Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mogelijk bewoners omgekomen bij brand in Werkendam

Mogelijk bewoners omgekomen bij brand in Werkendam

WERKENDAM (ANP) - Bij een uitslaande brand in een woning aan de Beatrixhaven in Werkendam (Noord-Brabant) zijn mogelijk mensen om het leven gekomen. De Veiligheidsregio houdt daar rekening mee, maar moet dat nog uitzoeken. Eerst moet het zwaarbeschadigde pand worden gestut om het voldoende veilig te kunnen betreden.

De brandweer sprak al eerder zondagochtend het vermoeden uit dat er nog mensen binnen zouden zijn. Daarom zijn de traumahelikopter en de ambulance opgeroepen. De bewoners van een naastgelegen appartement waren tijdig uit de woning.

"Er wonen daar drie mensen en we vermoeden dat die op zondagochtend 08.00 uur wel aanwezig waren. Maar dat is een aanname, we moeten dat goed onderzoeken", zegt een woordvoerster van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Rook in verre omtrek te zien

De brandweer is er met onder meer vier tankautospuiten, een hoogwerker, drones en twee blusboten. Het appartement ligt boven een bedrijf. De brand ontstond in het appartement en is deels overgeslagen naar het appartement ernaast en naar het bedrijf eronder. Dat is een bedrijf voor betimmeringen en interieurbouw.

Tegen Omroep Brabant zegt de directeur van het bedrijf dat de drie mensen die in het appartement wonen op de loonlijst staan van een bedrijf waarmee hij samenwerkt. Zijn kantoren en een deel van de werkplaats hebben grote schade opgelopen.

De rook was in de verre omtrek te zien. Het pand ligt in de Beatrixhaven, een binnenvaarthaven. Het scheepvaartverkeer heeft geen last van de brand, stelt een medewerker van Rijkswaterstaat op Twitter.

Meer uit Binnenland

Sweet Dreams wint zes Gouden Kalveren, waaronder voor Beste Film

UTRECHT (ANP) - De film Sweet Dreams is vrijdagavond de grote winnaar geworden tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren. De film van regisseur en scenarist Ena Sendijarević en producent Lemming Film was goed voor zes Gouden Kalveren, waaronder die voor Beste Film. De uitreiking vond plaats tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

2 uur geleden
Stadsdeel Amsterdam-Oost toegevoegd aan wietproef

AMSTERDAM (ANP) - Het stadsdeel Amsterdam-Oost is toegevoegd aan het veelbesproken wietexperiment, zo heeft de ministerraad besloten. In de proef leveren legale telers wiet aan coffeeshops. Bij de toevoeging van Amsterdam als elfde gemeente staat wel opgemerkt dat het uitgangspunt is dat het "niet tot vertraging" zal leiden.

5 uur geleden
Ex-baas FIOD: vasthouden aan Fraudewet oorzaak van hard beleid

DEN HAAG (ANP) - Voormalig directeur Hans van der Vlist van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD vindt het "vreselijk" dat er mensen en vooral kwetsbaren zijn gedupeerd door de overheid. Hij wijt dat met name aan een combinatie van "de Fraudewet, het halsstarrig vasthouden aan de alles-of-niets-regeling, de stapeling van toeslagen en daarna het onrechtmatig handelen van de Belastingdienst".

6 uur geleden
Minister Adema geeft aardappeltelers extra tijd om te oogsten

DEN HAAG (ANP) - Landbouwers krijgen twee weken extra tijd om hun consumptieaardappelen op zand- en lössgrond te rooien, heeft demissionair minister Piet Adema (Landbouw) besloten. Hij komt hiermee tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer die een motie van BBB en SGP hierover aannam.

6 uur geleden
Veehouders bij Vlaardingen moeten gras maaien om te veel dioxine

VLAARDINGEN (ANP) - Veehouders tussen Vlaardingen, Maassluis en Maasland krijgen het advies om hun gras te maaien, vanwege de te hoge hoeveelheid dioxine die in het gebied is neergekomen door de brand op het terrein van afvalverwerker AVR vorige week. Ook moeten inwoners hun tuinmeubels en auto's schoonmaken.

7 uur geleden
Onderzoek: hogere straffen voor hooligans niet de oplossing

UTRECHT (ANP) - De oplossing om geweld van voetbalsupporters tegen te gaan ligt niet zozeer bij hardere maatregelen, zoals hogere straffen. De pakkans beïnvloedt gedrag veel meer. Dat schrijft adviesbureau Berenschot in een verkennend onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

7 uur geleden
Adema: blauwtong mogelijk op al 600 bedrijven, drama voltrekt zich

DEN HAAG (ANP) - Mogelijk hebben al 600 boerenbedrijven last van de ziekte blauwtong, zei demissionair minister Piet Adema (Landbouw) na afloop van de ministerraad. Volgens de laatste schatting gaat het om ongeveer 300 bedrijven, maar omdat de ziekte zich zo snel verspreidt, verwacht hij dat het er al meer zijn. "Dus er voltrekt zich een drama."

7 uur geleden