Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Molenaar nieuwe hoofdtrainer NAC Breda

Molenaar nieuwe hoofdtrainer NAC Breda

BREDA (ANP) - Robert Molenaar wordt de nieuwe hoofdtrainer van NAC Breda. Hij maakt de overstap van NAC onder 21 naar het eerste elftal van de club. Molenaar tekent een contract voor één jaar. Ton Lokhoff en Rogier Molhoek worden zijn assistent-trainers. Ook zij tekenen een éénjarige verbintenis.

Molenaar voetbalde zelf bij FC Volendam, RBC Roosendaal, Leeds United en Bradford City. Hij begon als trainer in het betaald voetbal bij FC Volendam. Na Roda JC en Almere City kwam hij vorig seizoen bij NAC als eindverantwoordelijke van het elftal onder 21 jaar.

Molenaar zegt op de website van de club trots te zijn op de benoeming. "Ik vind het een voorrecht om van zo'n mooie club hoofdtrainer te mogen zijn en onder de nieuwe eigenaren een team te mogen leiden dat het NAC-DNA draagt. Daarnaast heeft de club gezorgd voor een ervaren en toch ambitieuze technische staf. Ik kijk uiteraard enorm uit naar de samenwerking."

Na een afwezigheid van een jaar keert Lokhoff, clubicoon, terug bij NAC. Naast het assisteren van Molenaar gaat hij zich ook bezighouden met de scouting, het begeleiden van doorstromende jeugd naar het eerste elftal en het meedenken over de voetbalvisie en het invoeren hiervan.

Meer uit Voetbal

Ajax wil komst Italiaanse coach Farioli nog deze week afronden

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil nog deze week de komst van hoofdtrainer Francesco Farioli afronden. De 35-jarige Italiaan komt over van OGC Nice, waar hij nog tot eind volgend seizoen onder contract staat. Volgens bronnen rond de club uit Amsterdam ligt er een driejarig contract klaar voor de opvolger van interim-trainer John van 't Schip.

46 minuten geleden
Routinier Ilicic (36) in Sloveense voorselectie EK

LJUBLJANA (ANP) - Josip Ilicic is opgenomen in de voorselectie van Slovenië voor het EK voetbal. De 36-jarige spits was jarenlang succesvol voor Atalanta, maar kreeg in de coronaperiode last van mentale problemen en verliet de Italiaanse club in 2022 voor Maribor. In eigen land maakte hij voor die club dit seizoen negen doelpunten en gaf hij twaalf assists in 36 wedstrijden.

3 uur geleden
Finale Champions League in 2026 in Boedapest

NYON (ANP) - De finale van de Champions League is in 2026 in de Puskas Arena in Boedapest. Een beslissing over de toewijzing van de finale van 2027 is uitgesteld tot september, om te wachten op informatie vanuit de Italiaanse voetbalbond over renovatieplannen voor stadion San Siro in Milaan. Dat heeft de UEFA besloten tijdens een bijeenkomst in Dublin, waar woensdag de finale van de Europa League tussen Atalanta en Bayer Leverkusen is.

4 uur geleden
Shukrula eerste vrouwelijke scheidsrechter in betaalde voetbal

ZEIST (ANP) - Shona Shukrula wordt de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het Nederlandse betaald voetbal. De 32-jarige Alkmaarse promoveert naar een hogere groep en werkt komend seizoen toe naar het leiden van haar eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie, meldt de KNVB.

4 uur geleden
Voorzitter Toulouse gunt spits Dallinga deze zomer transfer

TOULOUSE (ANP/AFP) - Thijs Dallinga lijkt deze zomer te vertrekken bij Toulouse. Voorzitter Damien Comolli heeft op een persconferentie gezegd dat de club de Nederlandse spits bij een goed bod niet in de weg zal staan.

4 uur geleden
Georgië met oud-Ajacied Mikautadze naar EK in Duitsland

TBILISI (ANP) - Oud-Ajacied Georges Mikautadze gaat met Georgië mee naar het EK in Duitsland. De aanvaller maakt deel uit van de definitieve selectie van 26 man. Khvicha Kvaratskhelia van Napoli is de sterspeler van het team van de Franse coach Willy Sagnol.

5 uur geleden
Liverpool-speler Doak (18) in voorlopige EK-selectie Schotland

GLASGOW (ANP) - Bondscoach Steve Clarke heeft Ben Doak opgenomen in de voorlopige EK-selectie van de Schotse voetballers. De 18-jarige aanvaller van Liverpool wacht nog op zijn interlanddebuut.

6 uur geleden