Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl groeit hard in Duitsland

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl groeit hard in Duitsland

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway heeft vorig jaar flink meer bestellingen verwerkt dan een jaar eerder. Vooral in Duitsland groeide het bedrijf hard, met meer dan een verdubbeling van het aantal orders.

In totaal verwerkte het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl 159,2 miljoen bestellingen. Dat is een stijging van 70 procent ten opzichte van 2018. In Duitsland was sprake van een stijging van 113 procent tot 69,5 miljoen bestellingen. In het laatste kwartaal van 2019 steeg het totale aantal bestellingen met 56 procent tot 46,6 miljoen orders.

Die groei viel samen met de overname van de Duitse activiteiten van branchegenoot Delivery Hero, die afgelopen voorjaar werd afgerond. Vrijdag werd bekend dat het Nederlandse Takeaway de strijd om Just Eat had gewonnen van techinvesteerder Prosus. Na de fusie met zijn Britse evenknie zal het gecombineerde bedrijf een van 's werelds grootste maaltijdbezorgers zijn.

Takeaway verwacht dat de fusiedeal, die volledig in aandelen wordt afgehandeld, voor het einde van januari definitief is afgerond. De overnamestrijd om Just Eat was fel. Zowel Takeaway als Prosus zag zich gedwongen hun bod te verhogen. Het winnende bod van Takeaway hangt aan Just Eat een prijskaartje van omgerekend zo'n 7,2 miljard euro.

Meer uit Financieel

Heineken zag bierverkoop begin dit jaar aantrekken

AMSTERDAM (ANP) - Heineken heeft in de eerste drie maanden van dit jaar meer bier verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt de bierbrouwer in zijn kwartaalresultaten. Ook de omzet steeg, vooral door prijsverhogingen. Topman Dolf van den Brink spreekt van een "bemoedigende start van 2024". Vorig jaar daalden de verkoopvolumes nog.

22 minuten geleden
Schiphol verwacht 10 procent meer reizigers in meivakantie

SCHIPHOL (ANP) - Luchthaven Schiphol verwacht tijdens de meivakantie, die komend weekend begint, 10 procent meer reizigers dan vorig jaar. Vanaf 26 april vertrekken dagelijks gemiddeld ruim 70.000 reizigers vanaf Schiphol.

31 minuten geleden
Heineken, KPN en ASMI centraal op Damrak na kwartaalcijfers

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag uit naar de resultaten van bierbrouwer Heineken, telecomconcern KPN en chiptoeleverancier ASMI. Heineken verkocht afgelopen kwartaal meer bier en zag de omzet stijgen. In alle regio's van het bedrijf was sprake van groei. Volgens topman Dolf van den Brink blijven de economische omstandigheden uitdagend en onzeker, maar houdt Heineken vast aan zijn jaarverwachtingen.

32 minuten geleden
KPN verhoogt winstverwachting door overname Youfone

DEN HAAG (ANP) - Telecombedrijf KPN heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer winst en omzet geboekt. Bovendien heeft het concern zijn winstverwachting voor heel 2024 verhoogd als gevolg van de overname van branchegenoot Youfone.

48 minuten geleden
ConsumentenClaim begint actie tegen Apple voor trage iPhones

AMSTERDAM (ANP) - Consumenten die een iPhone 6, 7 en SE van Apple hebben gekocht hebben recht op compensatie voor de schade die ze hebben geleden door de bewuste vertraging van deze modellen door het Amerikaanse techconcern. Dat meldt ConsumentenClaim die samen met Stichting Aequitas Belangenbehartiging een claim is gestart tegen Apple.

2 uur geleden
Trump krijgt voor miljard dollar extra aandelen in zijn mediagroep

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse voormalige president Donald Trump krijgt extra aandelen in zijn mediagroep, ter waarde van meer dan een miljard dollar naar de huidige koers.

3 uur geleden
Boerenorganisaties komen met crisisplan voor mestaanpak

DEN HAAG (ANP) - Verschillende boerenorganisaties zijn met een crisisplan gekomen voor een Nederlandse mestaanpak. LTO, NAJK, NZO en De Natuurweide stellen voor dat boeren vrijwillig hun veestapel inkrimpen en daar dan een jaarlijkse vergoeding voor krijgen.

8 uur geleden