Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl aan kop in groene AEX

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl aan kop in groene AEX

AMSTERDAM (ANP) - Just Eat Takeaway ging maandag aan kop in de Amsterdamse AEX-index met een winst van ruim 10 procent. De Britse krant The Sunday Times meldde dat mede-oprichter Matt Maloney van Grubhub samen met een investeringsmaatschappij eerder dit jaar zou hebben overwogen om de Amerikaanse maaltijdbezorger weer terug te kopen van Just Eat Takeaway. De partijen zagen uiteindelijk af van een overnamebod. Boze aandeelhouders drongen er eerder al bij het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl op aan om Grubhub weer te verkopen.

De beurshandel verliep verder relatief rustig. De meeste Europese markten zijn open maar veel bedrijven en beleggers hebben een lang weekend vanwege Pinksteren. De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1,5 procent hoger op 711,48 punten. De MidKap won 0,3 procent tot 1021,48 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen tot 1,1 procent.

De Londense FTSE-index klom 1,4 procent. De Britse Conservatieve Partij houdt om 19.00 uur Nederlandse tijd een vertrouwensstemming over partijleider en premier Boris Johnson. Steeds meer partijgenoten willen dat hij vertrekt vanwege 'partygate', het schandaal rondom feestjes van overheidspersoneel tijdens lockdowns.

Sterkste stijgers

Naast Just Eat Takeaway behoorde techinvesteerder Prosus tot de sterkste stijgers in de AEX, met een winst van dik 5 procent. Ook de chipbedrijven ASMI en ASML deden goede zaken met plussen tot 2,9 procent. Chemicaliëndistributeur IMCD sloot de rij met een verlies van 1,3 procent.

In de MidKap won luchtvaartcombinatie Air France-KLM 0,8 procent. KLM baarde dit weekend opzien door een besluit om op Europese bestemmingen geen passagiers meer aan boord te laten gaan voor vertrek naar Amsterdam en toestellen leeg terug te laten vliegen naar Schiphol. Volgens KLM was de ingreep nodig vanwege ongunstige weersomstandigheden en baanonderhoud op Schiphol, waardoor er ook minder vluchten konden vertrekken en het te druk zou worden op Schiphol.

Accell

Fietsenfabrikant Accell zakte 3,5 procent. Te weinig aandeelhouders hebben zich achter de overname geschaard van de maker van merken als Batavus en Sparta. Vrijdagavond eindigde de termijn waarop aandeelhouders hun stukken konden aanbieden aan een groep investeerders onder leiding van het Amerikaanse KKR. Met de deal was 1,6 miljard euro gemoeid.

De euro was 1,0737 dollar waard, tegen 1,0721 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 119,48 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder op 120,37 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Krant: ongeveer helft Duitse intercitytreinen arriveert te laat

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn (DB) heeft in november de slechtste punctualiteitscijfers in acht jaar neergezet met zijn langeafstandstreinen. Vorige maand arriveerde ongeveer de helft van de ICE's en normale intercity's van de onderneming te laat op bestemming, schrijft de Duitse krant Bild am Sonntag.

10 minuten geleden
Beursweek in teken van banenrapport VS, bezoek China en top Dubai

AMSTERDAM (ANP) - In de nieuwe beursweek gaat de aandacht van beleggers vooral uit naar het belangrijke banenrapport uit de Verenigde Staten. In de agenda staat ook een bezoek van voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen aan China. De financiële markten zullen daarnaast met een schuin oog kijken naar de klimaattop in Dubai en de inmiddels weer in volle hevigheid voortwoedende oorlog in de Gazastrook.

10 minuten geleden
Duitse kerstmarkten klagen over hoge kosten voor muziek

BERLIJN (ANP/DPA) - Veel exploitanten van kerstmarkten in Duitsland klagen over de buitensporige kosten voor muziek. Ze moeten namelijk voor de muziekrechten betalen bij het Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungsrechte (GEMA). Die auteursrechtenorganisatie heeft zijn tarieven soms flink verhoogd omdat kerstmarkten eerder onjuiste gegevens doorspeelden om kosten te drukken.

4 uur geleden
Macron: toezeggingen voor handelsverdrag Mercosur niet voldoende

DUBAI (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De onderhandelingen voor een handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en vier Zuid-Amerikaanse landen lijkt extra vertraging op te lopen. Volgens de Franse president Emmanuel Macron zijn de toezeggingen op het gebied van milieu die Brussel heeft gekregen, namelijk niet voldoende. Daarmee boort hij recente hoop op een spoedig akkoord weer de grond in.

5 uur geleden
Amazon laat satellieten door rivaal SpaceX de ruimte inschieten

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft een contract getekend met Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX voor de lancering van satellieten voor zijn Project Kuiper. Het webwinkel- en techbedrijf wil een netwerk van duizenden satellieten opzetten om internetdiensten aan te bieden op aarde, maar vertrouwt daarbij voortaan dus deels op zijn belangrijkste rivaal. SpaceX heeft voor het eigen Starlink al zo'n 5000 satellieten de ruimte ingeschoten om eveneens internet aan te bieden.

1 dag geleden
OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

1 dag geleden
Uber treedt op Wall Street toe tot veel bekeken S&P 500-index

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Uber, het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, wordt op de beurs in New York onderdeel van de brede en veel bekeken S&P 500-index. De organisatie achter de bekende beursgraadmeter heeft aangekondigd dat Uber vóór de marktopening op 18 december wordt toegevoegd, samen met nog twee bedrijven. Er verdwijnen ook drie ondernemingen uit de lijst met in totaal vijfhonderd fondsen.

1 dag geleden