Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moldavië blokkeert hervatting vluchten Air Moldova naar Rusland

Moldavië blokkeert hervatting vluchten Air Moldova naar Rusland

CHISINAU (ANP/RTR) - De nationale luchtvaartmaatschappij van Moldavië gaat de vluchten naar Rusland toch niet hervatten. Air Moldova kondigde afgelopen vrijdag aan weer naar het land te vliegen, maar de Moldavische luchtvaartautoriteit blokkeert die beslissing.

Moldavië schortte alle vluchten naar Rusland op als reactie op de Russische inval in Oekraïne, die 24 februari begon. Ook de lidstaten van de Europese Unie maakten het met sancties voor vliegmaatschappijen onmogelijk om naar of over Rusland te vliegen.

Air Moldova verklaarde eerder deze week dat "talloze burgers" de maatschappij hadden gevraagd om weer naar Russische bestemmingen te vliegen. Het zou onder andere gaan om passagiers die hun tickets tijdens de coronapandemie hadden gekocht. Om die reden wilde Air Moldova vanaf 1 oktober weer naar Moskou vliegen, maar volgens vicepremier Andrei Spînu heeft de luchtvaartautoriteit dit verboden.

Vóór de Russische invasie onderhield Air Moldova routes naar de Russische hoofdstad Moskou, de tweede stad Sint-Petersburg en de stad Krasnodar in het zuiden.

Meer uit Financieel

Reisbranche wil 'flexdagen' rondom schoolvakanties

LEUSDEN (ANP) - Reiskoepel ANVR wil meer flexibiliteit rondom de schoolvakanties en roept de formerende partijen op 'flexdagen' mogelijk te maken, om de vakantiedrukte beter te spreiden. Zonder spreiding lopen prijzen in het hoogseizoen verder op, om te compenseren voor de onderbezetting buiten het piekseizoen, zegt ANVR-directeur Frank Oostdam.

40 minuten geleden
Alliander doet grote aanbesteding voor nieuwe kabels

ARNHEM (ANP) - Netwerkbedrijf Alliander, het moederbedrijf van netbeheerder Liander, wil ruim 1,6 miljard euro uittrekken voor nieuwe kabels. Het gaat voor de organisatie om de grootste aanbesteding ooit voor de levering van distributie- en transportkabels voor het midden- en laagspanningsnet.

49 minuten geleden
Gasprijs verder omhoog door onrust in Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is dinsdag verder gestegen door de onrust in het Midden-Oosten, die voor verstoringen van de gasleveringen uit de regio kunnen zorgen. Vorige week werd de brandstof al flink duurder door de dreiging van een directe aanval door Iran op Israël.

1 uur geleden
Onderzoek: in Nederland wordt veel in beschermd zeegebied gevist

UTRECHT (ANP) - In Nederlandse natuurgebieden in de zee wordt veel meer met sleepnetten gevist dan in andere Europese landen. Nederland is verantwoordelijk voor bijna de helft van het totale aantal visuren op beschermde zeebodems, meldt natuurorganisatie Stichting de Noordzee op basis van internationaal onderzoek naar de visserijdruk in beschermde natuurgebieden in zeven Europese landen.

1 uur geleden
ArcelorMittal onderaan in rode AEX na adviesverlaging

AMSTERDAM (ANP) - ArcelorMittal was dinsdag de grootste daler in de AEX-index op het Damrak, die ook een stevig verlies liet zien. Het staalconcern werd door de kenners van Deutsche Bank van de kooplijst gehaald en zakte dik 5 procent. De algehele stemming op de beursvloeren was eveneens negatief. Maandag leek de Europese beurshandel nog weinig last te hebben van de Iraanse aanval op Israël afgelopen weekend, maar de zorgen bij beleggers over hoe Israël gaat reageren op die aanval lijken nu toe te nemen.

2 uur geleden
Concurrentie onder kopers op woningmarkt neemt sterk toe

AMSTERDAM (ANP) - De concurrentie onder woningzoekers is het afgelopen kwartaal sterk toegenomen, meldt huizensite Funda. De toename in concurrentie heeft invloed op hoe kopers de zoektocht naar een nieuwe woning ervaren. Het aantal kopers dat vindt dat dit een goed moment is om een woning te kopen bleef gelijk aan vorig kwartaal, maar het aantal kopers dat gelooft dat het over zes maanden een goed moment is om een woning te kopen nam af.

2 uur geleden
Rabobank gaat tot 1 miljard euro aan certificaten terugkopen

UTRECHT (ANP) - Rabobank gaat tot 1 miljard euro aan certificaten van de bank terugkopen. Het is voor het eerst dat de bank zijn certificaathouders, een soort aandeelhouders zonder stemrecht, een dergelijk aanbod doet.

2 uur geleden