb ook goed getraind op de tijdritfiets met goede wattages. En ook voor de start was het gevoel goed."

Eenmaal een tijdje onderweg merkte Mollema dat hij na bochten niet meer goed kon versnellen. En toen kwam ook nog de anderhalve minuut na hem gestarte Zwitser Stefan Küng voorbij, de latere nummer 2. "Maar ik had al lang aan mijn wattages gezien dat het niet goed zat. Ik weet niet hoe het komt. Ik heb er alles aan gedaan."

Daan Hoole eindigde nog twee plaatsen voor Mollema. "Het was lastig, ik had geen superbenen. Ik ben met een goed tempo gestart, maar kon het niet volhouden. Het werd slordig. Dit was wat ik in me had", vertelde de jonge ploeggenoot van Mollema bij Trek-Segafredo bij de NOS.

Meer uit Sport

Tennisster Swiatek gunt Sorribes Tormo één game in Madrid

MADRID (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van het graveltoernooi in Madrid. De Poolse nummer 1 van de wereld gunde haar Spaanse tegenstander Sara Sorribes Tormo slechts één game in de eenzijdige partij, die Swiatek won in twee sets: 6-1 6-0.

2 uur geleden
Nadal overleeft lange driesetter en haalt vierde ronde in Madrid

MADRID (ANP) - Rafael Nadal heeft de vierde ronde bereikt van het masterstoernooi in Madrid. De 37-jarige Spanjaard versloeg na ruim drie uur in de derde ronde op het graveltoernooi in de Spaanse hoofdstad Pedro Cachin uit Argentinië: 6-1 6-7 (5) 6-3.

2 uur geleden
Wielrenster Jackson sprint naar zege in Vuelta

MONCÓFAR (ANP) - Wielrenster Alison Jackson heeft de tweede etappe van de Vuelta d'Espana voor vrouwen op haar naam geschreven. De 35-jarige renster van EF Education-Cannondale won na een rit over ruim 118 kilometer tussen Buñol en Moncófar de sprint van het peloton.

4 uur geleden
Pieterse verdedigt titel bij EK mountainbike in Roemenië

ARNHEM (ANP) - Puck Pieterse verdedigt haar Europese titel bij de EK mountainbike, van 8 tot en met 12 mei in Cheile Gradistei in Roemenië. Bondscoach Gerben de Knegt heeft naast de titelverdedigster bij de elite-vrouwen ook Anne Terpstra en Anne Tauber geselecteerd. Er doen geen elite-mannen mee.

5 uur geleden
Van Poppel moet Bora-hansgrohe aan sprintsucces in Giro helpen

TURIJN (ANP) - Danny van Poppel moet wielerploeg Bora-hansgrohe aan sprintsucces in de Giro d'Italia helpen. De Nederlandse coureur krijgt de voorkeur boven Sam Welsford, de Australiër die na tegenvallende prestaties in de Ronde van Turkije niet is opgenomen in de ploeg.

5 uur geleden
Wielerploeg dsm-firmenich PostNL met sprinter Jakobsen naar Giro

DEVENTER (ANP) - Wielrenner Fabio Jakobsen is een van de speerpunten van dsm-firmenich PostNL voor de aankomende Giro d'Italia. De Nederlanders Julius van den Berg, Gijs Leemreize en Bram Welten zijn eveneens opgenomen in de selectie voor de Ronde van Italië.

5 uur geleden
Vader atletiekbroers Ingebrigtsen aangeklaagd voor mishandeling

OSLO (ANP/AFP) - De Noorse politie klaagt atletiektrainer Gjert Ingebrigtsen aan voor mishandeling van een van zijn zeven kinderen. Het zou niet gaan om zijn beroemde zoon Jakob Ingebrigtsen, de olympisch kampioen op de 1500 meter en tweevoudig wereldkampioen op de 5000 meter. De politie wilde niet zeggen om welk kind het wel gaat.

10 uur geleden