Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mogelijke opvolgers Angela Merkel in debat

Mogelijke opvolgers Angela Merkel in debat

BERLIJN (ANP) - De drie christendemocratische topfiguren die azen op de functie van CDU-partijleider en bondskanselier gaan met elkaar in debat. Koploper in de strijd om Angela Merkel na meer dan 15 jaar op te volgen lijkt Armin Lachet, de premier van Noordrijnland-Westfalen. Hij kruist op initiatief van de CDU-jongeren zaterdag om 18.00 uur de degens met ex-fractievoorzitter Friedrich Merz en parlementariër en ex-minister Norbert Röttgen.

Over hun indrukken worden de jonge CDU-ers de weken erna ondervraagd. Tijdens de vanwege het coronavirus uitgestelde jongerendag van de CDU op 29 november kiezen ze een nieuw bestuur en op het partijcongres van de CDU maken ze 4 december bekend wie volgens de meerderheid van de jonge christendemocraten het best geschikt zou zijn om Merkel op te volgen.

Meer uit Buitenland

Verdachten vast voor moord in 2018 op bejaarde crimineel Bulger

HAZELTON (ANP/RTR) - De politie heeft drie verdachten geïdentificeerd voor de moord op de beruchte crimineel James 'Whitey' Bulger, die in 2018 op 89-jarige leeftijd in een zwaarbeveiligde gevangenis werd vermoord. Twee van de mannen zitten momenteel vast, één voormalige gevangene is opnieuw gearresteerd vanwege de moord op de voormalige FBI-informant.

1 uur geleden
Rechter staat open voor delen document rond huiszoeking Trump

PALM BEACH (ANP/BLOOMBERG) - Een Amerikaanse rechter staat open voor het delen van het FBI-document dat ten grondslag ligt aan de recente doorzoeking van een woning van oud-president Donald Trump, mits het daar speciaal voor is aangepast. Het ministerie van Justitie krijgt een week om de gewijzigde versie in te dienen bij rechter.

4 uur geleden
Vrees voor veiligheid centrale Zaporizja bij topoverleg in Lviv

LVIV (ANP/DPA/RTR/AFP) - De deelnemers aan het topoverleg in de Oekraïense stad Lviv vrezen voor de veiligheid van de kerncentrale van Zaporizja. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en VN-chef António Guterres spraken hun zorgen uit in gesprek met de Oekraïense president Volodimir Zelenski.

6 uur geleden
EU weet ruzie Servië en Kosovo nog niet te bezweren

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie slaagt er nog niet in het hoogopgelopen conflict tussen Servië en Kosovo te sussen. Crisisoverleg in Brussel met de premiers van de beide Balkanlanden heeft geen overeenstemming gebracht, zei EU-buitenlandchef Josep Borrell na afloop.

7 uur geleden
Paus sluit onderzoek naar 'aanrandende' kardinaal uit

VATICAANSTAD (ANP/AFP) - Paus Franciscus heeft een formeel kerkelijk onderzoek naar een aanklacht tegen de Canadese kardinaal Marc Ouellet wegens aanranding uitgesloten. De paus verklaarde dat er onvoldoende basis is voor zo'n onderzoek, meldt het Vaticaan.

9 uur geleden
Zelenski ziet bezoek van Erdogan als krachtige steunbetuiging

LVIV (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodimir Zelenski omschrijft het bezoek van zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan aan zijn land als een "krachtige steunbetuiging van zo'n machtig land". Het is de eerste keer dat Erdogan in Oekraïne is sinds de Russische invasie.

9 uur geleden
Denemarken steekt miljarden in bouw eigen marineschepen

KOPENHAGEN (ANP/AFP) - Denemarken steekt de komende twintig jaar omgerekend bijna 5,4 miljard euro in zijn marine en gaat daarvoor ook zelf schepen bouwen. Een belangrijke reden voor de modernisering is de gewijzigde veiligheidssituatie door de Russische aanval op Oekraïne, zei minister van Defensie Morten Bodskov.

10 uur geleden