Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mogelijk debuut Ronaldo bij Al Nassr tegen PSG

Mogelijk debuut Ronaldo bij Al Nassr tegen PSG

RIYAD (ANP) - Trainer Rudi Garcia van Al Nassr heeft verklaard dat Cristiano Ronaldo mogelijk zijn debuut zal maken in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Het oefenduel tussen een combinatieteam en de ploeg van zijn oude rivaal Lionel Messi staat op 19 januari op het programma.

"Zijn debuut zal niet in het shirt van Al Nassr zijn, het is een combinatie van spelers van Al Hilal en Al Nassr", zei Garcia tegenover L'Equipe over de vriendschappelijke wedstrijd tegen PSG.

De Franse trainer was niet te spreken over de timing van het oefenduel, aangezien Al Nassr drie dagen later een competitiewedstrijd tegen Ettifaq speelt. "Als coach van Al Nassr kan ik niet blij zijn met deze wedstrijd. Voor de ontwikkeling en om PSG te zien, om de grote Parijse spelers te zien, is het inderdaad een goede zaak. Maar we hebben drie dagen later een competitiewedstrijd", zei Garcia. "Qua planning had het beter doordacht kunnen zijn. Maar het is niet erg. We staan ​​aan de leiding, we zijn blij. Het is een moeilijke competitie om te winnen, maar daar hebben we onze zinnen op gezet."

Eerdere schorsing

Ronaldo tekende na zijn vertrek bij Manchester United onlangs een contract tot de zomer van 2025 bij Al Nassr. De aanvaller moest vanwege een eerdere schorsing van de Engelse bond nog even wachten op zijn debuut. Ook al heeft hij nog geen minuut gespeeld, zijn impact op de club uit Saudi-Arabië is nu al enorm.

Garcia vergeleek zijn komst zelfs met de transfer van de onlangs overleden Braziliaanse wereldster Pelé naar New York Cosmos in 1975. De Franse coach doelde met name op de impact van de 37-jarige Portugees op "de ontwikkeling van voetbal, sport en cultuur in Saoedi-Arabië". "Het is geweldig. Geweldig voor ons, voor Al-Nassr. Geweldig voor Saoedi-Arabië. Cristiano Ronaldo is meer dan een speler. Hij is een van de beste spelers ter wereld."

Schijnwerpers

"Het is ongelooflijk hoe het onze club in de schijnwerpers heeft gezet. Nu weet iedereen over de hele wereld waar onze club is", aldus Garcia, die de enorme stijging van het aantal volgers op sociale media niet was ontgaan. "We moeten van 800.000 naar tien miljoen zijn gegaan in een paar uur, een paar dagen, vanwege de komst van Cristiano."

Pelé arriveerde in 1975 op 34-jarige leeftijd in New York, nadat hij vanaf 1956 voor Santos in zijn geboorteland had gespeeld. De drievoudig wereldkampioen was een van de internationale supersterren die de nieuwe Amerikaanse voetbalcompetitie op de kaart moest zetten.

Meer uit Voetbal

Aanvaller Younes gaat voor Schalke 04 voetballen

GELSENKIRCHEN (ANP) - Amin Younes vervolgt zijn loopbaan bij Schalke 04. De 30-jarige oud-speler van Ajax trainde al een tijdje mee met het tweede elftal van de club uit Gelsenkirchen.

5 minuten geleden
Duitse voetbalploeg reist met bus naar speelsteden van groen EK

BERLIJN (ANP/DPA) - De nationale voetbalploeg van Duitsland reist op het EK met een bus naar de speelsteden. Bondscoach Julian Nagelsmann en zijn spelers verblijven tijdens de Europese eindronde in Herzogenaurach. Vanaf daar is het niet langer dan twee uur reizen naar de locaties van de drie groepswedstrijden tegen Schotland (München), Hongarije (Stuttgart) en Zwitserland (Frankfurt).

1 uur geleden
Coach Rangnick van Oranje-opponent Oostenrijk tevreden na zege

WENEN (ANP) - Bondscoach Ralf Rangnick van Oranje-tegenstander Oostenrijk kijkt tevreden terug op de gewonnen oefenwedstrijd tegen Servië (2-1) van dinsdag. "We hebben veel geleerd van deze wedstrijd", zei de 65-jarige Duitser na afloop.

2 uur geleden
Jonker staat voor 'enorme puzzel' richting slot EK-kwalificatie

TAMPERE (ANP) - Bondscoach Andries Jonker denkt dat de flink gehavende selectie van de Oranjevrouwen er volgende maand bij de afsluitende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Italië en Noorwegen weer beter voor staat, maar over de voorbereiding erop is de Amsterdammer niet te spreken. "Het wordt een enorme puzzel met allerlei hobbels, die we de komende dagen gaan leggen", zei Jonker via een videoverbinding na het 1-1-gelijkspel in Finland.

3 uur geleden
Wiegman wint met Engeland van Frankrijk in EK-kwalificatie

SAINT-ÉTIENNE (ANP) - Bondscoach Sarina Wiegman heeft met Engeland een belangrijke overwinning geboekt in de kwalificatie voor het EK van 2025. De Europees kampioen won in Saint-Étienne met 2-1 van Frankrijk.

10 uur geleden
Portugal boekt oefenzege op Finland, Italië gelijk tegen Turkije

LISSABON (ANP) - Portugal heeft in aanloop naar het EK in Duitsland een oefenzege geboekt op Finland. In Lissabon wonnen de Portugezen van bondscoach Roberto Martínez met 4-2. Turkije, dat straks in dezelfde groep zit, bleef steken op een 0-0-gelijkspel tegen Europees kampioen Italië.

11 uur geleden
Oranje-tegenstander Oostenrijk klopt Servië in oefenduel voor EK

WENEN (ANP) - Oranje-tegenstander Oostenrijk heeft in de eerste test voor het EK van later deze maand gewonnen van Servië. De ploeg van bondscoach Ralf Rangnick stond in Wenen na dertien minuten al 2-0 voor en gaf dat ondanks een Servische tegentreffer niet meer weg (2-1).

12 uur geleden