Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moederbedrijf van Pearle boekt in juni meer omzet dan ooit

Moederbedrijf van Pearle boekt in juni meer omzet dan ooit

SCHIPHOL (ANP) - Optiekconcern GrandVision is het afgelopen kwartaal bijna hersteld van de coronacrisis. De resultaten van het moederbedrijf van onder meer Pearle kwamen weer in de buurt van de cijfers van 2019, voor de pandemie. In juni werd meer omzet geboekt dan ooit.

GrandVision kijkt met vertrouwen naar de rest van het jaar. Het concern verwacht over het hele jaar een vergelijkbare omzet te boeken als in 2019 en daarbij wat winstgevender te zijn. Dan moeten er in de tweede helft van 2021 geen nieuwe beperkingen worden ingevoerd vanwege stijgende aantallen coronabesmettingen.

Over het hele tweede kwartaal werd een omzet geboekt van 993 miljoen euro. Dat is bijna het dubbele ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toen waren veel winkels van GrandVision tijdelijk gesloten vanwege de uitbraak van het coronavirus en dat drukte flink op de verkopen. In het tweede kwartaal van 2019 werd nog iets meer dan 1 miljard euro omzet geboekt. Onder de streep bleef na het eerste halfjaar van 2021 een nettowinst over van 231 miljoen euro, tegen een verlies van 212 miljoen euro een jaar eerder.

EssilorLuxottica

Vorige maand werd het moederbedrijf van Pearle definitief ingelijfd door brillenconcern EssilorLuxottica. Investeerder HAL meldde dat zijn meerderheidsbelang van bijna 77 procent is verkocht voor 5,5 miljard euro. Daarmee is GrandVision 7,2 miljard euro waard. EssilorLuxottica zet zijn bod op de overige aandelen door.

Lange tijd dreigde de overname niet door te gaan. EssilorLuxottica beschuldigde HAL en GrandVision ervan afspraken uit de koopovereenkomst te hebben geschonden toen de coronapandemie toesloeg. Dat zou onder andere bij het aanvragen van overheidssteun zijn gebeurd.

Meer uit Financieel

Landen bij WTO slagen niet in akkoord over landbouw en visserij

ABU DHABI (ANP/BLOOMBERG/AFP/BELGA) - Een top van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) is zaterdag geƫindigd met als enige resultaat een verlenging van afspraken over douanerechten rond onlinehandel. Het lukte de meer dan 150 aangesloten landen niet om in Abu Dhabi tot overeenkomsten te komen over landbouw en visserij, terwijl dit voor veel landen wel hele belangrijke onderwerpen zijn.

44 minuten geleden
Nederlanders tanken volgens cijfers RTL Z steeds meer benzine

HILVERSUM (ANP) - Nederlanders tanken steeds meer benzine ondanks de hoge brandstofprijzen en opkomst van elektrische auto's. Dat heeft RTL Z uitgezocht. De zender gebruikte daarvoor gegevens van het ministerie van Financiƫn over de accijnsinkomsten en sloeg zelf aan het rekenen.

1 uur geleden
Kranten: EK zorgt voor kleine boost kwakkelende Duitse economie

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Europees kampioenschap voetbal dat dit jaar in Duitsland wordt gehouden geeft waarschijnlijk een beperkte boost aan de kwakkelende Duitse economie. Volgens onderzoeksinstituut IWH uit Halle, waarover verschillende Duitse kranten zaterdag schrijven, kan de toerismesector bij de oosterburen zo'n 250 miljoen euro aan extra inkomsten tegemoet zien dankzij het toernooi.

2 uur geleden
Advocaten achter schrappen megabeloning Musk willen zelf miljarden

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De advocaten achter de zaak tegen het megabeloningspakket voor Tesla-topman Elon Musk willen zelf een vergoeding van 6 miljard dollar voor hun bewezen diensten. Dat bedrag zou volgens hen niet contant overgemaakt moeten worden, maar zien ze het liefst in aandelen uitgekeerd.

3 uur geleden
Bronnen: KLM zette druk op Schiphol om rapport niet te publiceren

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft vorig jaar druk gezet op Schiphol om een rapport niet te publiceren waarin krimp van de luchthaven en verschillende milieumaatregelen werden doorgerekend. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Volkskrant. Volgens de studie zou een hogere vliegtaks voor verre vluchten en transferpassagiers een slim alternatief zijn voor Schiphol, een maatregel die het verdienmodel van KLM flink onderuit kan halen.

4 uur geleden
AI slaagt over vijf jaar voor alle examens, zegt topman Nvidia

PALO ALTO (ANP/RTR) - Kunstmatige intelligentie (AI) kan over vijf jaar slagen voor alle examens die mensen ook kunnen halen. Dat heeft topman Jensen Huang van maker van chips voor AI-toepassingen Nvidia voorspeld op een bijeenkomst aan de Amerikaanse Stanford Universiteit. Hij voegde er wel aan toe dat daarmee nog niet gezegd is dat computers dan even slim zijn als mensen.

6 uur geleden
Computerfabrikant Dell blinkt uit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Dell Technologies was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York. De computerfabrikant kwam met beter dan verwachte jaarcijfers. Ook de geplaagde vliegtuigtoeleverancier Spirit AeroSystems stond in de belangstelling na berichten door zakenkrant The Wall Street Journal over gesprekken met Boeing over een overname van het bedrijf.

17 uur geleden