Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Moederbedrijf Mercedes-Benz gaat tot 20.000 banen schrappen'

'Moederbedrijf Mercedes-Benz gaat tot 20.000 banen schrappen'

STUTTGART (ANP) - Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, wil komende jaren waarschijnlijk tot 20.000 banen schrappen. Dat meldt het Duitse persbureau DPA op basis van ingewijden. Daimler had onlangs zelf al aangegeven dat er vanwege de coronacrisis mogelijk meer banen moeten verdwijnen dan een eerder aangekondigde schatting van 10.000 tot 15.000 arbeidsplaatsen.

De Duitse auto-industrie is hard getroffen door de crisis. De virusuitbraak zorgde er zelfs voor dat de productie een tijdje stil kwam te liggen. Daimler heeft afgelopen kwartaal dan ook een flink verlies in de boeken gezet, werd donderdag al bekend op basis van voorlopige kwartaalcijfers. Daarom moet er sowieso verder in de kosten worden gesneden.

Eind vorig jaar had het autoconcern wereldwijd nog bijna 300.000 mensen in dienst. Hoeveel medewerkers er precies uit moeten is nog niet besloten. Een woordvoerder van de ondernemingsraad van het bedrijf zei vrijdag dat er nog onderhandelingen met Daimler gaande zijn. Het concern komt volgende week met definitieve kwartaalcijfers naar buiten. Mogelijk dat het bedrijf dan ook laat weten welke personele ingrepen er komende tijd te verwachten zijn.

Meer uit Financieel

Franse minister Le Maire wil nog dit jaar 'Europees spaarproduct'

GENT (ANP) - De Franse minister van Financiƫn Bruno Le Maire wil dat er nog dit jaar een "Europees spaarproduct" komt. Hij zei dit voorafgaand aan een bijeenkomst met andere Europese ministers van Financiƫn in het Belgische Gent.

15 minuten geleden
AEX licht hoger na door Nvidia aangedreven beursrally

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak leverde vrijdag een kleine openingswinst weer in. Beleggers deden het rustig aan na de beursrally een dag eerder, die volgde op de sterke resultaten van AI-chipbedrijf Nvidia. Vooral de chipbedrijven zoals ASML, ASMI en Besi lieten daardoor donderdag stevige winsten zien. Vrijdag verloren de drie Nederlandse chipbedrijven tot 1,1 procent.

1 uur geleden
Musk komt met eigen e-maildienst voor X

SAN FRANCISCO (ANP) - Elon Musk gaat een eigen e-maildienst aanbieden op zijn socialemediaplatform X. De zakenman heeft dit laten weten in een bericht aan een medewerker op X. De e-maildienst zou een grote concurrent kunnen worden voor Gmail van Google.

1 uur geleden
ING verwacht dat huizenprijzen tussen 5 en 8 procent stijgen

AMSTERDAM (ANP) - De ING verwacht dat de prijzen van koopwoningen dit jaar tussen de 5 en 8 procent stijgen. Aan het eind van 2024 zullen de prijzen volgens de bank al flink boven de piek van juli 2022 uitkomen. Belangrijkste oorzaken zijn de grote loonstijgingen en de toenemende krapte op de woningmarkt.

1 uur geleden
Aandacht voor resultaten Galapagos op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar Galapagos. Het biotechnologiebedrijf stelt het jaar 2023 te hebben afgesloten met een goede kaspositie van 3,7 miljard euro. Dankzij de verkoop van Jyseleca kwam de nettowinst afgelopen jaar uit op bijna 212 miljoen euro, tegen een verlies van 218 miljoen euro in 2022. Galapagos liet eerder al weten de activiteiten van ontstekingsremmer Jyseleca over te dragen aan het Italiaanse Alfasigma.

2 uur geleden
Huurdersorganisaties roepen op tot lagere maximale huurverhoging

ROTTERDAM (ANP) - Volgens huurdersorganisaties moet de maximale huurverhoging van sociale huurwoningen omlaag, omdat huurders steeds meer moeite hebben om rond te komen. Daartoe roept onder meer het Landelijk Huurders Platform (LHP) vrijdag op in een paginagrote advertentie in het AD. De maximale huurverhoging zou omlaag moeten van 5,3 naar 3,2 procent.

2 uur geleden
Geldautomaten vaker buiten gebruik dan afgesproken

WEESP (ANP) - Geldautomaten kampen vaker met een storing of zijn om een andere reden buiten gebruik dan de banken hadden beloofd. Gemiddeld was het vorig jaar bij een op de 25 automaten niet mogelijk om geld op te nemen, terwijl dat volgens de norm die banken hebben afgesproken slechts bij een op de veertig automaten het geval mag zijn. Ook het storten van geld was te vaak niet mogelijk door een defecte automaat.

2 uur geleden