Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moeizaam overleg over Duitse coronamaatregelen

Moeizaam overleg over Duitse coronamaatregelen

BERLIJN (ANP) - Bondskanselier Angela Merkel had eigenlijk dinsdagochtend kort in conclaaf moeten gaan met de leiders van de zestien deelstaten over nieuwe coronamaatregelen. Maar er was nog zoveel te bespreken dat de bijeenkomst naar de middag is verschoven. Duitse media nemen over het algemeen aan dat de beperkingen die de bevolking zijn opgelegd vanwege het gevreesde coronavirus niet op 10 januari worden ingetrokken of versoepeld, maar juist verscherpt en verlengd tot het begin van de volgende maand.

Daar zouden Merkel en de zestien het al over eens zijn, maar wat voor extra beperkingen er dan zouden komen en wanneer de scholen weer opengaan, zou voor onenigheid zorgen. En dan heeft heeft ook nog eens de sociaaldemocratische vicepremier en minister van Financiën Olaf Scholz begin deze week een felle aanval gedaan op zijn christendemocratische collega van Gezondheid, Jens Spahn, over diens haperende inentingsprogramma.

Sommige Duitse media meldden dat de bondskanselier op het laatste moment met voorstellen is gekomen om de bewegingsvrijheid van burgers in gebieden met veel besmettingen ingrijpend te beperken. Zo zouden daar de mensen een week lang tot hooguit 15 kilometer van hun woonplaats mogen reizen. Deze beperking bestaat al in Saksen, maar verder heeft alleen de premier van Thüringen wel eens geopperd dat dat een goed idee zou zijn. Andere suggesties zijn de bezettingsgraad van het openbaar vervoer te beperken tot een kwart van de normale capaciteit en verdere beperkingen op te leggen aan de contacten tussen personen.

Meer uit Buitenland

Rushdie aan beademing, verliest mogelijk oog na steekpartij

BUFFALO (ANP/RTR) - Schrijver Salman Rushdie ligt aan de beademing en verliest waarschijnlijk één oog na de steekpartij in Chautauqua in de staat New York. Zijn literair agent meldt in een verklaring dat "het nieuws niet goed is". Eerder werd gemeld dat Rushdie werd geopereerd nadat hij per helikopter naar het ziekenhuis was gebracht.

3 uur geleden
18-jarige scooterrijder omgekomen door aanrijding in Apeldoorn

APELDOORN (ANP) - Door een ongeval op de Laan van Orden in Apeldoorn is vrijdagavond een 18-jarige scooterrijder om het leven gekomen. De scooter kwam iets voor 22.00 uur frontaal in botsing met een auto.

3 uur geleden
Ook Huis VS keurt plannen goed voor klimaat, zorg en belastingen

WASHINGTON (ANP/AFP) - Zoals verwacht heeft ook het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden het klimaat-, belasting- en gezondheidszorgplan van president Joe Biden goedgekeurd. Het door de Democraten gecontroleerde Huis stemde met 220-207 voor het plan.

3 uur geleden
Verdachte geïdentificeerd van steekpartij schrijver Rushdie

BUFFALO (ANP/RTR) - De politie heeft de identiteit bekendgemaakt van de verdachte die de vermaarde schrijver Salman Rushdie neerstak vlak voor een lezing in Chautauqua, circa 470 kilometer ten noordwesten van de stad New York. Het gaat om een 24-jarige man uit New Jersey. Over de toestand van Rushdie is verder niets bekend.

6 uur geleden
Trump onderzocht voor schending Spionagewet

WASHINGTON (ANP/RTR) - Er loopt een onderzoek naar de Amerikaanse oud-president Donald Trump wegens mogelijke belemmering van de rechtsgang en schendingen van de Spionagewet. Dat blijkt uit het vrijdag vrijgegeven huiszoekingsbevel op basis waarvan de FBI maandag het buitenhuis van Trump in Florida doorzocht.

7 uur geleden
WSJ: 'topgeheime' documenten gevonden bij inval in huis Trump

NEW YORK (ANP/AFP) - De FBI heeft tijdens de doorzoeking van het landgoed van Donald Trump in Florida documenten aangetroffen die als "topgeheim" waren gemarkeerd, meldt The Wall Street Journal. Volgens de krant ging het om elf verzamelingen documenten.

8 uur geleden
Eerste graanschip voor Afrika in Oekraïense haven sinds invasie

KIEV (ANP/RTR) - Het eerste graanschip naar Afrika sinds de Russische invasie van Oekraïne is vrijdag aangemeerd in de haven van Pivdennyi, ten noordoosten van Odessa. "Het vrachtschip Brave Commander is aangekomen in de zeehaven van Pivdennyi. Zeer binnenkort zal (Oekraïens) graan worden geleverd aan Ethiopië", schrijft de Oekraïense minister Oleksandr Koebrakov van Infrastructuur op Twitter.

8 uur geleden