Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Moederbedrijf Pampers en Gillette voelt hoge grondstofprijzen

Moederbedrijf Pampers en Gillette voelt hoge grondstofprijzen

CINCINNATI (ANP/BLOOMBERG) - Verzorgings- en schoonmaakmiddelenconcern Procter & Gamble (P&G) heeft het afgelopen kwartaal minder winst geboekt. Het Amerikaanse bedrijf achter merken als Gillette, Pampers en Ariel moest meer betalen voor grondstoffen en ook de vrachtkosten namen toe. Dat kon niet worden gecompenseerd met de toegenomen verkoop.

Procter & Gamble is niet de enige fabrikant van consumentengoederen die last heeft van prijsstijgingen. Nu de economie snel herstelt van de coronacrisis, is er aan allerlei materialen gebrek. Daarnaast zijn ook de energieprijzen sterk gestegen. Verder stijgen de kosten voor vervoer al lange tijd door een gebrek aan zeecontainers en opstoppingen in havens. Branchegenoot Unilever publiceert donderdag kwartaalcijfers.

P&G verwacht dat de oplopende kosten dit boekjaar een hap van 2,3 miljard dollar (bijna 2 miljard euro) nemen uit de resultaten. Bij de voorgaande cijferupdate schatte het bedrijf dat bedrag nog in op 1,9 miljard dollar.

In het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar, dat op 30 september eindigde, boekte Procter & Gamble een omzet van 20,3 miljard dollar. Dat is een stijging van 5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde met 4 procent tot 4,1 miljard dollar in het derde kwartaal.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

BKR: minder mensen met betaalproblemen, behalve onder 60-plussers

TIEL (ANP) - Het aantal Nederlanders met betalingsproblemen is dit jaar iets verder afgenomen. Volgens Stichting BKR, die gegevens daarover verzamelde tot eind september, komt dat mede doordat mensen minder geld uitgaven aan horeca en vakanties door coronabeperkingen. Ook zouden problemen met bijvoorbeeld het afbetalen van schulden pas later aan het licht kunnen komen, omdat door de coronapandemie tijdelijk gunstigere betalingsregelingen golden.

5 minuten geleden
Denktank: grotere investeringen nodig in olie- en gasproductie

RIYAD (ANP/BLOOMBERG) - Bedrijven moeten de investeringen in de productie van olie en gas sterk gaan verhogen om te voorkomen dat de energieprijzen nog verder stijgen. Dat stelt de in de Saudische hoofdstad Riyad gevestigde denktank International Energy Forum (IEF) in een rapport.

19 minuten geleden
Nieuwe ronde metaalstakingen aanstaande

UTRECHT (ANP) - In de metaalsector is een nieuwe stakingsronde in de maak. Volgens vakbond FNV zal personeel van verschillende bedrijven in de regio Arnhem, Nijmegen en rond Hengelo op vrijdag 10 december het werk neerleggen in een roep om betere arbeidsvoorwaarden als onderdeel van een nieuwe cao. Een dag eerder wordt weer in de regio Eindhoven gestaakt.

43 minuten geleden
Studie: Chinese chiptechnologie vormt veiligheidsrisico voor EU

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - De snelle vooruitgang van China op het gebied van halfgeleidertechnologie vormt een veiligheidsrisico voor Europa. Dat blijkt uit een nieuw onderzoeksrapport dat woensdag in Berlijn wordt gepresenteerd. Volgens het rapport moeten de Europese overheden ingrijpende wijzigingen doorvoeren in hun plannen om de chipindustrie verder uit te bouwen.

1 uur geleden
Aedes bezorgd over commerciële bouw sociale huurwoningen

DEN HAAG (ANP) - Aedes, de koepelorganisatie van woningcorporaties, is bezorgd over commerciële partijen die goedkope sociale huurwoningen bouwen, waar dit eerder door corporaties werd gedaan. Aedes denkt dat het aantal echte sociale huurwoningen daardoor langzaam maar zeker afneemt. Volgens Aedes zijn die private partijen aan minder regels gebonden voor toewijzing van sociale huurwoningen dan corporaties en schuiven die commerciële partijen na tien of vijftien jaar de woningen vaak door naar de vrije huursector.

1 uur geleden
Fintechbedrijf Adyen aan kop in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Fintechbedrijf Adyen was woensdag de sterkste stijger in de Amsterdamse AEX-index, die licht omhoog ging na de koerssprong van 3,5 procent een dag eerder. Ook de stemming op de andere Europese beursvloeren was overwegend positief. Beleggers lijken zich steeds minder zorgen te maken over de economische impact van de Omikron-variant.

1 uur geleden
Vakbonden klagen bij Inspectie SZW over kantoorplicht Nouryon

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV, CNV en VMHP hebben een klacht ingediend bij de Inspectie SZW tegen Nouryon. Kantoorpersoneel van het chemiebedrijf zou verplicht drie dagen per week naar kantoor moeten komen. Dit druist in tegen het huidige overheidsadvies over thuiswerk om de coronacrisis te bezweren.

2 uur geleden