Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moederbedrijf Thuisbezorgd bovenaan in herstellende AEX

Moederbedrijf Thuisbezorgd bovenaan in herstellende AEX

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is dinsdag over een breed front in de plus geëindigd. Een dag eerder eindigde de belangrijkste graadmeter op Beursplein 5 nog in mineur. Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van maaltijdbezorger Thuisbezorgd, eindigde bovenaan bij de grote bedrijven op gelijke hoogte met verlichtingsbedrijf Signify. Alleen dataleverancier Wolters Kluwer, supermarktconcern Ahold Delhaize en levensmiddelenbedrijf Unilever verloren terrein.

Ook op de andere Europese aandelenbeurzen waren er groene koersenborden. Beleggers lieten de zorgen om de omikronvariant en de strengere coronamaatregelen eventjes varen. Ook waren er koopjesjagers die na de neergang van maandag een buitenkansje zagen. Op macro-economisch gebied waren er cijfers over het consumentenvertrouwen in Nederland, Duitsland en de eurozone. Die waren alledrie lager dan een maand eerder, door onder meer de strengere coronamaatregelen, maar ook de hoge inflatie.

De AEX-index sloot 1,6 procent in de plus op 774,95 punten. De MidKap werd 2 procent hoger gezet en eindigde op 1038,57 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen kregen er elk 1,4 procent bij.

Signify

Just Eat Takeaway en Signify eindigden op plussen van 4,1 procent. Ook winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield stond in de kopgroep en ging 3,8 procent omhoog. Chipmachinebedrijf ASML profiteerde van gunstige cijfers van de Amerikaanse chipfabrikant Micron Technology en steeg 3,6 procent.

Bij de kleinere bedrijven steeg TomTom 6,5 procent. De navigatiespecialist tekende een meerjarig contract met Volkswagen voor de ontwikkeling van een nieuw navigatieproduct voor de voertuigen van het Duitse autoconcern. TomTom en Volkswagen werken daarbij samen met techbedrijf Cariad. Ebusco klom 7,6 procent. De busfabrikant gaat negentig elektrische bussen leveren aan de Duitse hoofdstad Berlijn.

AkerBP en Lundin Enegry

Het Noorse oliebedrijf AkerBP en de Zweedse branchegenoot Lundin Energy voegen hun olie- en gasactiviteiten samen. Daarmee ontstaat een bedrijf met een waarde van zo'n 12 miljard euro. Aker steeg ruim 6 procent in Oslo, Lundin werd in Stockholm 4,5 procent meer waard.

De euro was 1,1266 dollar waard, tegen 1,1292 dollar een dag eerder. De olieprijzen veerden op na de forse daling op maandag. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,3 procent meer op 70,89 dollar. Brentolie werd 2,9 procent duurder op 73,58 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

9 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

14 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

1 dag geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

1 dag geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

1 dag geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

1 dag geleden