Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mogelijk zeven doden na explosie waterkrachtcentrale Italië

Mogelijk zeven doden na explosie waterkrachtcentrale Italië

ROME (ANP/DPA) - Een explosie in een Italiaanse waterkrachtcentrale heeft mogelijk tot zeven sterfgevallen geleid. Na de ontploffing van dinsdag zijn drie lichamen geborgen. Van de vier vermisten wordt niet meer verwacht dat ze in leven zijn.

De reddingsteams zeggen dat ze de hoop op het vinden van overlevenden hebben opgegeven. De gevonden lichamen zijn van drie mannen tussen de 35 en 75 jaar oud. Zij waren aan het werk in de centrale bij het stuwmeer van Suviana in de Apennijnen, tussen Bologna en Florence. Vijf medewerkers hebben ernstige brandwonden opgelopen.

Het is nog niet duidelijk wat dinsdag precies is gebeurd. Volgens de eerste bevindingen brak een brand uit tijdens werkzaamheden aan een turbine op ongeveer 30 meter diepte. Dat zou de explosie hebben veroorzaakt. Vervolgens stroomde er water naar binnen. De onderste verdiepingen van de faciliteit staan deels onder water. De dam, ongeveer 2 kilometer verderop, werd niet getroffen door de explosie.

De stroomproductie werd als gevolg van de explosie wel korte tijd onderbroken, maar dit zou geen grote gevolgen hebben gehad voor de stroomvoorziening in de regio. De waterkrachtcentrale voorziet de regio's Emilia-Romagna en Toscane van stroom.

Meer uit Buitenland

VS: werken hard aan vrijlating in Rusland veroordeelde journalist

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten "dringen hard aan" op de vrijlating van Wall Street Journal-verslaggever Evan Gershkovich, zegt president Joe Biden in een verklaring. De Amerikaanse journalist werd vrijdag schuldig bevonden aan spionage en veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf in een strafkolonie in Rusland.

43 minuten geleden
NBC: familie Biden bespreekt mogelijke exit uit verkiezingsrace

WASHINGTON (ANP) - Familieleden van de Amerikaanse president Joe Biden hebben besproken hoe een voortijdig einde van zijn verkiezingscampagne eruit zou kunnen zien. Dat meldt NBC, dat zich baseert op twee mensen die volgens de nieuwszender bekend zijn met de discussies. NBC specificeert niet om welke familieleden het gaat.

1 uur geleden
Brussel belooft 400 miljoen euro voor Palestijnse Autoriteit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft de Palestijnse Autoriteit 400 miljoen euro aan steun beloofd. Brussel hoopt de economie van de Westelijke Jordaanoever op die manier te stabiliseren, maar de betalingen zijn wel afhankelijk van hervormingen die de Palestijnse Autoriteit moet doorvoeren.

2 uur geleden
Biden volgende week weer op campagne

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat volgens zijn team volgende week weer op campagne, als hij hersteld is van covid en uit isolatie mag. Amerikaanse media speculeerden donderdag dat Biden zich dit weekend zou kunnen terugtrekken uit de presidentiële race, maar volgens campagneleider Jen O'Malley Dillon gaat de president komende week gewoon eropuit om stemmen te trekken.

2 uur geleden
ICJ: Israëlisch nederzettingenbeleid in strijd met recht

DEN HAAG (ANP) - Het Israëlische nederzettingenbeleid is volgens het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in strijd met het internationaal recht. De hoogste rechtbank van de Verenigde Naties heeft in een zitting over verschillende aspecten van het beleid kritiek geuit. De manier waarop een deel van de bezettingen plaatsvindt, komt neer op annexatie. De Palestijnse bevolking wordt bovendien zelfbeschikking ontzegd en gediscrimineerd. Israël moet zich volgens het ICJ zo snel mogelijk uit de bezette gebieden terugtrekken en benadeelden compenseren.

2 uur geleden
Honderden bevrijd bij bestorming gevangenis Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP/RTR) - Bij een bestorming van een gevangenis in Bangladesh zijn honderden mensen bevrijd. Protesterende studenten stichtten ook brand bij de gevangenis, zegt de politie tegen persbureau AFP.

2 uur geleden
Commissie Democraten bijeen over onlineprocedures voor kandidaat

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een commissie van de Democratische Partij van president Joe Biden komt vrijdag bijeen om te praten over een procedure waarmee partijleden snel online kunnen stemmen over de presidentskandidaat voor de verkiezingen van 5 november. Het congres van de partij is 19 augustus in Chicago en dan zou Joe Biden officieel als de presidentskandidaat worden geïnstalleerd.

3 uur geleden