Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Moederbedrijf Mercedes-Benz gaat tot 20.000 banen schrappen'

'Moederbedrijf Mercedes-Benz gaat tot 20.000 banen schrappen'

STUTTGART (ANP) - Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, wil komende jaren waarschijnlijk tot 20.000 banen schrappen. Dat meldt het Duitse persbureau DPA op basis van ingewijden. Daimler had onlangs zelf al aangegeven dat er vanwege de coronacrisis mogelijk meer banen moeten verdwijnen dan een eerder aangekondigde schatting van 10.000 tot 15.000 arbeidsplaatsen.

De Duitse auto-industrie is hard getroffen door de crisis. De virusuitbraak zorgde er zelfs voor dat de productie een tijdje stil kwam te liggen. Daimler heeft afgelopen kwartaal dan ook een flink verlies in de boeken gezet, werd donderdag al bekend op basis van voorlopige kwartaalcijfers. Daarom moet er sowieso verder in de kosten worden gesneden.

Eind vorig jaar had het autoconcern wereldwijd nog bijna 300.000 mensen in dienst. Hoeveel medewerkers er precies uit moeten is nog niet besloten. Een woordvoerder van de ondernemingsraad van het bedrijf zei vrijdag dat er nog onderhandelingen met Daimler gaande zijn. Het concern komt volgende week met definitieve kwartaalcijfers naar buiten. Mogelijk dat het bedrijf dan ook laat weten welke personele ingrepen er komende tijd te verwachten zijn.

Meer uit Financieel

Rusland produceert minder olie tot eind juni

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Rusland zal tot zeker eind juni van dit jaar minder olie produceren, meldt de Russische vicepremier Alexander Novak dinsdag aan lokale media. Het is een reactie van Rusland op sancties vanuit westerse landen, waaronder een importverbod van de Europese Unie voor olie die wordt vervoerd met tankers. Daarmee wil het Westen de olie-inkomsten voor Moskou verminderen vanwege de oorlog in Oekraïne.

15 minuten geleden
Honderden aanvragen tegemoetkoming van energiekosten bedrijven

DEN HAAG (ANP) - In totaal hebben 364 ondernemers dinsdag een aanvraag ingediend bij de overheid voor een tegemoetkoming in de hoge energiekosten. Het loket voor de zogenaamde TEK-regeling ging dinsdagochtend om 09.00 uur open voor bedrijven die minimaal 7 procent van de omzet kwijt waren aan energiekosten.

32 minuten geleden
Reuters: Duitse bonden plannen grote transportstaking op maandag

BERLIJN (ANP) - Duitse vakbonden zijn van plan volgende week maandag een grote staking in het trein-, bus- en luchtverkeer te organiseren. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters. Naar verluidt wordt daarover donderdag een persconferentie gehouden door de bonden Verdi en EVG.

1 uur geleden
Google laat publiek oefenen met kunstmatige intelligentie

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google stelt zijn kunstmatige intelligentie (AI) binnenkort open voor het publiek, zodat gebruikers ermee kunnen oefenen. Mensen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk kunnen als eersten aan de slag met Bard. Het is nog niet bekend wanneer Nederlanders aan de beurt komen, laat een woordvoerder weten.

1 uur geleden
Bloomberg: VS pakken uitbreiding chipbedrijven in China aan

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten gaan de groeimogelijkheden van chipbedrijven in China beperken, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De Amerikanen zijn al langer bezig met het afknijpen van de levering van hoogwaardige technologie aan het Aziatische land, om te voorkomen dat die voor militaire doeleinden kan worden gebruikt.

1 uur geleden
Goede doelen en verenigingen vanaf juni weer welkom bij ING

AMSTERDAM (ANP) - Verenigingen en stichtingen, waaronder goede doelen, zijn vanaf juni weer welkom bij ING. In augustus besloot de bank dat ze voorlopig geen nieuwe rekeningen meer konden openen omdat er niet voldoende personeel was om het daarvoor vereiste klantonderzoek te doen. Dat zou bij "deze complexe rechtsvormen" volgens ING meer werk zijn dan bij bedrijven of particulieren.

2 uur geleden
Omwonenden Schiphol: geen wettelijk kader voor 500.000 vluchten

HAARLEM (ANP) - Het uitvoeren van 500.000 vluchten door Schiphol is tegen de wet, stelt de Stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder (RBV). Die stichting vertegenwoordigt omwonenden van Schiphol dinsdag in de rechtbank van Haarlem. Daar diende het kort geding dat verschillende luchtvaartmaatschappijen aanspanden tegen de Staat om het verlagen van het aantal vluchten. Volgens de advocaten van RBV is er enkel een wettelijke grondslag voor 400.000 vliegbewegingen via de luchthaven.

2 uur geleden